اقتصاد آنلاین: عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست؛ درباره آخرین اقدامات دولت برای کاهش ریزگردها در خوزستان اظهار کرد: موضوع ریزگردهای خوزستان با سایر مناطق تفاوت دارد و بودجه تعریف شدهای برای مهار ریزگردهای این استان وجود دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه برای مقابله با کانون ریزگردها، ۱۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است، گفت: با ستاد مبارزه با ریزگرد جلسهای تشکیل دادیم و استاندار خوزستان را مسئول مبارزه با ریزگرد در خوزستان کردیم؛ همچنین قرار شد مطالعات تا پایان مردادماه تمام شود چرا که ریزگردها مطالعات جانبی نداشته اند. از طرفی عملیات اجرایی در خصوص مهار ریزگردها، نیز قرار است از اول شهریور ماه آغاز شود. کلانتری افزود: عراقیها تا حدودی در تالابهایشان آب رها کرده اند، اما به طور کلی محوطهای که ریزگردها از آنجا بلند میشود خیلی بیشتر است؛ عراقیها میگویند محدودیت امکانات دارند همانطور که ما با این محدودیتها روبرو هستیم.
۷۵ درصد پیشرفت در مهار آبهای مرزی
عیسی کلانتری با اشاره به مهار آبهای مرزی اظهار داشت: حدود ۸.۵ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای این موضوع تخصیص یافته است؛ اکنون هم این کار به سرعت در حال انجام است و به طور کلی مشکل خاصی در مهار آبهای مرزی نداریم و بیش از ۷۵ درصد کارها در این بخش عملیاتی و اجرایی شده است.
کلانتری در مورد مشکل حقابه مرزی افغانستان و ایران گفت: طبق قرارداد ۸۲۰ میلیون متر معکب آب در سال باید به ایران داده شود. افغانستان از اول سال مدعی است که به خاطر خشکسالی کمتر از ۱۰ میلیون متر مکعب آب وارد شده است. این معظل بزرگی است که هم اکنون در سیستان و بلوچستان با آن روبرو هستیم. وی در ادامه گفت: بارشها در کشور نسبت به سال قبل ۳۰ درصد کاهش یافته و در بعضی استانها مخصوصا شمال و شمال غربی کشور بارشها نسبت به سال قبل بهبود داشته است. از طرفی بارش در جنوب و جنوب شرقی نیز نسبت به سال قبل بدتر شده است.
هنوز تصمیمی درباره واردات آب از ترکیه گرفته نشده است
کلانتری در خصوص وضعیت دریاچه ارومیه نیز گفت: خوشبختانه طبق آخرین آمار و بررسیهای انجام شده عمق دریاچه نسبت به سال قبل ۲۰ سانتی متر عمیقتر شده است و موضوع واردات آب از ترکیه برای احیای این دریاچه هم در حد صحبت بود و هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است.
دیدگاه تان را بنویسید