چند حقیقت تلخ و تکان‌‌دهنده در مورد قاچاق حیوانات/ روزانه ۹۶ فیل آفریقایی کشته می‌شود!

کد خبر: 530081

قاچاق در حیات وحش یکی از بزرگترین تهدیدها برای محیط زیست محسوب می شود و تجارت غیر قانونی در این عرصه بسیار وسیع و گسترده بوده تا جایی که همه ما متوجه این موضوع شده ایم و کار به جایی رسیده است که دیگر نمی توان از آن چشم پوشی کرد.

چند حقیقت تلخ و تکان‌‌دهنده در مورد قاچاق حیوانات/ روزانه ۹۶ فیل آفریقایی کشته می‌شود!
سرویس اجتماعی فردا؛ بشیر قلی زاده سرچشمه: قاچاق در حیات وحش یکی از بزرگترین تهدیدها برای محیط زیست محسوب می شود و تجارت غیر قانونی در این عرصه بسیار وسیع و گسترده بوده تا جایی که همه ما متوجه این موضوع شده ایم و کار به جایی رسیده است که دیگر نمی توان از آن چشم پوشی کرد. همه ما به نوبه خود باید انتقادی به دولت در هفته محیط محیط زیست داشته باشیم. مردم از دولت انتظار دارند تا تمرکز خود را بر روی جرایم در حیات وحش به خصوص قاچاق بیشتر کند تا از انقراض حیوانات آسیب پذیر و کمیاب جلوگیری شود. در این راه، اقدام همراه با عمل مورد نیاز است در این گزارش چند حقیقت روشن درباره آمار قاچاق حیوانات و چگونگی برخورد با این قضیه گردآوری شده است که توجه شما را به آن معطوف می کند. هر روز 96 فیل آفریقایی بخاطر عاج شان کشته می شوند! بین سالهای 2010 تا 2012،تعداد 100000 فیل آفریقایی از جمعیت تقریبا 500000 تایی آن کشته شده اند. حدود 470000 فیل آفریقایی در حال حاضر در سراسر جهان وجود دارند، طبق گزارشات اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) این جاندار جزء گونه های رسمی آسیب پذیر بوده و در فهرست قرمز قرار دارد. تخمین زده شده که هر روز 96 فیل آفریقایی بخاطر عاج شان کشته می شوند به عبارتی هر 15 دقیقه یک فیل. فیل آفریقایی نقش مهمی برای دانه پراکنی تا 30٪ از گونه های جنگلی در آفریقا را برعهده دارند اگر نسل این جانور منقرض شود خود به خود از تکثیر این گونه ها ی جنگلی جلوگیری شده و به محیط زیست آسیب جبران ناپذیری وارد می کند. در واقع اینکه فقط این حیوانات بخاطر عاج، نابود می شوند، ظلم بزرگی به حساب می آید.
فیل
اگرچه بسیاری از کشورها، از جمله ایالات متحده، اخیرا اقدامات را برای جلوگیری از قاچاق فیل آفریقایی صورت داده اند اما این اقدامات کافی نبوده و نیاز به توجه بیشتری از سوی جامعه جهانی است. چگونه می توان کمک کرد؟ می توان با پشتیبانی و حمایت از صندوق جهانی حیات وحش که خود پرچم دار حفاظت از حیوانات است و همراه شدن با سازمان های نجات از فیلها و بنیاد بین المللی حفاظت از این حیوانات از کشتار آنها جلوگیری کرد. تجارت غیر قانونی در حیات وحش به ارزش سالانه 15 تا 20 میلیارد دلار می باشد. قاچاق در حیات وحش اعم از عاج فیل های آفریقایی تا پوست و استخوان ببرها، جزء بزرگترین معاملات غیر قانونی مثل قاچاق مواد مخدر، اسلحه و انسان در جهان است. تجارت حیات وحش آسیب پذیر و ناپایدار و خطرناک است که باعث عدم تعادل در اکوسیستم جهانی شده و تهدید تنوع زیستی را به همراه دارد و موجب خسارت های جبران ناپذیر در میحط زیست می شود. مبارزه با قاچاق حیوانات شما با تلاش برای از بین بردن تجارت غیرقانونی در حیات وحش و مبارزه با قاچاق حیوانات و نیز همکاری با سازمان هایی مانند صندوق بین المللی رفاه حیوانات و همچنین با افزایش آگاهی بین مردم از جرایم صورت گرفته در حیات وحش می توانید گام مؤثری در این زمینه بردارید، اما برداشتن گام های عملی برای تقویت قوانین حفاظت ملی، کاری لازم و ضروری است. شامپانزه ها در حال حاضر به طور کامل در گامبیا، بورکینافاسو، بنین و توگو منقرض شده اند و در حال حاضر در سطح جهان حیوانات در معرض خطر در حال نزدیک شدن به مرحله انقراض هستند. تنها حدود 173000 الی 300000 شامپانزه در سرتاسر جهان وجود دارند این در حالی است که جمعیت قابل توجه ای از این گونه تنها در پنج کشور وجود دارند. در این بین شکار غیر قانونی، بیماری و از دست دادن زیستگاه بیشترین عامل در خطر انقراض قرار گرفتن شامپانزه ها است. برخی از طرفداران این گونه اعتقاد دارند اگر اقدامات کافی برای بهبود نسل شامپانزها صورت نگیرد در 15 سال آینده نسلی از این جاندار بر روی زمین باقی نمی ماند.
شامپانزه
می توان با کسانی که در حال حمایت از جمعیت شامپانزه ها در سراسر جهان هستند مانند صندوق جهانی حیات وحش و موسسه جین، که به طور خاص به نیازهای شامپانزه تمرکز دارد همکاری لازم را جهت بهبود نسل این جانور کمیاب داشت. همچنین هنگام خرید کردن دقت لازم را داشته باشیم تا از خرید محصولاتی که باعث تخریب زیستگاه شامپانزه ها و دیگر موجودات جنگل آفریقای مرکزی می شود خودداری می کنید. مورچه خوار پولکدار رکوردار بیشترین آمار قاچاق پانگولین یا مورچه خوار پولکدار جانوری است از راسته پولک پوست سانان (Pholidota).) این جانور بیشترین آمار قاچاق را در جهان دارد. دلیل اینکه پانگولین ها به طور خیلی گسترده قاچاق می شوند آن است که مردم بومی اشتیاق بسیار زیادی به خوردن گوشت آن دارند و معتقدند که این موجود خاصیت درمانی دارد برای رفع آسم وغیره... خواص درمانی خوبی دارد و همچنین برای درمان در طب سنتی بکارگرفته می شود، این موجود علاوه بر اینکه از شکارچیان غیر قانونی در امان نیست، از کمبود زیستگاه هم رنج می برد. بر اساس گزارش دربین سال های 2011 و 2013، حدود 117000 الی 233000 پانگولین توسط شکارچیان در طول یک دوره سه ساله کشته شده اند. راه حل چیست؟ با پیوستن به اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) با تشکیل گروه هایی برای حمایت از این مورچه خوار و ایجاد گروه های بیشتر می توان برای حفاظت از این مورچه خوار قدم های اساسی برداشت.
پانگول
آمار صید غیر مجاز ماهی ها حدود 11 الی 26000000 هزار تن ماهی در هر سال علت اصلی کاهش ذخایر ماهی ها در جهان صید غیر قانونی آنها بوده و ارزش تقریبی این ماهی ها بین 10 میلیارد دلار تا 23 میلیارد دلار در سال تخمین زده می شود. صید بی رویه اثرات مخربی بر محیط زیست و اقتصاد جهانی گذاشته و علاوه بر کاهش جمعیت ماهی ها منجر به افزایش قیمت آن در بازار شده است و همچنین معیشت ماهیگیران قانونی را هم تحت شعاع قرار داده است.
ماهی
با توجه به ماهیگیری غیر قانونی و بی برنامه، جمعیت ماهی جهان به شدت رو به کاهش است از آنجایی که ماهی یک منبع اساسی پروتئین برای نزدیک به 3 میلیارد نفر در سراسر جهان است، با کاهش ماهی ها نه تنها تنوع زیستی در اقیانوس ها تهدید می شوند بلکه معیشت جوامع جهانی که از ماهی به عنوان غذا تکیه کرده اند نیز به خطر می افتد. منبع: mashable
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت