خبرگزاری تسنیم: معصومه ابتکار در سومین هماندیشی سیاستگذاران منابع آب با اشاره به اینکه در حال حاضر یکسوم ذخائر آب جهان مصرف شده است، گفت: ما در سال گذشته شاهد دو پیمان بزرگ بینالمللی یعنی معاهده پاریس و تصویب اهداف 17 گانه توسعه پایدار بودیم. رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه قدرت انطباق و انعطاف دو شاخصه مهم حکمرانی خوب است، خاطرنشان کرد: ما ظرفیتهای طبیعت و محیط زیست را نشناختیم و در گذشته به غلط تصور کردیم قانونی بر آن حاکم نیست و قدر معلوم و حد و اندازه مشخص ندارد و هر قدر که خواستیم میتوانیم بهرهبرداری کنیم. وی با اشاره به برداشت بیرویه از منابع آب و وجود آمار تکاندهنده در تنوع زیستی افزود: کشاورزی باید بر اساس تغییر اقلیم باشد و ما باید اقتصاد، صنعت و شیوه زندگیمان را با این وضعیت سازگار کنیم. معاون رئیسجمهور با تاکید بر اینکه باید با عبور از اقتصاد خاکستری، اقتصاد سبز را محقق کنیم، گفت: کسانی که سازمان محیط زیست را به سازمان «محیط ایست» تعبیر میکنند اندیشه و تصورشان به چندین دهه پیش برمیگردد. وی با بیان اینکه جهتگیری برنامه توسعه ششم توسعه جهتگیری در آب و محیط زیست است، متذکر شد:
در اقتصاد سبز هیچ چیز دور ریخته نمیشود یا در چرخه تولید دوباره مورد استفاده قرار میگیرد یا به طبیعت باز میگردد. معاون رئیسجمهور با اشاره به وجود 10 میلیون موبایل که در حال خارج شدن از چرخه مصرف هستند، گفت: باید کالاهایی مثل موبایل را جوری از ابتدا طراحی کرد که همه قطعات آن سبز باشد و به طبیعت بازگردد و تبدیل به انبار زبالههای الکترونیکی نشود. ابتکار با بیان اینکه در حال حاضر آب مثل هوا مجانی است و باید ارزش واقعی این عناصر محاسبه دقیق شود، گفت: این علمی و منطقی نیست که حقابههای طبیعت را نداد و از طبیعت انتظار خدمات داشته باشیم. وی با تاکید بر اینکه باید حقابه طبیعت را داد، اظهار داشت: حقابه زیستمحیطی تالابها و دشتها و حوزههای آبی مختلف توسط وزارت نیرو تایید شده است. رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی اقتصادی درونزاست، افزود: اگر اقتصاد مقاومتی به خوبی اجرا شود به ملاحظات زیست محیطی توجه میشود و شاهد رشد سبز خواهیم بود. معاون رئیسجمهور با اشاره به اینکه احیای شورای عالی آب در دولت یازدهم اتفاق افتاد، گفت: بهزودی برنامه اقدام مشترک تغییر اقلیم با اتحادیه اروپا خواهیم داشت و
نشست علمی در این زمینه برگزار میشود. وی افزود: از حالت تنش بین استانی و منطقهای در مسئله آب باید به حالت درک مشترک برسیم و این کار بسیار دشواری است. ابتکار با تاکید بر اینکه کشاورزی باید بر اساس تغییر اقلیم باشد، اظهار داشت: کشاورزی غیر اصولی باعث شده در استانی مثل استان فارس وضعیت بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی به خط قرمز برسد و 12 تالاب از 14 تالاب از جمله تالاب بختگان خشک شود. وی با بیان اینکه متاسفانه مدیریت پسماند وارد برنامهریزیها نشده است، گفت: بر اساس برنامه اتحادیه اروپا، تا سال 2050 حدود 25 درصد رشد اقتصادی اروپا از بازیافت باید محقق شود. ابتکار خاطرنشان کرد: وضعیت خوبی در الگوی مصرف انرژی نداریم و باید این الگوی مصرف را تغییر بدهیم و این با نگاه علمی و مدیریتی و با مشارکت مردم اتفاق میافتد. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه آینده محیط زیست بسیار نگرانکننده است و تهدیدات جدی است، گفت: آگاهی و اطلاعرسانی بسیار مهم است و کشاورزان باید بدانند وضعیت آینده چگونه است و چه آیندهای دارند.
دیدگاه تان را بنویسید