«اِشکار» دوباره شکار شد+عکس
هنوز چند هفتهای از شکار بز کوهی در دامنههای اشترانکوه نمیگذرد که این بار شهرستان دورود شاهد از پای درآمدن سلطان صخرههای زاگرس بود تا طبیعت لرستان مرثیهای برای «اشکار» سر دهد.
همین دو هفته قبل بود که خبر شکار بز کوهی در الیگودرز دل فعالان محیطزیست را خون کرد تا در کمتر از ۱۴ روز رد چای شکارچیان به کمی آنطرفتر یعنی در شهرستان دورود برسد.
وضعیت شکار کل و بز گوهی بهگونهای است که رد اسلحه شکارچیان اینگونه در جایجای استان ثبت و گزارششده است.
ردپای شکار سلطان صخره های زاگرس در خانه مرد روستایی
امیر حسین ذلقی رئیس اداره محیط زیست دورود در این رابطه اظهار داشت: به دنبال کسب اطلاعاتی مبنی بر انجام شکار غیرمجاز توسط یکی از اهالی روستای شهرستان دورود نیروهای یگان محیط زیست به تحقیق در این زمینه پرداختند.
وی با بیان اینکه ماموران در جریان تحقیقات خود منزل فرد مظنون را شناسایی و پس از اطمینان از بروز تخلف طی هماهنگی با دادستان و اخذ نیابت قضایی به صورت غافلگیرانه وارد خانه مربوطه شدند گفت: در این راستا دو رأس کل و بز از این متخلف کشف و ضبط شد و با تشکیل پرونده قضایی شکارچی متخلف به دادسرا معرفی شد.
رئیس اداره محیط زیست دورود با بیان اینکه براساس ماده ۱۸ قانون شکار و صید سازمان محیط زیست از حیث مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم برحسب مورد شاکی یا مدعی خصوصی شناخته می شود گفت: در حال حاضر جریمه هر رأس کل و بز ۱۰۰ میلیون ریال است.
خطر انقراض سلطان صخره های زاگرس
ذلقی با تاکید بر اینکه با توجه به تخریب زیستگاهها ی این گونه در اکثر مناطق و حضور دامداران و شکار بی رویه جمعیت این گونه بسیار آسیب پذیر بوده و پایین تر از حد جمعیت پایدار است گفت: ادامه این روند باعث انقراض این گونه در منطقه خواهد شد.
وی با بیان اینکه توجه بیشتر اقشار جامعه به گونه های حیات وحش از عوامل بسیار تأثیر گذار در حفاظت از جانوران است گفت: افرادی که اقدام به شکار غیر مجاز می کنند نیز هشدار می دهیم که به طور جدی از این اقدام خودداری کنند چرا که و در صورت مشاهده هرگونه تخلف زیست محیطی با آنها برخورد شدیدی می شود.
بنابراین گزارش طی ماههای اخیر بارها شکارچیانی درصحنه قتل سلطان صخرههای زاگرس دستگیرشدهاند که به دلیل نبود قوانین بازدارنده همچنان فعالان و علاقهمندان به محیطزیست در انتظار برخوردهای قاطعتر با این متخلفان هستند.
نخستین حادثه برای بز کوهی طی سال ۹۴ در شهرستان الشتر رخ داد تا این بار ارتفاعات گرین تبدیل به قربانگاه اینگونه ارزشمند شود، حادثهای که اولین حادثه نبود تا این روند طی امسال استمرار داشته باشد .
با توجه به شرایط توپوگرافی استان لرستان، این استان یکی از اصلیترین زیستگاهها و پناهگاههای کل و بز است که مطابق آخرین سرشماری صورت گرفته نزدیک به هزار رأس کل و بز در استان وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید