دریاچه «پریشان» سبز شد! +تصاویر

کد خبر: 701617

پریشان خشکیده این روزها سبز شده و بسترش به رویشگاه گیاهان و درختچه ها تبدیل شده است.

دریاچه «پریشان» سبز شد! +تصاویر
خبرگزاری مهر: پریشان یکی از زیباترین و بزرگترین دریاچه‌های آب شیرین ایران و خاورمیانه است که در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون قرار گرفته است. این دریاچه به نامهای مور، پریشان و فامور نیز شناخته شده‌است. دریاچه پریشان در طول تاریخ با فرهنگ و تمدن مردم فارس و کازرون عجین شده و به عنوان یکی از جاذبه های طبیعی کازرون همواره مردم نقاط مختلف ایران به ویژه استان فارس را به سوی خود جلب می کرد.
دریاچه «پریشان» سبز شد
این دریاچه طی چند سال گذشته همانند دیگر دریاچه های استان فارس به طور کامل خشک است و با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کند. اما اکنون خبر رسیده که بستر دریاچه به جای اینکه محلی برای جاری شدن آب باشد، فضایی شده برای رویش گیاهان و درختچه ها و اکنون بستر پریشان به کلی سبز شده است. یک کارشناس حوزه محیط زیست پیرامون آخرین وضعیت دریاچه پریشان گفت: اکوسیستم بخش شرقی تالاب پریشان با میزان دبی بسیار کم چشمه جمشیدی و پایین رفتن سفره های آب زیرزمینی، چمنزارهای وسیع و زیبای خود را با از دست دادن بخش هوایی (سبزینه) و ریشه به حالت نهفته فرو برده به گونه ای که هم اکنون این دریاچه سبز شده است.
دریاچه «پریشان» سبز شد
علمدار علمداری با اظهار نگرانی از رویش گیاهان و سبز شدن کامل پریشان بیان کرد: درختچه های گز با توجه به پایین رفتن سفره های آب زیرزمینی رشد قابل ملاحظه ای پیدا کرده اند، تنوع زیستی جانوری در این بخش محدود به چند گونه پرنده بومی مانند گاوچرانک، دراج و زیستمندانی مانند لاک پشت و... شده است. وی افزود: مهمترین اتفاق در سطح وسیع تالاب صورت گرفته که از غرب تا شمال و جنوب بستر تالاب کاملا از گونه هایی گیاهان نمک دوست (هالوفیت) از خانواده کنوپودیاسه(اسفناجیان) پوشیده شده است. این کارشناس حوزه محیط زیست با اظهار نگرانی از اینکه احیای دریاچه در آینده با مشکلات زیادی روبه رو خواهد شد، تاکید کرد: در زمان بارش باران برخی از چشمه های دریاچه آبدار شده و بلافاصله با گرم شدن هوا خشک می شود. وی ادامه داد: این دریاچه نیز مانند سایر دریاچه های استان فارس بیش از یک دهه هست که خشک بوده و با ادامه این روند احیای آن در آینده با مشکلات زیادی رو به رو خواهد شد زیرا هر چه بیشتر از خشک شدن آن می گذرد شرایط برای بازگشت اکوسیستم دریاچه دشوار تر می شود.
دریاچه «پریشان» سبز شد
علمداری با انتقاد از روند کشاورزی در این محدوده اظهار کرد: با وجود اینکه استان فارس با پدیده کم آبی و خشکسالی دست و پنجه نرم می کند اما همچنان شاهدیم که در نقاط مختلف استان از جمله اطراف دریاچه پریشان کشاورزی به صورت گسترده کشاورزی می شود و هیچگونه عزم جدی برای جلوگیری از کشت محصولات آب بر وجود ندارد. وی با اشاره به بیلان منفی آبها زیرزمینی در استان فارس گفت: برخی از چاه های غیرمجاز اطراف دریاچه پریشان مسدود شده اما تاثیر آن چنانی در کاهش استفاده از آبهای زیرزمینی نداشته زیرا از چاه های مجاز نیز آب زیادی برداشت می شود که بسیار نگران کننده است. این کارشناس حوزه محیط زیست بیان کرد: با ادامه این روند نمی توان انتظار داشت که حداقل تا ۱۰ سال آینده شرایط برای احیای دریاچه پریشان فراهم شود از این رو باید مسئولان ذی ربط برای مدیریت کشاورزی در سطح استان اقدام کنند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت