چالش تبلیغات انتخاباتی؛کارناوال عجیب دو نماینده! +فیلم
انتخابات مجلس شورای اسلامی اسفند ماه سال جاری برگزار میشود و با وجود اینکه هنوز زمان زیادی برای تبلیغات انتخاباتی باقی مانده، اما ناظران اینگونه اقدامات نمایندگان را نمایشی در راستای جلب رای در آن انتخابات میدانند.
فرارو: در هفته اخیر دو ویدئو عجیب از کارناوال منتسب به دو نماینده مجلس منتشر شد که رنگ و بویی تبلیغاتی داشت. اولین ویدئو از ممسنی در استان فارس و دومی از اندیمشک در استان خوزستان بود.
چند روز پیش ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد عدهای در قالب کاروان یک دستگاه "ام آر آی" را در میادین شهر ممسنی میگردانند و یک نفر با بلندگو اعلام میکند که مسعود گودرزی، نماینده مجلس آن را به شهر آورده است!
در این کارنوال نیز پلیس حضور فعالی دارد. به نظر میرسد برخی نهادهای مردمی دیگر از جمله شهرداری هم در این کارناوال همکاری کرده اند. این بار دیگر پلیس سکوت کرده و توضیحی ارائه نکرده است. البته توجیهی هم برای این همراهی وجود ندارد چرا که به نظر نمیرسد دستگاه حمل زباله نیازمند اسکورت باشد.
این ویدئو نیز با انتقادات زیادی در شبکههای اجتماعی روبه رو شده است. بسیاری این اقدامات را از سوی نمایندگان "پوپولیستی" و "عوامفریبانه" تفسیر کرده اند.
انتخابات مجلس شورای اسلامی اسفند ماه سال جاری برگزار میشود و با وجود اینکه هنوز زمان زیادی برای تبلیغات انتخاباتی باقی مانده، اما ناظران اینگونه اقدامات نمایندگان را نمایشی در راستای جلب رای در آن انتخابات میدانند. نمیتوان گفت اینگونه اقدامات تخلف به حساب میآید، اما رنگ و بوی نمایشی، آن را غیرقابل توجیه میکند.
کاربری در این باره نوشته است: "کاروان تشکر از نماینده مجلس به دلیل تامین اعتبار خرید دستگاه MRI برای بیمارستان نورآباد ممسنی! خدا این روزهای نزدیک به انتخابات رو از مردم ما نگیره، تنها زمانیه که نمایندهها شدیدا یاد مردم میوفتند. آدم میمونه با دیدن این تصاویر بخنده یا گریه کنه. "
یا کاربر دیگری نوشته است "کاشکی هر ماه انتخابات بود. "
فرد دیگری نوشته است: «متاسفانه شما فکر میکنید برخی کارها در ماههای منتهی به انتخابات، انتخاباتی است اما باید بدانید همه کارها در ماههای منتهی به انتخابات، انتخاباتی است.»
برخی به این نکته اشاره کرده اند که چرا شهری مانند ممسنی از داشتن دستگاه "ام آر آی" محروم بوده است. کاربری نوشته است: "جالب است الان در دنیا هر بیمارستانی بروید دستگاه ام آر آی دارند، ضمنا این دستگاه پزشکی جه ربطی به نماینده شهر دارد؟ "
در فصای مجازی بسیاری این اقدامات دو نماینده را با مراسم "عروس کشان" مقایسه کرده اند.
اما اقدامات و نمایشهای عجیب از این دست از سوی نمایندگان مجلس و مسئولان بی سابقه نیست. افتتاح دیوار و تیر چراغ برق از جمله اقداماتی است که پیشتر رخ داده بود و واکنشهای زیادی را برانگیخت.
انتخابات مجلس اسفند ماه برگزار میشود
چالش تبلیغات انتخاباتی
در سالهای اخیر بحثهای فراوانی در مورد نحوه رسیدن برخی نمایندگان به کرسیهای مجلس مطرح شده است. پول پاشیهای قبل از انتخابات، وعده ارائه رانت به افراد و گروههای مختلف، در کنار بسیار وعدههای توخالی و عملی نشدنی از راههای کسب رای است.
اما اغلب این راهها وابسته به پول است اگر پولی نباشد، نامزدهای انتخابات به هدف خود در جذب رای برسند. در همین حال برخی نامزدها از جیب خود هزینه میکنند و برخی دیگر از حمایت اقتصادی و سیاسی دیگران برخوردار میشوند. در اینجاست که یکی از بحثهای جنجالی تبلیغات انتخاباتی مطرح میشود.
یکی از مسائل مهم ورود پولهای کثیف به عرصه تبلیغات انتخاباتی است. این مسئله چند سال پیش در ابتدای دولت حسن روحانی از سوی وزارت کشور مطرح شد. تلاشهایی هم برای مقابله با آن صورت گرفت، مصادیقی هم عنوان شد، اما در عمل مشخص نشد دقیقا مبارزه با ورود پولهای کثیف به کجا رسید.
در آن زمان رحمانی فضلی وزیر کشور گفته بود که بخشی از پولهای مربوط به قاچاق مواد مخدر "در حوزه سیاست وارد میشود و در قالب کمک در انتخابات و تصمیمسازیها مصرف میشود. "
حالا اخیرا باز هم این بحث از سوی برخی نمایندگان مطرح میشود. چندی پیش یک نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وجود پولهای کثیف در عرصه انتخابات جزئیاتی از برخی موارد این نوع پولها در انتخابات مجالس دهم و یازدهم را تشریح کرد.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات گفت: "گزارشی از وضعیت پولهایی که در انتخابات مجلس، چه در دوره دهم و چه در دوره یازدهم تهیه و تقدیم کمیسیون اصل ۹۰ مجلس کردهایم. "
او افزود: «طبق این گزارش که در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس مطرح است، بهعنوان مثال، یک محصول که ۵ تومان ارزش داشته آن را کمتر فروخته و تهاتر کردهاند و از طرفی قرار گذاشتهاند که مابهالتفاوت آن را به عرصه انتخابات وارد کنند و این کار نیز صورت گرفته است.»
نماینده محلات در مجلس با تأکید بر اینکه "گزارشهایی از این شرکتها، افراد و مؤسسات را به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ارائه دادهایم و در این کمیسیون پیگیری میشود"، اظهار کرد: «در نمونه دیگری، ۱۲ میلیارد تومان ارزش محصولی بود که ۵ میلیارد تومان آن را وارد عرصه انتخابات کردهاند، مشخص است که به کجا کمک شده و حتی سهم کمک به ستاد نماینده مجلسی که این پول را دریافت کرده نیز مشخص است.»
سلیمی ادامه داد: "مدیرعامل همین شرکتی که به ستاد انتخاباتی نماینده مجلس کمک کرده است، نزد بنده آمد و از وی سند خواستیم، اما طوری کمک شده که حتی سند و ردپایی نیز از خودشان نمیگذارند، این سبک پیچیدهای است که در پولهای کثیف برای انتخابات باب شده است؛ سبک ورود پولهای کثیف به عرصه انتخابات بسیار پیچیده شده و مانند گذشته نیست. "
او به نمونههای دیگری از چگونگی ورود پولهای کثیف به عرصه انتخابات اشاره کرد و گفت: «بسیاری از هلدینگهای بزرگ پیمانکار میگیرند و با وی قرارداد میبندند و طرح عظیمی را در اختیار او قرار میدهند و مشروط میکنند که مقداری از رقم قرارداد باید به فردی که در انتخابات فعالیت میکند، پرداخت شود، قصه و ماجرای پولهای کثیف و پولشویی در این حوزه اینهاست، باید با این موارد برخورد شود.»
پیشتر نیز در برخی پروندههای قضایی که پای مدیران دولتی درگیر آن بوده است بحثهای پیرامون ورود پول حاصل از فساد اقتصادی به انتخابات مجلس و حمایت از برخی نمایندگان مطرح شده بود.
پرونده فساد در بیمه که محمدرضا رحیمی معاون اول دولت احمدی نژاد درگیر آن شد و برای آن به چند سال حبس محکوم گردید از آن دسته از پرونده هاست. او در دفاعیاتش تاکید کرده بود که پولهایی که در آن راه به دست آمده است خرج انتخابات شده بود.
دیدگاه تان را بنویسید