دستور رئیسی به سازمان بازرسی درباره حجاب

کد خبر: 949925

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه بی‌دقتی و غفلت برخی افراد در رعایت حجاب لزوماً به معنای مخالفت این افراد با ارزش‌های نظام نیست، بر لزوم بازنگری دستگاه‌های مسؤول در عمل به وظایف قانونی خود در زمینه حجاب و عفاف تأکید کرد.

دستور رئیسی به سازمان بازرسی درباره حجاب

خبرگزاری فارس: آیت الله سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قضایی، فرا رسیدن ایام با فضیلت ماه ذی‌الحجه را تبریک گفت و با ابراز امیدواری نسبت به بهره‌مندی همه مؤمنان از این ایام نورانی تصریح کرد: آنچه مقام معظم رهبری در هفته جاری مورد تأکید قرار دادند، توجه به کار جهادی بود که لازم است این روحیه در کشور به ویژه در میان مسؤولان و کارگزاران نظام به یک فرهنگ و گفتمان غالب تبدیل شود.

رئیس قوه قضائیه در ادامه، اقدام ایالات متحده آمریکا در تحریم وزیر امور خارجه کشورمان را «غیرخردمندانه» توصیف کرد و افزود: تحریم وزیر محترم امور خارجه، نشان‌دهنده اوج استیصال و به بن‌بست رسیدن آمریکا و موجب سرزنش همه خردمندان عالم است. بر همین مبنا لازم است برای شکست دادن دشمن در تحقق اهدافش، کار جهادی، شناخت دشمن و تلاش برای افزایش اعتماد به نظام و کارآمدی آن را سرلوحه کار‌های خود قرار دهیم و تردید نکنیم که آینده بسیار روشن و موفقیت‌آمیزی را پیش رو خواهیم داشت.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در تاریخ تمدنی کشور ما موضوع حجاب، حیا و عفاف در بین زنان و مردان یک مسأله کاملاً ریشه‌دار است و مردم ما همواره در طول تاریخ تمدن خود عفیفانه زندگی کرده‌اند، خاطرنشان کرد: حجاب یک فریضه مسلم شرعی الهی است، اما همچنان که مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌های خود در خراسان شمالی فرمودند، نباید تصور کنیم کسی که نسبت به حجاب غفلت یا بی‌دقتی دارد، لزوماً مخالف ارزش‌های نظام، اسلام و انقلاب است.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به تصویب سند عفاف و حجاب از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۴ و تعیین وظایف هر یک از دستگاه‌های اجرایی، فرهنگی، اجتماعی، انتظامی و قضایی در این زمینه، یادآور شد: در این سند برای ۲۶ دستگاه وظایفی تعیین شده است. به عنوان مثال، وزارت ارشاد ۲۱ وظیفه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۱۷ وظیفه، وزارت آموزش پرورش ۲۱ وظیفه و سازمان صداوسیما، وزارت کار، وزارت ارتباطات و ... هر یک وظایف فراوانی را به عهده دارند که کمترین آن‌ها پنج وظیفه است.

آیت الله رئیسی افزود: اکنون بعد از گذشت ۱۴ سال باید همه این دستگاه‌ها بازنگاهی به عملکرد خود داشته باشند تا ببینند آیا به وظایف قانونی خود عمل کرده اند یا خیر که البته به اعتقاد ما به این وظایف عمل نشده است. بر همین مبنا از سازمان بازرسی کل کشور در اجرای وظیفه نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قانون می‌خواهم که ضمن نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها در این زمینه، گزارش لازم را ارائه کند.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه در این زمینه کمبود قانون نداریم و اتفاقاً یکی از مشکلات کشور ما حجم بالای قوانین و مقررات در زمینه‌های مختلف است، مشکل اصلی را در عدم توجه به اجرای قانون دانست و تأکید کرد: رؤسای سازمان‌ها، نهاد‌ها و دستگاه‌ها باید هوشیار باشند و فراموش نکنند که امروز دشمن تمام داشته‌های ما را که همان باور‌ها و ارزشهایمان است هدف قرار داده و اگر دستگاه‌ها به وظیفه قانونی خود عمل کنند، به هیچ عنوان نباید نگران عملکرد مردم بود.

آیت الله‌رئیسی با بیان اینکه امروز مسأله اصلی ما مبارزه با فساد، تبعیض و تجاوز به حقوق عامه است، در عین حال تصریح کرد: اینکه کسی در جایی مرتکب فساد اقتصادی می‌شود، مجوزی برای قانون شکنی دیگران نیست. کسی که از چراغ قرمز عبور می‌کند، نباید بگوید به جای برخورد با من بروید با مفسدان برخورد کنید. هر دو، نقض قانون است و باید با آن برخورد شود. البته طبیعی است که حساسیت ما نسبت به جرایم بزرگ‌تر که حقوق مردم را مورد تعرض قرار می‌دهد بیشتر است، اما باید این فرهنگ در کشور نهادینه شود که جرم کوچک و بزرگ فرقی ندارد و هر گونه نقض قانون، ضد ارزش است؛ بنابراین فساد اقتصادی عده‌ای نباید مجوز کم‌کاری، رشوه گرفتن و ترویج بی‌حیایی در جامعه شود.

رئیس قوه قضائیه، حیا را به عنوان یکی از پایه‌های اخلاقی جامعه دانست و در پایان اظهار کرد: حیا برای زنان، مردان، صاحبان تریبون، مسؤولان و همه دست‌اندرکاران امور کشور از مبانی بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیران قضایی مجدانه پیگیر مطالبات مردمی باشند رئیس قوه قضاییه در بازدید سرزده از دبیرخانه حوزه ریاست به مدیران قضایی تاکید کرد تا به صورت جدی پیگیر مطالبات مردمی باشند. به گزارش مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله سیدابراهیم رئیسی صبح دوشنبه به صورت سرزده از دبیرخانه حوزه ریاست قوه قضاییه بازدید کرد و ضمن گفتگو و شنیدن درخواست‌های مردم از نزدیک در جریان فرآیند کار این مجموعه قرار گرفت. رئیس دستگاه قضایی در این بازدید دستور داد که دبیرخانه قوه قضاییه، مطالبات و مکاتبات واصله را از مراجع ذیربط در این قوه پیگیری و نتایج را به صورت نوبه‌ای منعکس کند. آیت الله رئیسی با تأکید بر لزوم تکریم مراجعان و گشاده‌رویی در برخورد با مردم، در واکنش به گلایه مدیرکل دبیرخانه از برخی مدیران قضایی به علت پاسخ ندادن به مکاتبات، گفت: موضوع پاسخگویی و پیگیری مطالبات مردم آنقدر مهم است که مدیران دستگاه قضایی موظفند تا حصول نتیجه نهایی مطالبات مردمی پیگیری مجدانه داشته باشند.

۳۴ اقدام حجت‌الاسلام رئیسی در ۵ ماه فعالیت

آغاز اصلاح ساختار قوه قضائیه، برخورد با فساد درون قوه قضائیه، انفصال ۶۰ قاضی متخلف از خدمت و ... از جمله اقداماتی است که حجت الاسلام رئیسی طی ۵ ماه فعالیت خود در قوه قضاییه انجام داده است.

به گزارش مهر، بهزاد خلیلی در یادداشتی آورده است: پس از برخورد قاطع و تحسین‌برانگیز قوه قضائیه با فرد ارسال‌کننده ویدئو به صفحه مصی علینژاد، موجی از قدردانی‌ها از جدیت قوه قضائیه در عمل به وعده خود درخصوص پیگیری ماده ۵۰۸ قانون مجازات اسلامی، صورت گرفت. در عین حال، برخی اشکال‌تراشی‌ها هم صورت گرفت که آیا بهتر نبود قوه قضائیه به جای برخورد با مسائل حاشیه‎‌ای این چنینی، به موضوعات مهمتری بپردازد؟

نقض قانون اجتماعی کشور که امنیت روانی جامعه و خانواده‌ها را به هم میریزد، قطعاً نمیتواند مسئله‌ای حاشیه‌ای باشد؛ اما در کنار این موضوع میتوان به کارنامه قوه قضائیه نگاهی اجمالی انداخت.

حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷، از سوی رهبر معظم انقلاب، به عنوان رئیس قوه قضائیه معرفی شد. از آن روز تاکنون، نزدیک به ۵ ماه گذشته و زمان مناسبی است که نگاهی اجمالی به کارنامه ۵ ماهه ایشان انداخت:

۱. آغاز اصلاح ساختار قوه قضائیه

۲. تقلیل ۶۳ حساب قوه قضائیه به ۵ حساب

۳. برخورد با فساد درون قوه قضائیه

۴. انفصال ۶۰ قاضی متخلف از خدمت

۵. عزل اکبر طبری

۶. دستور برای بررسی ویژه تحقیق و تفحص‌های ارجاعی به قوه قضاییه

۷. برخورد قاطع با مفسدان

۸. حکم ۱۵ سال حبس ریخته‌گران و برادرش به اتهام اخلال در نظام اقتصادی

۹. حکم هادی رضوی

۱۰. حکم متهمان بانک سرمایه

۱۱. رسیدگی نهایی به پرونده پدیده شاندیز و اعلام حکم مال باختگان پرونده پدیده شاندیز

۱۲. ۹۷۸ حکم قطعی برای مفسدین اقتصادی

۱۳. حکم حسین فریدون

۱۴. حکم متهمان پرونده کیمیا خودرو

۱۵. حکم تخریب ویلا‌های غیر مجاز (تخریب بزرگترین سازه ویلایی در رشت)

۱۶. طراحی سامانه ثبت اموال و دارایی‌های مسؤولان

۱۷. آغاز گزارش‌دهی فساد یا همان #سوت_زنی

۱۸. پیگیری پرونده ۱۷ متهم جاسوسی

۱۹. پیشنهاد ارائه طرحی در رابطه با ممانعت از تحصیل فرزندان مسئولان در خارج از کشور

۲۰. دستور برای تهیه لایحه جامع احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی

۲۱. عزم جدی برای ورود به فساد خودروسازان

۲۲. بررسی لایحه مقابله با خشونت علیه زنان

۲۳. نشست نتیجه‌دار با تعدادی از فعالان محیط زیست

۲۴. حکم قصاص قاتل شیرعلی محمد

۲۵. تحول جدی در راه‌های ارتباطی قوه قضائیه با مردم به خصوص در فضای مجازی

۲۶. توقف استفاده از چادر برای پوشش متهمین

۲۷. ابلاغ آیین‌نامه اجرای احکام کیفری

۲۸. بررسی امکان اعدام و قصاص به روشی غیر از طناب دار و اهدای عضو محکوم

۲۹. دستورالعمل حفظ کرامت و ارزش‌های انسانی در ق. ق با ۳۳ ماده

۳۰. بررسی پرونده تمامی زندانیان بدهکار مالی و اعمال حداکثر مساعدت قضایی و قانونی

۳۱. دستور اعلام نتیجه و روند بررسی احکام به مردم

۳۲. ممنوعیت مطالبه وجه در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی

۳۳. بازدید‌های سرزده

به همه این موارد، میبایست به اهتمام ویژه قوه قضائیه به مسئله امنیت روانی و اخلاقی جامعه اشاره کرد که با آمدن آقای رئیسی، با استفاده از پتانسیل رسانه‌ای و مردمی رقم خورده است.

کمی پس از آمدن آقای رئیسی، مسئله مقابله با بدحجابی سازمان یافته و همچنین مقابله با اهداف رسانه‌های دشمن در این زمینه، رنگ و بوی جدی به خود گرفته است. از قاطعیت رئیس دادگاه انقلاب در پیگیری ماده ۵۰۸ قانون مجازات اسلامی که عنوان میدارد ارسال فیلم کشف حجاب برای رسانه‌های دشمن متخاصم جرم است، تا شیوه بدیع دادسرای ارشاد در جلب مشارکت مردم در فضای مجازی برای گزارش ناهنجاری‎های سازمان‌یافته، همگی حاکی از شنیده شدن رایحه امیدی است که در تلاش است مشکلات قضایی مردم را به شیوه‌های مدرن و با نهایت جدیت، به کمک خود مردم حل کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت