دهکده ساحلی بوشهر طرح ارزیابی زیست محیطی ندارد

کد خبر: 536867

سرپرست دفتر سواحل و تالاب های ساحلی سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه طرح دهکده تفریحی بوشهر هیچ مجوزی از سازمان محیط زیست دریافت نکرده است گفت: با این وجود دست اندرکاران ساخت آن اقداماتی برای حل مسائل زیست محیطی اش انجام نداده اند.

سرویس اجتماعی فردا: شهرام فداکار، سرپرست دفتر سواحل و تالاب های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار «فردا» در خصوص شایعات و مسائل به وجود آمده درباره ساخت مجتمع دهکده گردشگری در سواحل بوشهر اظهارکرد: تالابی که گفته شده مورد دست اندازی قرار گرفته است، تالاب ثبت شده ساحلی نیست ولی کارکرد تالابی دارد، که البته تمامی نواحی ساحلی ما که در عمق زیر شش متر قرار می گیرند تالاب محسوب می شوند.

وی در ادامه گفت: خور سلطانی هم محدوده وسیعی است، اگر بخواهیم اینطور به وضعیت تالاب های ساحلی نگاه کنیم تمامی 5 هزار کلیومتر محدوده ساحلی ما که عمقی زیر 6 متر دارند تالاب محسوب می شوند. اما تنها 13 تالاب ثبت شده ساحلی داریم که چیزی حدود 30 درصد از تالاب های ساحلی ثبت شده کشور محسوب می شوند.

دهکده های ساحلی تفریحی بیش از 5 هکتار مشمول ارائه گزارش ارزیابی هستند

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای ساخت این مجتمع ساحلی، به مرجان های دریایی آسیبی وارد شده است نیز اعلام کرد: هرچند این منطقه قابلیت زیستگاهی برای آبسنگ مرجانی دارد، ولی در منطقه ای که ساخت و سازها صورت گرفته آبسنگ مرجانی وجود ندارد. چون این منطقه یک منطقه جزر و مدی گلی با عمق بسیار کم است که سنگ مرجانی مستقر نمی شود.

سرپرست دفتر سواحل و تالاب های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به استناد مواد قانونی مختلف و مصوبات شورای عالی محیط زیست کشور و همچنین قانون 193 قانون برنامه توسعه پنجم اعلام کرد: دهکده های ساحلی تفریحی بیش از 5 هکتار مشمول ارائه گزارش مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی در مرحله امکان سنجی هستند.

وی در ادامه تصریح کرد: دست اندرکاران ساخت این مجتمع تفریحی ساحلی خود را ملزم به دریافت مجوزهای ارزیابی نکردند.

به گفته فداکار براساس ماده 102 قانون برنامه توسعه پنجم طرح های بزرگ در مرحله امکان سنجی حتما باید مطالعات زیست محیطی داشته باشند، که این اتفاقات نیافتد و مسئولان مربوطه به صورت شتابزده شروع به احداث این دهکده تفریحی کرده اند.

دستور توقف طرح به دلیل تخلفات گرفته شد

وی براساس این مستندات اظهار کرد: در پی آغاز این عملیات عمرانی، اداره کل حفاظت محیط زیست استان در مراجع قضایی طرح دعوی کرده و جلوی انجام عملیات عمرانی در ساخت دهکده ساحلی را گرفتند و حتی عملیات لایروبی ای که در حال انجام بود با اخذ حکم از مرجع قضایی استان متوقف شد.

سرپرست دفتر سواحل و تالاب های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این نکته که دستور توقف طرح به دلیل تخلفات گرفته شده است اذعان داشت: با توجه به رایزنی هایی که دال بر قبول رعایت شرایط قوانین و قواعد محیط زیست هستند و همچنین ارائه گزارش مربوط به ارزیابی محیط زیست اثرات این طرح ادامه یافت.

وی با تاکید بر اینکه مجری طرح (استانداری بوشهر) تلاش کرده است بسیاری از مسائل زیست محیطی را در طراحی و عملیات عمرانی رعایت کند، گفت: حتی گزارش دیرهنگامی از ارزیابی اثرات زیست محیطی را هم که به اداره کل استان بوشهر ارائه کرده اند.

پروژه های با بیش از 15 درصد پیشرفت را سازمان رسیدگی نمی کند

فداکار افزود: اما براساس رویه ای که در سازمان محیط زیست وجود دارد به پروژه هایی که بیش از 15 درصد پیشرفت عمرانی دارند، سازمان رسیدگی نمی کند به این دلیل که پیش از شروع برای اخذ مجوز اقدام نکرده اند.

فداکار معتقد است: فعالیت عمرانی بدون مجوز در محیط زیست اتفاق می افتد و در صورت رهایی به دلیل تخلفات، باز هم ضرر و زیان زیست محیطی خواهد داشت.

وی در ادامه اضافه کرد: در این مواقع سازمان یک «برنامه مدیریت محیط زیست» از صاحبان فعالیت های عمرانی می خواهند که این عملیات رعایت مواردی را بکند که ضررو زیانش به محیط زیست کمتر شود، که گویا تهیه شده و در اختیار اداره کل قرار گرفته تا بررسی شود.

سرپرست دفتر سواحل و تالاب های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه کل طرح دهکده گردشگری هیچ مجوزی از سازمان و اداره کل حفاظت محیط زیست ندارد یادآور شد: با این وجود اقداماتی به حل مسائل زیست محیطی آن شکل صورت گرفته است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت