جنگ کارخانه‌های نوشابه‌سازی با محیط زیست

کد خبر: 655103

بسیاری از ما در مورد مضرات و آسیب‌های نوشیدن نوشابه چیزهایی شنیده‌ایم اما همه آن شنیده‌ها را کنار بگذارید خطر کوکاکولا از جای دیگری بشریت را تهدید می‌کند و آن هم تولید زباله‌های تجدیدناپذیر است.

جنگ کارخانه‌های نوشابه‌سازی با محیط زیست
کوکاکولا محیط زیست را نابود می‌کند
سرویس اجتماعی فردا؛ فاطمه لطفی: بسیاری از ما در مورد مضرات و آسیب‌های نوشیدن نوشابه چیزهایی شنیده‌ایم. یا در مورد ارتباطات شرکت کوکاکولا با مجامع قدرتمند اسرائیل و آمریکا. اما همه آن شنیده‌ها را کنار بگذارید. خطر کوکاکولا از جای دیگری بشریت را تهدید می‌کند. سازمان غیردولتی «صلح سبز» اعلام کرده است شرکت کوکاکولا با تولید سالانه ۱۰۰ میلیارد بطری پلاستیکی عملاً به مبارزه با محیط زیست روی آورده است. اخیراً این مجمع خیریه از شش شرکت بزرگ تولیدکننده بطری‌های پلاستیکی درخواست کرد برخی از اطلاعات خرید خود را منتشر کنند، اما در پایان به این نتیجه رسید که مدیران شرکت‌های تولید نوشابه‌های گازدار از انتشار مبلغی که صرف خریدن بطری نوشابه می‌کنند، به شدت امتناع ورزیده‌اند. با این حال این مجمع ادعا کرده است میزان تولید و استفاده از بطری‌های پلاستیکی را در این شرکت کشف کرده است.
صنعت پلاستیک، پرسود اما مخرب
با آنکه دولت بریتانیا صنعت پلاستیک را به دلیل تأثیر مخرب آن در محیط زیست و جلوگیری از تحقق اهداف بازیافت تحت فشار قرار داده است، همچنان برخی از شرکت‌ها آزادانه پلاستیک تولید می‌کنند. مؤسسه خیریه «صلح سبز» بر اساس میزان فروش سالانه شرکت کوکاکولا در یک خط تولید خاص و همچنین تنوع محصولات بسته‌بندی این شرکت تخمین زده است این شرکت با فروش ۱۰۸ تا ۱۲۸ میلیارد بطری پلاستیکی در سال به محیط زیست آسیب جدی و اساسی وارد می‌کند. در حال حاضر شرکت‌های بزرگ تولید نوشابه‌های گازدار در بسته‌بندی‌های خود حدوداً ۶۰ درصد از بطری‌های پلاستیکی استفاده می‌کنند که متأسفانه این آمار از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ حدود ۱۲ درصد افزایش یافته است.
کوکاکولا از سال ۲۰۱۳ می‌کوشد در کشورهای پیشرفته با هدف افزایش نرخ بازیابی و زمینه بازیافت تا سال ۲۰۲۰ کارهای امیدوارکننده‌ای انجام دهد؛ اما برخلاف انتظار و براساس داده‌های تحلیلی مجمع «صلح سبز» مقدار بازیافت بطری‌های نوشابه کوکاکولا کاهش محسوسی داشته است.
این نرخ در سال ۲۰۱۳ از ۶۳ درصد به ۵۹ درصد در سال ۲۰۱۴ و به ۶۱ درصد در سال ۲۰۱۵ کاهش یافته است. با توجه به این آمار می‌توان نتیجه گرفت که سالیانه حدود ۱۰۰ میلیارد بطری پلاستیکی تولید شده و در یک چشم به هم زدن ساده، یعنی در کمتر از یک ثانیه تقریباً ۳۴۰۰ بطری به محیط زیست و به ویژه به اقیانوس‌ها وارد می‌شود. نمی‌توان میزان اثر تخریبی این حجم بالای از پلاستیک را در ساحل‌ها و اقیانوس‌ها اندازه گرفت، اما می‌توان گفت به دلیل اینکه اقیانوس‌ها و دریاها، مکان مناسبی برای هضم این بطری‌ها در طبیعت نیست، آلودگی محیطی این میزان از پلاستیک به چشم می‌آید.
طبیعت انگلیس، میزبان روزانه 16 میلیون بطری پلاستیکی
در گزارشی دیگر مجمع «صلح سبز» تصریح می‌کند در انگلستان روزانه ۱۶ میلیون بطری پلاستیکی وارد محیط زیست می‌شود. این رقم، رقم واقعاً تاسف‌باری است، اما تأسف‌بارتر و حتی مسخره است که سخنگوی شرکت کوکاکولا در بریتانیا می‌گوید ما با خواندن گزارشات ارائه شده مجمع «صلح سبز» ناامید می‌شویم! از نظر او، کوکاکولا از معدود شرکت‌هایی است که صددرصد محصولات قابل بازیافت تولید می‌کند. بر اساس اعلام او، این شرکت در سال ۲۰۰۷ تولید بطری‌های پلاستیکی را ۱۵ درصد کاهش داده و در حال حاضر ۲۵ درصد از مواد مصرفی بطری‌ها قابل بازیافت است. او همچنین قول داده است مدیران شرکت در سطح جهانی نیز تا آنجایی که امکان استفاده از بطری‌های قابل بازیافت باشد، اقدام کنند.
صرف نظر از اطلاعاتی که او در مورد مذاکره با سیاستگذاران شرکت و کارشناسان در مورد چگونگی کاهش زباله و بهبود نرخ بازیافت و بهبود عملکرد شرکت داده، نباید از اقدام جالب شرکت در اسکاتلند به سادگی گذشت. در این کشور، مصرف‌کنندگان نوشابه کوکاکولا با بازگرداندن بطری‌های خالی یک بار دیگر می‌توانستند خرید خود را شارژ کنند. از آن زمان به بعد این شرکت متعهد شده است که در سراسر بریتانیا با کاهش مقدار ضایعات و پیدا کردن راه‌حل‌های مناسب در بهبود وضعیت بازیافت به حامیان محیط زیست بپیوندد. با همه این اوصاف، با توجه به آخرین مطالعات سازمان بازیافت انگستان، به طور میانگین از ۴۸۰ بطری پلاستیکی استفاده شده خانواده‌ها فقط ۲۷۰ بطری بازیافت می‌شود و این با ادعای شرکت همخوانی ندارد.
منبع: independent
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت