مجله مهر: برای هزاران سال است که ماهیگیران تایوانی ساردینها را با استفاده از یک تکه چوب شعلهور که بر روی باله قایق نصب میشود، صید میکنند. ماهیهای ساردین به نوری که آتش از خودش به وجود میآورد، جذب میشوند و برای رسیدن به آن به بالا میپرند، در این حال است که ماهیگیرها دست به کار میشوند و با تورهای خودشان آنها را شکار میکنند.
ماهیگیری با آتش کار بسیار مسحور کنندهای است، قایقهایی که چوبهای بامبو را به سولفوریک آغشته کردهاند، در شب میان آبها راه میافتند، با روشن شدن آتش، این ساردینها هستند که بالا و پایین میپرند، هزاردان سادرین که میخواهند خودشان را به نور برسانند ولی تنها تور ماهیگیری نصیبشان میشود.
فصل صید ساردین تنها سه ماه است، از ماه می تا جولای (نیمه اردیبهشت تا نیمه مرداد) و در این مدت دولت تایوان به کمک ماهیگیرها سعی دارد این روش سنتی را زنده نگه دارد، اما به نظر میرسد جوانها چندان علاقهای به این کار نداشته باشند و روش نوین را که در مدت زمان کمتر مقدار بیشتری ماهی صید میککند را بیشتر میپسندند. به همین دلیل کسانیکه امروز از این روش استفاده میکنند، ۶۰ سال دارند و به نظر میرسد بعد از آنها دیگر کسی باقی نماند که این راه را ادامه دهد، این موضوع هم به این دلیل است که سرعت رشد جمعیت در جهان باعث شده تقاضا بالا برود و حجم ماهیهای صید شده هم باید افزایش پیدا میکرد که باعث شد این روش سنتی که دردسرهای خودش را هم دارد، کمتر مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید