پناهجوی عراقی که از آمریکا دیپورت شد، درگذشت +فیلم

کد خبر: 950360

یک تبعه عراقی که از شش ماهگی در آمریکا بزرگ شده و حتی زبان عربی هم نمی‌دانست، بعد از دو هفته از اخراج شدن توسط دولت ترامپ و بازگشت به عراق، به دلیل ناتوانی در یافتن دارو و محل زندگی، جان باخت.

پناهجوی عراقی که از آمریکا دیپورت شد، درگذشت +فیلم

خبرگزاری فارس: سیاست‌های ضد مهاجرتی و نژادپرستانه «دونالد ترامپ»‌ رئیس‌جمهور آمریکا در حالی به گرفتن قربانی ادامه می‌دهد که در روزهای اخیر یک مرد ۴۱ ساله بعد از اینکه به جرم عراقی بودن به کشورش بازگردانده شد، جان خود را از دست داد.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا خبر داد «جیمی ‌آل‌داوود» که از کودکی به آمریکا آورده شده و در آنجا بزرگ شده بود، توسط ماموران اداره «اجرائیات گمرک و مهاجرت» آمریکا (موسوم به آیس) در جریان عملیات‌های گسترده برای دستگیری مهاجران غیرقانونی، بازداشت و در اواخر ماه ژوئن به عراق بازگردانده شده بود.

به نوشته وبگاه نشریه پالتیکو، «ادوارد بایوکا» وکیل امور مهاجرتی در آمریکا که خود را نزدیک به خانواده آل‌داوود در صفحه فیسبوک خود نوشت که مرگ او به دلیل ناتوانی در تامین داروی «انسولین» جهت کنترل بیماری دیابت رخ داده است.

بایوکا در این باره توضیح می‌دهد با اینکه آل‌داوود اصالتا عراقی بود اما در اردوگاه‌های پناهجویان در یونان متولد شده و زمانی که شش ماه داشت توسط والدینش به ایالات متحده مهاجرت کرده و در آنجا رشد یافته بود. او هرگز در عراق زندگی نکرده و کلمه‌ای هم با زبان عربی آشنایی نداشت.

جیمی آل‌داوود در فیلمی که از صحبت‌هایش در عراق منتشر شده، می‌گوید: «آنها (ماموران آمریکایی)‌ به من گفتند یا با ما همکاری می‌کنی و به عراق می‌روی یا زندانی‌ات می‌کنیم... من زبان اینجا را نمی‌فهمم، در خیابان مرا کتک زدند... در خیابان‌ها می‌خوابم».

«اندی لِوین» عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت میشیگان با صدور بیانیه‌ای ضمن مقصر دانستن دولت آمریکا در مرگ این تبعه عراقی گفت: «جیمی آل‌داوود هرگز نباید به عراق بازگردانده می‌شد. من و همکاران جمهوری‌خواهم بارها از قوه مجریه خواستیم که اخراج چنین افراد آسیب‌پذیری را متوقف کنند. اکنون یکی جان خود را از دست داد».

ماموران آیس از روز دوم تیر (بیست‌وسوم ژوئن) ‌به دستور دولت ترامپ عملیات گسترده‌ای را در 10 شهر بزرگ آمریکا از جمله شیکاگو، نیویورک، لس‌آنجلس و سان‌فرانسیسکو برای بازداشت بیش از دو هزار مهاجر ثبت‌نشده - که از نظر ترامپ غیرقانونی هستند - آغاز کردند. (جزئیات بیشتر)

ترامپ از زمان مبارزات انتخاباتی خود در سال 2016 و همچنین بعد از به‌دست گرفتن زمام اختیارات در کاخ سفید، مقابله با مهاجران غیرقانونی را در اولویت دستورکار دولت خود قرار داده و تا کنون اقدامات متعددی مانند دیوارکشی و اعزام نیروی نظامی به مرز مکزیک انجام داده است.

با این وجود شمار افرادی که توسط آژانس اجرائیات مهاجرت و امور گمرکی در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ از آمریکا اخراج شده‌اند، بسیار کمتر از تعدادی است که در دوره «باراک اوباما» رئیس‌جمهور پیشین این کشور اخراج شدند. در سال مالی گذشته در آمریکا این آژانس ۲۵۰ هزار مهاجر فاقد مدارک کافی را از این کشور اخراج کرد. درحالی که این تعداد در سال ۲۰۱۲، ۴۱۰ هزار نفر بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت