حذف لباس «عروس بچه» از فروشگاه زنجیره‌ای در استرالیا

کد خبر: 959766

به دنبال شکایت یک مشتری که گفت این لباس نوعی موافقت ضمنی با عروسی کودکان است، شعبه یک خرده فروشی آمریکایی به نام کی‌مارت در استرالیا لباس هالووینی را که پیراهن عروسی بچگانه‌ای بود از فهرست موجودی کالاهایش حذف کرد.

حذف لباس «عروس بچه» از فروشگاه زنجیره‌ای در استرالیا

تابناک با تو: به دنبال شکایت یک مشتری که گفت این لباس نوعی موافقت ضمنی با عروسی کودکان است، شعبه یک خرده فروشی آمریکایی به نام کی‌مارت در استرالیا لباس هالووینی را که پیراهن عروسی بچگانه‌ای بود از فهرست موجودی کالاهایش حذف کرد.

این لباس را آنکو برای کودکان چهار تا شش ساله دوخته بود و شامل یک پیراهن و سربندی همراه با تور روی صورت به قیمت ۶ دلار بود.

ولی دو روز پس از آنکه شخصی ناشناس طوماری درست کرد و درخواست توقف فروش این لباس را مطرح کرد کی‌مارت آن را از کالاهایش حذف کرد.

«شانون ب» در طومارش در تارنمای Change.org نوشته «لباس عروسی برای کودکان و در اندازه‌های مخصوص آنان در قفسه‌های فروشگاه کی‌مارت موجود است».

حذف لباس «عروس بچه» از فروشگاه زنجیره‌ای در استرالیا

«بیایید به کی‌مارت بگوییم این کار بی‌نهایت نامناسب و توهین‌آمیز است و مسئولیت این فروشگاه در قبال جامعه این است که فوراً این کالا را از قفسه‌هایش حذف کند».

شانون ادامه داده «خانواده‌های ۱۲ میلیون کودک (دختر‌های ۶ ساله‌ای که این «لباس» به تن‌شان می‌خورد) هر سال آنان را بدون رضایت خودشان می‌فروشند یا به ازدواج شخصی در می‌آورند. این یعنی هر ماه یک میلیون کودک‌همسری اتفاق می‌افتد!»

«کودک‌همسری یعنی سو استفاده از کودکان و شکنجة آنان به بدترین شکل ممکن، یعنی میل جنسی به کودکان، تجاوز به آن‌ها، به بردگی کشیدن آنان و قاچاق کودکان برای بهره‌برداری جنسی. این لباس عروس کودک را از قفسه‌های‌تان جمع کنید».

معلوم نیست این طومار تا چه حد بر تصمیم کی‌مارت اثر داشته، چون تا کنون فقط ۲۱۵ امضا جمع شده و تازه بعضی از امضاکنندگان هم گفته‌اند اسم‌شان را اضافه کرده‌اند تا از این کار انتقاد کنند.

روشل مکنزی نوشته «من این را امضا می‌کنم، چون خیلی به شما برخورده، ولی بروید سرگرمی جدیدی برای خودتان پیدا کنید. جدی می‌گویم».

شریل کمپبل هم با او موافقت کرده و نوشته «من این طومار را امضا می‌کنم، ولی به نظرم دیگر زیادی شلوغش کرده».

«بچه‌ها از پوشیدن لباس‌های مختلف خیلی خوششان می‌آید. شانون برو پی کارت و کی‌مارت این لباس را به قفسه‌هایت برگردان».

اما کی‌مارت به تارنمای news.com.au گفته هم‌چنان بر سر تصمیم‌شان هستند و این کالا را دیگر نخواهند فروخت.

سخنگوی این فروشگاه گفته «شعبه کی‌مارت در استرالیا از تصمیم خود مبنی بر قرار دادن این لباس عروس در فهرست اجناسش پشیمان است».

«نمی‌خواستیم به کسی توهین کنیم و صمیمانه عذرمی‌خواهیم. تصمیم داریم این محصول را حذف کنیم».

آمار کودک‌همسری در سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ در استرالیا در دسترس عموم قرار ندارد. اما مسئولین حدود ۲۵۰ مورد را شناسایی کرده‌اند، هرچند گروه‌های فعال در جامعه می‌گویند این رقم بالاتر است.

این کشور متعهد شده تا سال ۲۰۳۰ کودک‌همسری، ازدواج زودهنگام و ازدواج اجباری را به طور کامل حذف کند.

در سراسر جهان از هر پنج دختر یکی پیش از ۱۸ سالگی ازدواج می‌کنند و کشور نیجر بالاترین آمار کودک‌همسری را در دنیا دارد.

این نوشته برگردان فارسی از مقالات منتشر شده دیگری است و منعکس کننده دیدگاه سردبیری روزنامه ایندیپندنت فارسی نمی‌باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت