کنعانی در نشست خبری:
مذاکرات مبتنی بر اعتماد به دولت آمریکا نبوده و نیست/ واکنش ایران به لفاظی های کویت در مورد میدان نفتی آرش
دولت آمریکا مسئول تبیین اظهارات «رابرت مالی» در فایل صوتی منتشر شده است اما دولت ایران همواره مذاکرات را در چارچوب منافع ملی دنبال می کند.
ناصر کنعانی گفت: بر اساس دعوتی که از سوی وزیر امور خارجه پاکستان صورت گرفته، وزیر امور خارجه کشورمان همراه با هیات عالی رتبه اقتصادی به اسلام آباد سفر خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری خود با خبرنگاران در خصوص فایل صوتی لو رفته از رابرا مالی و راهبرد آتی ایران در این زمینه، اظهارداشت: اینکه این فرد چه گفته مسئولیت دولت آمریکا است که روشنگری کند، اما ایران مذاکرات رفع تحریم ها را مبتنی بر مصالح ملی و به منظور احقاق حقوق ایران دنبال میکند.
وی گفت: خطوط قرمز ایران منافع ملی است و ما آماده پیگیری گفتوگوها و جمع بندی آن هستیم.
کنعانی افزود: نگاه ما به دولت آمریکا واضح است، ما هیچگاه مبتنی بر اعتماد با آمریکا گفتوگو نمیکنیم و برجام هم محصول اعتماد ما به آمریکا نبود.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان داشت: ادامه مذاکرات لغو تحریمها هم مبتنی بر اعتماد ایران به آمریکا نیست، قرار بود که برجام امضا شود و نتیجه پایبندی آمریکا به برجام میتوانست مبنای اعتماد نسبی باشد ولی آمریکا همین اعتماد نسبی را هم برای ایران ایجاد نکرد.
وی افزود: ما برای رفع تحریمهای ظالمانه و بازگشت مسؤولانه همه طرف ها از جمله آمریکا به برجام تلاش میکنیم، ایران مبتنی بر منافع ملی خود و مفاد مصرح در برجام گفتوگو میکند و مسیر دیپلماسی را دنبال میکند.
کنعاتی گفت: هر زمان طرف مقابل آماده باشد و ما از پایبندی طرف مقابل اطمینان حاصل کنیم، برجام قابل تداوم است و ما به عنوان تنها طرفی که مسؤولانه رفتار کرد، آمادگی داریم تا برای تامین منافع ملی کشور مذاکرات را ادامه دهیم.
به کارگیری ظرفیت سازمان ملل برای صلح و ثبات عراق
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص سفر اخیر نماینده سازمان ملل در امور عراق به تهران اظهارداشت: طبیعی است که دولت ایران هم راستای با عراق از نقش سازمان ملل در کمک به ایجاد صلح، ثبات و امینت استقبال میکند و گفتوگوهای ایران با نماینده سازمان ملل در امور عراق سالهاست که برقرار بوده و این سفر هم در استمرار سفرهای گذشته نمایندگان سازمان ملل در عراق بوده است.
وی ادامه داد: سیاستهای مختلف در چارجوب کمکهای بیشتر به تقویت دولت مردمی، توسعه اقتصادی، صلح، ثبات و امنیت بیشتر در عراق مورد گفتوگو قرار گرفت.
کنعانی با بیان اینکه روند مبارزه با تروریسم در عراق و منطقه مورد بررسی ما قرار گرفت، تصریح کرد: نحوه به کارگیری ظرفیتهای سازمان ملل برای صلح، ثبات و امنیت در منطقه نیز از دیگر موضوعات مورد گفتگوی ما بود.
طالبان به وظیفه خود عمل کند
کنعانی در خصوص موضوع حقابه هیرمند و پیگیریهای وزارت امورخارجه گفت: ما همچنان احقاق حقوق ایران در خصوص حقابه هیرمند را دنبال میکنیم و جزو اولویتهای اصلی وزارت نیرو و وزارت خارجه و سایر دستگاههای های ذی ربط هست.
وی گفت: این موضوع یکی از دستورکارهای گفتوگوهای مستمر ما با مقامات سرپرستی افعانستان است و توافقاتی هم به طور مبدایی وجود دارد و ما انتظار داریم که مقامات افعانستان در این خصوص مسؤولانه عمل کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: همانطور که آنها بارها گفتند که حقابه ایران را بر اساس توافقنامه میان دوطرف قبول دارند، باید به وظیفه خودشان عمل کنند.
سازش با صهیونیستها هیچ کمکی به ملت فلسطین نخواهد کرد
وی در خصوص تلاش امریکا برای عادی سازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی گفت: این کاملا روشن است که تقویت و تثبیت جایگاه رژیم صهیونیستی در منطقه اولویت اول آمریکا در طول سالیان متمادی بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: دولت های آمریکا تعهد بی قید و شرط خود را در حمایت کامل از رژیم نشان دادند و در چارچوب همین سیاست آمریکا تلاشهای زیادی انجام داد و موفق شد در روابط رژیم صهیونیستی با تعدادی از کشورهای در منطقه عادی سازی سیاسی انجام دهد.
کنعانی بیان داشت: اما در عمل آنچه که اتفاق افتاد بازترشدن دست رژیم صهیونیستی در جنایات خود علیه ملت فلسطین و افزایش جنایت این رژیم بود. ما در طول تنها شش ماه نخست سال جاری شاهد کشتار حدود دویست نفر از مردم عادی و بی گناه فلسطین بودیم.
وی با بیان اینکه ما شاهد اسارت و بازداشت بیش از سه هزار فلسطینی بودیم، افزود: تحریب گسترده منازل مصداق جدید این موضوع است که آن را دیروز شاهد بودیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان داشت: سازش با رژیم صهیونیستی هیچ کمکی به ملت فلسطین نخواهد کرد، این موضوع پیش روی چشمان ما هست و ایران هر گامی که در مسیر شناسایی آن رژیم برداشته شود را نه به نفع فلسطین و نه به نفع صلح و امنیت در منطقه میداند.
جزئیات سفر هیات سوری به تهران
وی در خصوص سفر امروز هیئت بلند پایه سوریه به تهران گفت: وزیر امور خارجه سوریه و همچنین وزرای اقتصاد و ارتباطات سوریه وارد تهران شدند و در روز جاری مذاکرات مختلفی را بین مقامات دو کشور در سطوح دو کشور خواهیم داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: بخش قابل توجهی از هدف گذاری این سفر که در چارچوب تسریع به روند اجرای توافقات دو کشور در جریان سفر ریس جمهور به سوریه انجام شده، هدف گذاری شده است.
کنعانی ادامه داد: در سفر آقای رئیس جمهور ۱۵ سند میان مقامات دو کشور امضا شده بود، در جریان سفر هیئت سوری به تهران ما موضوعات مختلفی را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: در این مذاکرات موضوع روند استمرار مبارزه با تروریسم گفتوگو خواهد شد و روند تنش زدایی در مناسبات ترکیه و سوریه و زمینه سازی نشست چهارجانبه ترکیه، سوریه، ایران و روسیه نیز مورد مذاکره قرار خواهد گرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ما موضوعات متنوعی در روابط دو کشور داریم. موضوعات تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی به سوریه موضوع مهمی است که مورد توجه است. درباره حضور غیرقانونی نظامیان امریکایی در سوریه نیز تبادل نظر خواهد شد.
برنامهریزی برای سفر وزیر امور خارجه به پاکستان
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار سیاست خارجی ایرنا مبنی بر دستور کار سفر پیش روی وزیر امور خارجه ایران به پاکستان افزود: بر اساس دعوتی که از سوی وزیر امور خارجه پاکستان صورت گرفته این سفر در حال برنامه ریزی است.
وی گفت: ما موضوعات مختلفی را با طرف پاکستانی برای گفت وگو و تبادل نظر داریم، علاوه بر موضوعات سیاسی و مسائل امنیتی مشترک، موضوع مبارزه با تروریسم را هم مورد گفتوگو قرار خواهیم داد.
کنعانی ادامه داد: یک هیأت عالی رتبه اقتصادی از ایران هم قرار است که وزیر خارجه را در این سفر همراهی کند تا موضوعات اقتصادی را نیز در این سفر مورد مذاکره قرار دهیم.
دعوت بریکس از آیت الله رئیسی
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اجلاس آتی بریکس و روند عضویت ایران در آن سازمان گفت: از آقای رئیسی برای شرکت در اجلاس آتی سران بریکس دعوت به عمل آمده و در زمان خودش جزئیات این سفر اطلاع رسانی میشود.
وی گفت: ایران به عنوان یک کشور مهم تمایل و علاقمندی خودش را برای عضویت در این مجموعه اعلام کرده و اعضای بریکس هم برای ایران اهمیت خوبی قائل هستند.
کنعانی ادامه داد: ظرفیتهای اقتصادی ایران کمک میکند که در صورت عضویت در بریکس همکاریهای مکملی در راستای اهداف این سازمان داشته باشیم و همانطور که میدانید بریکس اهداف اقتصادی دارد که میتواند با عضویت ایران منافع متقابلی برای دو طرف به همراه داشته باشد.
اروپا در قبال مبارزه با تروریسم مسئولیت دارد
کنعانی در خصوص دستگیری یک شبکه تروریستی در کشور گفت: این موضوع یکبار دیگر نشان داد که دشمنان ملت ایران در ایجاد بی ثباتی و ناامنی از هیچگونه اقدام غیرانسانی از جمله تمسک به روشهای تروریستی فروگذار نیستند.
وی تصریح کرد: همانطور که اعلام شد ارتباط برخی از اعضای این شبکه با خارج از مرزهای ایران روشن است، در واقع در تماس ها و ارتباطاتی که میان سرویسهای امنیتی ایران با برخی از کشورها وجود دارد اینگونه مباحث منتقل میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: دستگاه دیپلماسی بر اساس وظایف ذاتی خود موضوعاتی از این دست را با مشورت با نهادهای امنیتی با طرف های ذی ربط همواره مطرح کرده است.
کنعانی ادامه داد: بار دیگر این موضوع نشان می دهد که موضوع تروریسم باعث ایجاد فضای تنفسی برای گروه های تروریستی میشود.
وی عنوان کرد: ما بارها مسئولیت این کشورها را در ضرورت برخورد با این جریان ها منتقل کردیم، کشورهای اروپایی که خود را پرچمدار در این زمینه معرفی میکنند باید توجه داشته باشند که در قبال مبارزه با تروریسم مسئولیت دارند.
پاسخ به حاشیهسازیها علیه توافق ایران و بولیوی
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص توافقات دفاعی میان ایران با بولیوی گفت: مقامات بولیوی گفتند که در خصوص توافقات با ایران به همسایگان خودشان اطلاع رسانی داشتند.
وی گفت: توافق با بولیوی باتوجه به درخواست آن کشور برای کمک به مبارزه با قاچاق مواد مخدر تنظیم شده و توافق مشترک ما هیچ خطری برای سایر کشورهای منطقه نداشته و ندارد و ما بر اساس درخواست بولیوی به آن مطالبات پاسخ دادیم.
کنعانی تصریح کرد: واکنش های صورت گرفته مبتنی بر واقعیت همکاری ایران و بولیوی نیست، بلکه با نوعی فرافکنی در چارجوب سیاستهای ایران هراسانه این موضوعات صورت میگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ایران در همکاری با کشورهای آمریکای لاتین بر اساس موازین قانونی و تامین منافع ملی خود عمل میکند.
وی افزود: هیچ کشوری نباید از همکاری دو کشور در مبارزه با مواد مخدر ناراحت شود بلکه باید از آن استقبال کنند، ما هنوز متوجه علت مخالفت دو کشوری که اظهاراتی در این خصوص داشتند نشدیم.
حمایت ایران از درخواست سیدحسن نصرالله
کنعانی در خصوص بیانات اخیر دبیرکل حزب الله لبنان درباره اهانت به قرآن گفت: اهانت به مقدسات ملتها امری کاملا مردود است.
وی ادامه داد: طبیعتا واکنش کشورهای اسلامی به این موضوع نشان دهنده حساست موضوع نزد ملت های اسلامی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: درخواست آقای نصرالله یک درخواست مسؤولانه از جهان اسلام بود چرا که این خواست همه ملت های اسلامی است.
کنعانی گفت: از دولت های اروپایی به ویژه دولتهایی که زمینه این اهانت را فراهم کردند، میخواهیم که مانع تکرار این اقدام ناپسند شوند.
وی با بیان اینکه واکنش دولتهای اسلامی در این خصوص جدی بود، افزود: ما از کشورهای اروپایی میخواهیم که مانع از تکرار چنین اهانتهایی شوند، ما در این روزها شاهد خروش ملتهای مسلمان بودیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ظاهرا مقامات دو کشور سوئد و دانمارک اعلام کردند که به دنبال ایجاد سازوکاری برای عدم تکرار چنین اهانتهایی هستند و امیدواریم که شاهد ایجاد سازوکاری برای عدم تکرار چنین اقدامات اهانت آمیزی باشیم.
توافقات مرزی ایران و عراق
کنعانی در خصوص همکاریهای مشترک مرزی با عراق نیز گفت: ما تقریبا در اکثر طول مرزی با کشور عراق خوشبختانه توافقات حقوقی لازم را انجام دادیم و خطوط مرزی مشخص شده است و کمیتههای مشترک مرزی دو کشور همکاریها و گفتوگوهای دورهای و اقدامات مشترک فنی خودشان را انجام دادند.
وی ادامه داد: ما در این زمینه دچار مشکل سیاسی خاصی نیستیم، در این زمینه همکاریها ادامه دارد و مانعی برای پیشرفت کار کمیتههای مشترک مرزی دو کشور نمیبینیم.
گفتوگو، راه حل مساله نیجر
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص کودتای نیجر هم بیان کرد: ما با دفت تحولات مربوط به این کشور را دنبال میکنیم و تاکید ما احترام به حاکمیت قانون است و اینکه ما خواهان آرامش و ثبات در این کشور دوست آفریقایی هستیم. همچنین ما راه حل مشکلات را گفتگوی داخلی در این کشور میدانیم.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید