آخرین وضعیت آلودگی هوای تهران

کد خبر: 1046498

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران، مهم‌ترین آلاینده‌های هوای تهران را اعلام کرد.

آخرین وضعیت آلودگی هوای تهران

خبرگزاری تسنیم: محمد رستگاری معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران امروز (چهارشنبه، اول بهمن) در حاشیه افتتاح ایستگاه سنجش آلودگی هوای باغستان شهریار همزمان با هفته هوای پاک با اشاره به اینکه شهرستان‌های غرب استان تهران رشد جمعیتی فزاینده‌ای دارند و این اهمیت پایش کیفیت هوا و اطلاع‌رسانی به‌موقع به شهروندان را در این خصوص دوچندان می‌کند، اظهار کرد: بر همین اساس با تلاش مجموعه محیط زیست استان تهران و همکاری شهرداری شهرستان، ایستگاه سنجش آلودگی هوا در این منطقه نصب و راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه در این ایستگاه سنجش آلودگی هوا، سه شاخص اصلی شامل ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون، دی‌اکسید گوگرد و دی‌اکسید نیتروژن اندازه‌گیری می‌شود، گفت: این شاخص‌ها در حال حاضر مهم‌ترین آلاینده‌های هوای تهران هستند و با نصب آنالایزرهای مربوط به این آلاینده‌ها می‌توانیم وضعیت کیفی هوای شهر باغستان را پایش کنیم.

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه این دومین ایستگاهی است که در شهرستان شهریار به بهره‌برداری رسیده است، افزود: بهره‌برداری از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا از دو منظر حائز اهمیت است؛ اول اینکه شهروندان می‌توانند از وضعیت کیفی هوای منطقه اطلاع پیدا کنند و بیماران در روزهای آلوده کمتر خود را در معرض آلودگی هوا قرار دهند، دوم اینکه در صورت افزایش شدید آلودگی هوا، امکان بررسی منابع آلودگی سریع‌تر خواهد بود.

رستگاری همچنین در پایان با بیان اینکه با توجه به وضعیت موجود، تعداد ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا در سطح استان کافی است، خاطرنشان کرد: استقرار ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شهرستان قدس نیز در دستورکار محیط زیست استان قرار دارد و امیدواریم بتوانیم برای این شهرستان هم در آینده‌ای نزدیک ایستگاه سنجش آلودگی هوا راه‌اندازی کنیم.

غلظت دی‌اکسید گوگرد در برخی نقاط تهران تا ۵۰ درصد بیشتر است

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، گفت: طی آبان، آذر و دی ماه امسال غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در برخی نقاط تهران تا ۵۰ درصد بیشتر شده بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین شهیدزاده در رویداد یک روزه نشست‌های تخصصی بر خط آلودگی هوا و صدا ضمن اشاره به دستاوردهای همایش‌های پیشین آلودگی هوا و صدا که از سال ۹۱ تاکنون برگزار شده است اظهار کرد: به‌دنبال برگزاری این همایش‌ها مقالات ارزشمندی در زمینه آلودگی هوا و صدا به دست ما رسید.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به رسالت این شرکت برای اندازه‌گیری، پایش و پژوهش در حوزه آلودگی هوا گفت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که روند تغییرات آلاینده‌های مختلف در تهران از جمله pm۲.۵ و آلاینده دی‌اکسید گوگرد طی سال‌های ۸۸ تا ۹۸ کاهشی بوده است.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما این است که کیفیت هوا طی امسال و سال‌های گذشته با یکدیگر مقایسه می‌شود، اظهار کرد: نحوه اندازه‌گیری شاخص کیفیت هوا طی امسال سختگیرانه‌تر شده است. طی امسال کیفیت هوا در تهران تاکنون ۱۰۶ روز آلوده گزارش شده و این در حالی است که طی سال گذشته در همین بازه زمانی کیفیت هوا ۷۲ روز آلوده بوده است. به‌دلیل آنکه نحوه اندازه‌گیری شاخص، امسال سختگیرانه‌تر شده است نمی‌توان آن را با سال گذشته مقایسه کرد، چراکه معیارها یکسان نیست.

شهیدزاده افزود: با مقایسه کیفیت هوا در سال جاری و سال ۱۳۹۸ به نظر می‌رسد ۳۴ روز بر تعداد روزهای آلوده در سال جاری افزوده شده است اما با توجه به تغییر روش محاسبه شاخص در سال جاری می‌بایست مقایسه کیفیت هوا بر اساس یک روش انجام شود. بر این اساس در صورتی که روش گذشته مد نظر قرار گیرد سال جاری ۷ روز آلوده بیشتر داشته و اگر استاندارد جدید مد نظر قرار گیرد سال ۱۳۹۹ دارای ۱۱ روز آلوده بیشتر بوده است.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در ماه‌های آبان، آذر و دی ماه حدود ۵۰ درصد بیشتر از ماه‌های مشابه در سال گذشته بوده است، تصریح کرد: این مسئله می‌تواند گویای آن باشد که سهم منابع ثابت در تولید این آلاینده بیشتر شده است، چراکه ادعا می‌شود که سوخت منابع متحرک تغییری نکرده است. از سوی دیگر تغییرات روزانه آلاینده دی‌اکسید گوگرد نشان می‌دهد که غلظت این آلاینده در ساعات ظهر بیشتر شده است. از آنجایی که خودروهای گازوییلی در این ساعات تردد خاصی ندارند می‌توان نتیجه گرفت که صنایع علت آن بوده‌اند.

شهیدزاده در ادامه گفت: بر اساس تصاویر ماهواره‌ای، کیفیت هوا در اطراف تهران طی آذر ماه امسال با رنگ قرمز نمایش داده شده است و این نشان می‌دهد که منابع آلاینده در غرب، جنوب غرب و جنوب شرق بیشتر از سال گذشته فعال هستند. برای همین ما می‌گوییم که بخشی از آلودگی هوای تهران از خارج از شهر وارد می‌شود. شهر ری نیز نسبت به سال گذشته تغییرات عمده‌ای در آلاینده دی‌اکسید گوگرد کرده و غلظت آن افزایشی بوده است.

وی با بیان اینکه در روزهای ۸ و ۲۳ آذر ماه امسال افزایش غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در ایستگاه‌های جنوبی همراه با استشمام بوی نامطبوع در تهران همراه بوده است، گفت: جهت باد توانسته این آلاینده را به سمت شهر هدایت کند.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در پایان ضمن اشاره به برخی اطلاعات هواشناسی تصریح کرد: طی امسال تندی‌باد نسبت به سال گذشته در بیشتر ماه‌ها کم سرعت‌تر بوده است همچنین فشار هوا بیشتر بوده که این خود سبب می‌شود هوا آلوده‌تر شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت