زنگ خطر مرگ خلیج فارس به صدا درآمده است

کد خبر: 535739

براساس شنیده ها و مستندات موجود ساخت یک دهکده گردشگری در سواحل بوشهر از سوی استانداری بوشهر بدون کسب مجوزهای ارزیابی لازم مشغول به انجام عملیات عمرانی شده که با وجود اعتراض فعالان محیط زیست همچنان در حال پیشرفت است.

زنگ خطر مرگ خلیج فارس به صدا درآمده است
دریاخواری

سرویس اجتماعی فردا؛ سمیرا خباز: بنابر مستنداتی که از سوی فعالان محیط زیست در این منطقه رسیده است، مجریان این دهکده تفریحی که از سوی استانداری بوشهر مجوزهای لازم برای ساخت آن را دریافت کرده اند، با وجود اعتراض های صورت گرفته از سوی مردم و دوستداران محیط زیست تا به حال توانسته است دو فاز خود را به بهره برداری برساند.

اما دلیل این اعتراض ها چیست؟ این طرح که بدون مجوز و ارزیابی های زیست محیطی به سرعت در حال ساخت و ساز است و در فاز دوم خود به قسمتی از خور و تالاب ساحلی بوشهر نیز دست اندازی کرده است و با ورود به خور، یکی از زیستگاه‌های حساس ساحلی آسیب دیده است.

خور سلطانی چرا ارزشمند است؟

محمد مهدی طیاری (فعال محیط زیست بوشهری) در گفتگو با خبرنگار «فردا» درخصوص صدمه ساخت این دهکده تفریحی به خور سلطانی گفت: این محل زیستگاه بسیاری از آبزیان ارزشمند دریایی است و 33 هزار درخت حرا دست کاشت دارد، از همین رو هرگونه دستکاری در چرخش آبی و اکوسیستم منطقه می تواند به شدت تاثیرگذار باشد، علاوه بر این حدود دوسوم از ماهیان با ارزش تجاری و90 درصد صید دریایی به دلیل تجدید نسل و یا طی کردن قسمتی از مراحل رشد به این مناطق وابسته اند که ارزش اقتصادی بالای آن را نشان می دهد.

با این وجود مخالفت فعالان محیط زیست بوشهر به صورت مکتوب و رسانه ای به جایی نرسیده و متاسفانه الزامات زیست محیطی در این پروژه آنچنان که باید رعایت نشده است و این دهکده ساحلی می تواند خسارت های اقتصادی و مرگ اکولوژیکی را به همراه داشته باشد.

تخریب بستر خور و مخلوط شدن مواد آلی خطرناک با آب

ضعف عملکرد اداره کل حفاظت محیط زیست بوشهر در این پروژه مشهود است، چراکه ساخت این دهکده گردشگری بدون مجوز و ارزیابی زیست محیطی در منطقه حساس تالابی اجرا شده و حتی مجریان برای دست یابی به عمقی بیشتر در خور که ذاتا مناطقی کم عمق در امتداد دریا است با استفاده از دستگاه لایروب که گفته می شود فاقد عمق سنج نیز هست مواد آلی و سنگین از بستر را با آب مخلوط کرده اند.

ورود این مواد آلی به آب به دلیل املاحی که دارد برای جانداران خطرناک است، گفته می شود این مواد اگر وارد بدن انسان شوند منجر به سرطان خواهد شد و خطر مرگ از طریق آن قابل پیش بینی است.

علاوه بر این ساخت یک دهکده گردشگری نیازمند امکانات بی شماری است، که از چشم دست‌اندرکاران هم پوشیده نمانده است اما برای رسیدن به این امکانات از این منبع طبیعی بدون مجوزهای لازم بهره برده اند، ساخت ساحل پارک، ایجاد یک راه دسترسی از اتوبان امام علی و خور سلطانی از سوی شهرداری بوشهر که در بیست متری جنگل های دست کاشت حرا قرار دارد و با نخاله های ساختمانی پر شده است، استحصال ساحل و دریا قبل از اسکله جلالی توسط شهرداری برای ساخت پارک، استحصال دریا در سواحل برای ساخت بزرگترین چرخ و فلک خاورمیانه و ...

تخریب مناطق مرجانی

استحصال دهکده گردشگری در ساحل دریا باعث تخریب مناطق مرجانی می شود، این در حالی است که جریمه خسارت زدن به هر کیلو مرجان که چیزی حدود 40 میلیون ریال است با وجود خسارت‌های جبران ناپذیری که به محیط زیست دریایی وارد می کند بسیار ناچیز است.

طیاری با توجه به تحقیقات انجام گرفته در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار می کند: با ورود به مناطق حساس دریایی نه تنها به آبزیان زیستگاهی آسیب وارد می شود بلکه به لاروهای زیردریا هم آسیب وارد می شود.

خلیج فارس در حال نابودی است

وی می افزاید: علاوه بر استحصالات جدیدی که در حوزه خلیج فارس رو به افزایش است، نحوه صید سنتی در حوزه خلیج فارس هم به بستر دریا آسیب وارد می کند و زیستگاه طبیعی را از بین می برد. از طرفی سواحل دریایی که نقطه زیستگاهی است از بین می رود و این نوع کنش ها زنگ خطر مرگ خلیج فارس را به صدا درآورده است. با این حساب اگر صیادی سنتی و ساخت و سازهای بی رویه کنترل نشود، چیزی از خلیج فارس نمی ماند.

اما باید دید با وجود اعتراض های مردمی برای توقف این پروژه مخرب و عدم توجه اعتراضات مکتوب دبیر انجمن های محیط زیستی بوشهر و فعالان محیط زیست با برخورد قاطعی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست مواجه خواهد شد؟ آیا مجریان این طرح در صورت به بهره برداری رسیدن این دهکده گردشگری، خود را ملزم به پرداخت خسارت های وارده به محیط زیست خواهد کرد؟

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت