خبرگزاری ایسنا: ساسان اکبریپور با بیان اینکه پیش قراولان پرندگان مهاجر در دسته های کوچک وارد تالابها و آبگیرهای استان شدهاند، گفت: در حال حاضر 19پاسگاه و یک اکیپ سیار به شدت از شکار پرندگان مهاجر استان گیلان جلوگیری میکنند.
وی افزود: با توجه به مشاهدات میدانی، بیشترین تعداد و نوع پرنده مهاجر متعلق به گونه مرغابیسانان، خوتکای پرسفید و چنگر کوچک در پناهگاه حیات وحش سرخانگل در تالاب بین المللی انزلی است. اکبریپور ادامه داد: این پیشقراولان به عنوان میهمانان این مناطق تحت حفاظت نیروهای یگان حفاظت محیط زیست گیلان قرار دارند و هرگونه شکار و زندهگیری آنان در حال حاضر ممنوع است و با متخلفان به شدت برخورد میشود. فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان تصریح کرد: از ابتدای ورود پرندگان مهاجر به گیلان تاکنون 8نفر شکارچی متخلف دستگیر شدهاند و نظارتها به جد ادامه دارد. وی افزود: ورود روزافزون اسلحههای غیرمجاز منجر به افزایش شکارهای غیرمجاز پرندگان مهاجر میشود. ساسان اکبریپور ادامه داد: اغلب اسلحههای غیرمجاز از کشور ترکیه وارد گیلان میشوند. فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان خاطرنشان کرد: در جلسات مختلف استان به جد پیگیر هستیم تا در گلوگاههای ورود این اسلحههای غیرمجاز نظارتهای جدیتری صورت بگیرد. وی گفت: در حال حاضر پرندگان مهاجر از سیبری به صورت دستههای 100 تایی تا 500 تایی وارد گیلان میشوند.
اکبریپور با اشاره به اجرای احیای تالاب انزلی برای ایجاد مکان امن زمستانگذران پرندگان مهاجر، خاطرنشان کرد: ورود رسوبات منجر به کاهش عمق تالاب انزلی از 11متر به دو متر شده است و این کاهش عمق منجر به کاهش جوجهآوری پرندگان مهاجر خواهد شد، به همین منظور دیگر نباید اجازه دهیم شکار غیرمجاز، بازهم جمعیت این مهمانان گیلان را کم کند. همه ساله با فرارسیدن فصل سرما در مناطق شمالی و قطب شمال انواع پرندگان مهاجر در مسیر کریدور بینالمللی مهاجرت خود به بخش های مرکزی و جنوبی کره زمین را از طریق استان گیلان آغاز میکنند و این مهاجرت معمولا از اواسط مهرماه آغاز میشد که امسال حدود یک ماه زودتر، این پرندگان به تالاب های گیلان وارد شدهاند. منطقه حفاظت شده سیاه کشیم، پناهگاه حیات وحش سلکه و بخش هایی از پناهگاه حیات وحش سرخانکل تالاب بین المللی انزلی از جمله مهمترین زیستگاه های تالابی پرندگان مهاجر بشمار می روند تالاب انزلی با مساحتی حدود 20 هزار هکتار بین سه شهرستان انزلی ، صومعه سرا و رشت واقع شده و از مهمترین فرودگاه های پرندگان مهاجر بشمار میرود. این تالاب از جالب ترین و بزرگ ترین زیستگاههای طبیعی و مناسب برای
تخمریزی و تکثیر ماهیان و نیز محل زمستـانگذرانی و جوجهآوری گونههای زیادی از پرندگان آبزی محسوب میشود. این تالاب جزو تالاب های بین المللی کنوانسیون رامسر است که در سال 1971 میلادی تحت این کنوانسیون به ثبت رسید و هدف اصلی آن، حفاظت و استفاده خردمندانه از تالاب ها از طریق اقدامات ملی و همکاری های بین المللی به منظور دستیابی به توسعه پایدار است.
دیدگاه تان را بنویسید