اینجا تفنگداران ویژه دریایی سپاه علوفه حمل میکنند!/ «بچههای حاج ممد» 500 تا شدند/ سردار ناظری خلیجفارس را هم برای آمریکا هم برای شکارچیها نا امن کرد +تصاویر
سردار محمد ناظری هم می توانست فیش حقوقی چند ده میلیونی داشته باشد، هر از گاهی هم که دلش هوای اسلحه کرد در یک شکارگاه غیر قانونی دستی به ماشه ببرد. یا می توانست در پنت هاوس زعفرانیه بنشیند و دکل نفتی خرید و فروش کند! از اسکله هایی که در اختیار داشت، از امارات جنس چینی وارد کشور کند، کمر تولید کننده داخلی را بشکند و در عین حال خود را سرباز اقتصادی رهبر بخواند و درباره اقتصاد مقاومتی مصاحبه کند! حاج محمد اما هیچ کدام اینها نبود...
سرویس اجتماعی فردا؛ محمد مهدی شیخ صراف: سه روز از رفتن سردار محمد ناظری می گذرد. این روزها بسیاری از مردم و رسانه ها این تکاور کارکشته دریایی را به خاطر دلاوری مستمر در جنگ و امنیت خلیج فارس می شناسند و تصاویر حضور او در یکی دو فیلم سینمایی و مسابقه تلویزیونی «فرمانده» دست به دست می شود. اما محیط بانان هرمزگانی از او تصویر فرمانده مقتدری را به یاد می آورند که با امکانات نظامی خود برای آهوان جزیره فارو آب و علوفه تهیه می کرد و حتی در قبال امنیت مرغان دریایی هم احساس وظیفه داشت .
در زمانه ای که حتی مدیران نهادهایی مثل محیط زیست هم دنبال کار سیاسی هستند، وقتی عنوان «فعال محیط زیست» در کنار نام یک فرمانده تکاور قرار می گیرد حس خوشی با ذهن هر شنونده ای همراه می شود. آن هم وقتی می خوانیم و می شنویم سرداری که امنیت آبهای خلیج فارس تا خلیج عدن را در دستان خود داشته سکان شناورهایش برای برای بقای پرنده ها و آهوان جزیره فارو به سمت این جزیره خالی از سکنه چرخانده تا نگذارد هیچ کس به آنها آسیبی برساند.
سردار محمد ناظری هم میتوانست فیش حقوقی چند ده میلیونی داشته باشد، یا مثل خیلی ها راه بازنشستگی پیش بگیرد و بین ویلای جنگلی شمال و ویلای ساحلی کیش در تردد باشد. هر از گاهی که دلش هوای اسلحه کرد سری به یک شکارگاه غیر قانونی بزند و دستی به ماشه ببرد. یا می توانست پشت میز بزرگ چوب گردویی در پنت هاوس زعفرانیه بنشیند و با رانت هایی که می توانست بدارد، دکل نفتی خرید و فروش کند! از امارات جنس چینی وارد کشور کند، کمر تولید کننده داخلی را بشکند و در عین حال خود را سرباز اقتصادی رهبر بخواند و درباره اقتصاد مقاومتی مصاحبه کند!
فرمانده یگان تکاوری نیروی دریایی سپاه پاسداران اما هیچ کدام اینها نبود. و همین است که وقتی اسمش، رسمش و نامش به میان می آید شمیم یک احساس خوب هم با آن همراه می شود. حاج محمد ناظری وقتی می فهمد محیط بان های جزیره فارو برای تامین آب و علوفه آهوهای کوهی دره شوری کمبود و مشکل دارند با نیروهایش به کمک آنها می رود. در جزیره ای که آب آشامیدنی در آن کیمیاست، چند آبشخور درست می کند. یک تانکر فقط برای آبرسانی به این جزیره غیر مسکونی اختصاص می دهد. مخزن های آبگرمکن را تبدیل به آخور می کند و در فصل خشکسالی که اداره محیط زیست به مضیقه مالی می خورد با به خرج خودش علوفه می خرد و با قایق های سپاه علوفه ها را از اسکله در سطح منطقه پخش می کند.
حالا در دو سال اخیر آهوهای جزیره فارو (که به آن فرور یا فارور هم می گویند) که در تپه ماهور ها رها هستند و علاوه بر باران های سیل آسای موسمی گرمای 50 درجه تابستان را تجربه می کنند، بیست درصد زیادتر شده اند و تعداشان به حدود 500 راس رسیده است. آهوهایی که تکاورهای تحت امر ناظری به شوخی به آنها می گفتند «بچه های حاج ممد!» از بس هوایشان را داشت. او می گفت: «من نماینده ضامن آهو در جزیره ام!»
اما ماجرا همین جا تمام نمی شود. منطقه حفاظت شده فارو که حتی یک پاسگاه محیط زیست هم ندارد، پر است از مرغان دریایی که شکارچیان غیرمجاز زیادی به آنها چشم دارند. حاج محمد و نیروهایش برای کمک به محیط بان ها، گشت زنی در منطقه را تبدیل به برنامه منظمی کردند تا قایق های تند رو سپاه محیط زیست منطقه را هم حفظ کنند و دست شکارچیان و قاچاقچی های حیوانات از بالابان ها، شاهین ها، هوبره ها و عقابهای ماهیگیر جزیره قطع شود.
پنجه در پنجه دشمنی چون آمریکا انداختن مردانی چون ناظری می خواهد. مردانی که حتی محیط زیست هم از اهل عمل بودن آنها خیر می بینند. او در همین جزیره فارو شهید شد. شاید با رفتن او آهوهای جزیره هم همراه ما زیر لب زمزمه کرده باشند «خداحافط فرمانده!» دعای مرغان دریایی خلیج فارس بدرقه راهت...
منابع اطلاعات: گفتگوی سامان قاسمی، رئیس اداره محیط زیست بندر لنگه با سایت زیست بوم / گفتگوب خبرنگار فردا با یکی از همرزمان شهید ناظری
سردار ناظر در جمع محیط بان ها، او حامی و کمک حال آنها در شرایط سخت جزیره بود
دیدگاه تان را بنویسید