مقابله با طوفان در سیستان نیازمند نیروی واکنش سریع

کد خبر: 545613
روزنامه ایران: با گذشت کمتر از 3 روز از طوفان بزرگ شن در سیستان و مدفون شدن بیش از 400 روستا در منطقه، طوفان شن دوشنبه شب بار دیگر سیستان را درنوردید. مدیرکل دفتر مهندسی سازمان جنگل ها و مراتع در گفت‌و‌گو با «ایران» در این باره گفت: بعد از طوفان روز23 و 24 تیرماه، تصاویر ماهواره‌ای به دست آمده طوفان دیگری را در روز 28 تیرماه در منطقه سیستان نشان می‌دهد که البته شدت آن کمتر بوده و قابل مقایسه با طوفان قبلی نیست.
رضا بیانی می‌گوید: تصاویر ماهواره‌ای نشان می دهد بخش‌های جنوبی ولایت نیمروز افغانستان منشأ طوفان‌های هفته گذشته بوده اما چون بخش‌های وسیعی از دریاچه هامون خشک است و فقط قسمت کوچکی از آن به واسطه سیلاب‌های بهاره اکنون مرطوب است بادهای شدید موجب می‌شود تا حجم عظیمی از شن های بستر خشک هامون بلند شده و بر سر سیستان ببارد.
در همین حال احمد علی کیخا، نماینده مردم زابل در مجلس نیز که روز جمعه از سیستان و روستاهای مدفون شده بازدید کرده به «ایران» می‌گوید: وضعیت مردم منطقه آنقدر بد و اسفبار است که پیشنهاد می‌کنم از رئیس جمعیت هلال احمر که دراین سفر با من بودند بپرسید که وضعیت را چگونه دیدند. او افزود: به اعتقاد من برای موضوع طوفان‌های شن و گرد و غبار سیستان باید یک سازمان واکنش سریع تشکیل شود چون مسئولان می‌پندارند بحران فقط سیل و زلزله است که باید به خاطر آن وارد عمل شوند در حالی که از قدیم گفته‌اند زلزله سیستان و بلوچستان باد و طوفان است. زلزله 30 ثانیه می‌آید و تمام می‌شود اما طوفان‌های شن ساعت ها بر سر مردم می‌بارد و مسئولان انتظار دارند مصدومان و مردمی که از شدت خاک در خانه هایشان حبس شده‌اند و نفس‌شان بند آمده یا دچار ناراحتی‌های جسمی شده‌اند خودشان، خودشان را به مراکز درمانی برسانند. نماینده مردم زابل در ادامه با تأکید بر اینکه چاه نیمه‌ها آب دارند اما هامون آب قابل توجهی ندارد، می‌گوید: مردم و دولت باید تکلیف خودشان را مشخص کنند اینکه می‌خواهند آب در چاه نیمه‌ها بماند و خاک بر سر سیستان ببارد یا آب در هامون جاری شود و شدت گرد و غبارها کاهش یابد؟ اینکه آب چطور مدیریت شود باید مردم بگویند. نمی‌شود عده‌ای برای آب و نحوه استفاده از آن بدون مشارکت مردم و بدون رعایت حقوق عرفی تصمیم‌گیری کنند اما متأسفانه مردم در روند تصمیم‌گیری در این مورد کاملاً کنار گذاشته شده‌اند.
کیخا همچنین تأکید می‌کند که در سال جاری تنها آبی که وارد هامون شد آب سیلاب هیرمند در بهار بود و هیچ حقابه‌ای نه از سوی افغانستان و نه از سوی ایران برای هامون تاکنون اختصاص نیافته است.

نماینده مردم سیستان خاطرنشان کرد: شرایط مردم سیستان واقعاً بحرانی است، شرایطی که این مردم امروز به واسطه فقر شدید و بیکاری و از بین رفتن دامداری و صیادی و کشاورزی گرفتار آن شده‌اند واقعاً دل هر بیننده‌ای را می‌آزارد. وضعیت به گونه‌ای است که به جرأت می‌گویم انگار مردم در خانه هایشان منتظر پایان زندگی‌شان نشسته‌اند. زندگی این مردم واقعاً دور از‌شأن و منزلت و فرهنگ ایران اسلامی است و ما نباید چشم مان را براحتی ببندیم. آنها گلایه دارند و می‌خواهند کمک بیشتری در بافت کنند اما با وجود بحران شدید کسی آنها را نمی‌بیند. کیخا همچنین از گفت‌و‌گو با مسئولان وزارت نیرو و رئیس مجلس شورای اسلامی برای کاهش مشکلات مردم سیستان و کاهش غبارها با مدیریت مشارکتی آب خبر داد و گفت: با وزارت نیرو هم صحبت کرده‌ایم و گفته‌اند برای سال زراعی آینده رویکرد را تغییر خواهند داد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت