سرویس عکس و فیلم فردا: براساس آمار در افغانستان ۹۹ درصد مردم مسلمان هستند که از این تعداد ۷۴ درصد پیرو مذهب حنفی و ۲۵ درصد شیعه و بقیه پیروان سایر مذاهب هستند.
تلاوت و ختم قرآن کریم از مهمترین آدابی است که مردم افغانستان در ماه مبارک رمضان به آن توجه ویژهای دارند، افطاری دادن به فقرا و کمک به آنها در بین مردم افغانستان مرسوم است و اغلب مساجد این کشور در شبهای ماه مبارک افطاری میدهند.
مساجد افغانستان در ماه مبارک رمضان شاهد حضور پر رنگ مردم است، شیعیان و اهل سنت افغانستان هر کدام آداب و رسوم خاص خودشان را در این ماه انجام میدهند، در هنگام اذان مغرب نمازگزاران با خود افطاری به مسجد میبرند و پس از خواندن نمازمغرب و عشا افطار میکنند به خانه میآیند و شام میخورند.
در افغانستان هم مانند ایران مردم از غذاهای خاصی در سفره های افطار استفاده میکنند، سفرهها در ماه رمضان اندکی رنگینتر از سابق میشود، چاشنی سفره حتی در خانوادههای فقیر در این ماه ترک نمیشود و استفاده از ترشی خاص افغانی که "چتنی " نام دارد بسیار مرسوم است، خرما بهدلیل ارزش غذایی بالا و زولبیا که مردم افغانستان به آن "جلبی " می گویند طرفداران زیادی در این ماه دارد.
بازار فروش کلاه در آستانه ماه مبارک رمضان از رونق خوبی برخوردار است.
نان فروش دوره گرد در کابل
جلسه قرائت قرآن کودکان در ننگرهار
پخت شیرینی جلبی در کابل
پخت شیرینی جلبی در کابل
فروش شیرینی جلبی در کابل
پخت نان افطار در کابل
کارگاه پخت شیرینی سنتی جلبی در کابل
حنا گذاشتن زنان افغان در ماه مبارک رمضان
جوان افغانی در حال تلاوت قرآن
اقامه نماز در مسجد کبود مزار شریف
پخت شیرینی در مزار شریف
پخت نان افطار در کابل
سفره افطار یک خانواده افغان
جلسه قرائت قرآن کودکان در ننگرهار
دو مرد کابلی پس از نماز عید فطر یکدیگر را در آغوش گرفته اند.
سفره های افطار در افغانستان از نیم ساعت مانده به اذان گسترده می شود.
مرد تسبیح فروش کابلی
دیدگاه تان را بنویسید