نگاهی به احکام صادره از امام برای رئیسی
حجتالاسلام رئیسی در زمان حیات امام خمینی (ره) سه مرتبه از سوی ایشان، مستقیما مامور رسیدگی به برخی پروندههای قضایی شده است. در این گزارش مروری بر این احکام میاندازیم.
خبرگزاری تسنیم: حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در روزهای گذشته با حکم رهبر انقلاب رسما به عنوان ششمین رئیس قوه قضاییه انتخاب شد. به همین مناسبت در این گزارش به مرور احکام و ماموریتهایی که امام خمینی در زمان حیاتشان به حجتالاسلام رئیسی سپردند، میپردازیم.
**مأموریت قضایی جهت رسیدگی به گزارشات شهرهای سمنان، سیرجان، اسلام آباد و دورود
حضرت امام (ره) در تاریخ یازدهم دی ماه سال ۶۷، با اشاره به ضعف دستگاه قضایی در برخورد با مسائل و مشکلات روز جامعه، طی حکمی خطاب به حجت الاسلام نیری، او و حجتالاسلام رئیسی را مامور رسیدگی به گزارشات شهرستانهای سمنان، سیرجان، اسلام آباد و دورود میکنند. متن حکم به شرح زیر است:
[بسمه تعالی]جناب حجتالاسلام آقای نیّری ـ. دامت افاضاته
از آنجا که گزارشات متعددی در مورد ضعف دستگاه قضایی به اینجانب رسیده است، و مردم شریف و متعهد ایران انتظار برخورد جدیتری با مسائل مختلف را دارند، به جنابعالی و حجتالاسلام آقای رئیسی مأموریت قضایی داده میشود تا نسبت به گزارشات شهرهای سمنان، سیرجان، اسلام آباد و دورود رسیدگی نموده، و فارغ از پیچ و خمهای اداری با دقت و سرعت آنچه حکم خداست در موارد مذکور اجرا نمایید. باید سعی کنید خدای ناکرده حقی از کسی ضایع نگردد. والسلام.
به تاریخ ۱۱ دیماه ۱۳۶۷
روحاللّه الموسوی الخمینی
**هشدار به مسئولین قضایی و مأموریت رسیدگی به مشکلات قضایی شهرستان سیرجان و دورود
بنیانگذار کبیر انقلاب تنها یازدهم روز پس از صدور حکم اول برای حجتالاسلام رئیسی و حجتالاسلام نیری، طی حکمی با انتقاد تند از عدم حساسیت مقامات قضایی برای رسیدگی به مشکلات قضایی شهرستانهای سیرجان و دورود، بار دیگر رئیسی و نیری را مامور رسیدگی به کوتاهیهای صورت گرفته در این دو شهرستان میکنند. متن این حکم به شرح زیر است:
[بسم اللّه الرحمن الرحیم]از آنجا که مقامات بالای قضایی کشور هیچ گونه حساسیتی در مورد مسائل تکان دهنده فوق ندارند به حجتی الاسلام آقایان نیّری و رئیسی، مأموریت داده میشود که طبق آنچه تشخیص میدهند، در چهارچوب اسلام عزیز، در موارد مذکور اقدام نمایند. باعث تعجب است که در نظام اسلامی چنین حوادثی اتفاق میافتد؛ ولی با کمال خونسردی اجرای احکام خدا تعطیل، و کارهای دیگر بر کار قضایی رجحان پیدا میکند.
۶۷/۱۰/۲۳
روحاللّه الموسوی الخمینی
**مأموریت رسیدگی به پروندههای راکد در شورایعالی قضایی
امام خمینی (ره) در تاریخ اول بهمن ماه ۶۷ با توجه به گزارشاتی که از راکد شدن پروندههای قضایی به دست ایشان رسیده بود، طی حکمی حجج اسلام نیری و رئیسی را مامور رسیدگی به این پروندهها میکنند. در حکم صادره از سوی حضرت امام آمده است:
[بسمه تعالی]شورایعالی قضایی جمهوری اسلامی
کلیۀ پروندههایی که تاکنون در آن شورا با کمال تعجب راکد مانده است، و اجرای حکم خدا تأخیر افتاده است در اختیار حجتی الاسلام آقایان: نیّری و رئیسی قرار دهید، تا هرچه زودتر حکم خدا را اجرا نمایند، که درنگ جایز نیست. به آقایان نیّری و رئیسی هم سفارش اکید مینمایم که جهات شرعیه را کاملاً رعایت نمایند. والسلام.
۶۷/۱۱/۰۱
روح اللّه الموسوی الخمینی
**اجرای «حدود» و «قصاص»
یک روز پس از صدور حکم حضرت امام (ره) مبنی بر رسیدگی به پروندههای راکد در شورای عالی قضایی، رئیسی و نیری مشترکاً در نامهای از امام خمینی درباره "حدود و قصاص" برخی احکامی که اجرای آنها به تعویق افتاده بود، کسب تکلیف کردند. در این نامه آمده است:
[بسم اللّه الرحمن الرحیم. محضر مبارک زعیم عالیقدر، رهبر کبیر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی ـ. مدظله العالی
با سپاس بیکران از درگاه احدیت که اینجانبان را مشمول عنایت آن امام عزیز و بزرگوار قرار داده تا در اجرای احکام و حدود الهی گامی برداریم، مستدعی است نظر مبارک را امر به ابلاغ فرمایید که دستور مورخ ۱۳۶۷/۱۱/۰۱ آن حضرت [۱]اختصاص به اجرای حدود الهی دارد یا شامل احکام صادره در مورد قصاص نفس نیز میشود؟
۶۷/۱۱/۰۲ سیدابراهیم رئیسی ـ. حسینعلی نیری]امام خمینی نیز در جواب این نامه مینویسند:
[بسمه تعالی]جناب حجتی الاسلام آقایان نیّری و رئیسی
آنچه را که به شما مأموریت دادم تا به پروندههایی که در شورایعالی قضایی راکد مانده است پس از رسیدگی اجرا نمایید، در مورد حدود و قصاص است با حفظ جهات شرعیۀ آن.
۶۷/۱۱/۰۲
روح اللّه الموسوی الخمینی
دیدگاه تان را بنویسید