کاشت درخت کاج به بهانه روز درختکاری درست است؟
درختان کاج، منبع تولید آلرژیهای بهشدت حساسیتزا است و ایجاد بیماری آسم و حساسیت میکنند و تولید اکسیژن توسط برگهای سوزنی درخت کاج بسیار اندک است ...
خبرگزاری تسنیم: پیش از این در قالب اخبار و گزارشات مختلف، به بررسی برخی دلایل ناصحیح بودن کاشت "درخت کاج" بهعنوان فضای سبز در نقاط مختلف کشور پرداختیم.
همانگونه که قبلا هم گفته شد، از مواد حساسیتزا در یک منطقه میتوان به گرده گیاهان غیربومی آن منطقه اشاره کرد که سیستم ایمنی بدن مردم آن منطقه با این ماده تطابق ایمنی ندارد و این مواد میتوانند واکنشهای حساسیتی شدیدی بهخصوص در کودکان، نوجوانان و جوانان ایجاد کند؛ یکی از این مهمانهای ناخوانده که شاید عمداً یا سهواً در شهرهای ایران عزیز بسیار کاشته شده، کاجها هستند که در واقع این درختان، بومی مناطق دیگری از کره زمین هستند و بهزور وارد ایران شدهاند.
درختان کاج، منبع تولید آلرژیهای بهشدت حساسیتزا است و ایجاد بیماری آسم و حساسیت میکنند و تولید اکسیژن توسط برگهای سوزنی درخت کاج بسیار اندک است.
همچنین تولید رطوبت و ایجاد خنکی درختان کاج در هوای اطراف بسیار اندک است و بهعلت وجود برگهای سوزنی و سطح تماس کم با هوای محیط، قدرت تصفیه هوا بسیار اندک است؛ درخت کاج، خاک اطراف خود را اسیدی میکند و در واقع خاک اطراف خود را تخریب میکند.
اما اخیراً محققان دانشگاه carnegie در پنسیلوانیا امریکا طی تحقیقات خود درخت کاج را یکی از عوامل آلودگی هوا و کشت انبوه آن را مضر به حال انسان میدانند.
کاشت انبوه کاج در مناطق صنعتی کشورمان در حالی صورت میپذیرد که محققان دانشگاه carnegie در پنسیلوانیا امریکا معتقدند "بر همکنش مواد شیمیایی حاصله از درختهای کاج با گازهای حاصل از فعالیتهای انسانی ذرات سمی و آسیبپذیری را در فضا منتشر میکند."
اما امروز روز 15 اسفند، روز درختکاری است و باید دقت داشته باشیم که اگر میخواهیم درختی را غرس کنیم، انبوهی از درختان بومی کشورمان و درختان مثمر وجود دارند که به راحتی میتوانیم این گونههای درختی را برای کاشت انتخاب کنیم و نباید برای این امر به سمت درختان غیر بومی مانند "کاج" برویم که کاشت آنها نه تنها هیچ کمکی به بهبود شرایط آب و هوایی کشورمان ندارد بلکه میتواند پیامدهای نامطلوبی را نیز در پی داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید