مخالفان رای اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش چه گفتند؟

کد خبر: 1224255

«خضریان» نماینده مخالف: جناب آقای صحرایی، در یکسال مدیریت شما در دانشگاه فرهنگیان، مدیران و اساتید غربگرا همچنان بر سرکار بودند. شما که امکان تحول در دانشگاه فرهنگیان را نداشتید، چطور میخواهید در وزارت آموزش و پرورش تحول ایجاد کنید؟

مخالفان رای اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش چه گفتند؟

مخالفان رای اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نکاتی را در مورد اجرای سند تحول بنیادین و قانون رتبه بندی معلمان مطرح کردند.

در جلسه علنی روز سه شنبه ۹ خرداد مجلس شورای اسلامی بررسی رای اعتماد به رضا مراد صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

انتقاد از ارتباط صحرایی با اصلاح طلبان

علی خضریان امروز در مخالفت با رأی اعتماد رضا مراد صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار کرد: می خواهید برای وزارت خانه ای تصمیم بگیرید که با رفتن یک فرد مشکلات آن قابل حل نیست با رفتن نوری و آمدن احتمالی فرد دیگر، مشکلات آن باقی می ماند.

وی خطاب به صحرایی گفت: علی رغم گذشت حدود یک سال از انتصاب شما به ریاست دانشگاه فرهنگیان، مجموعه جریان تند اصلاح طلب از مدیران دانشگاه فرهنگیان جابجا نشدند. هنوز بعد از ۱۳ ماه نتوانسته اید مدیران خود را در دانشگاه فرهنگیان تغییر دهید، چگونه می خواهید وزارت آموزش و پرورش را اداره کنید؟

خضریان گفت: در پردیس های دانشگاه فرهنگیان، مدیران مشکل دار هنوز در مدیریت های شان مانده اند سوء مدیریت های آنها را دانشجویان به شما اطلاع داده اند ولی شما کاری نکردید.

وی افزود: مشکل وزارت آموزش وپرورش آقای نوری بود؟ شما از ۱۴ فروردین امسال وارد وزارت آموزش و پروزرش شدید ولی مدیرانی که در دوره نوری نتوانستند رتبه بندی را اجرا کنند را تغییر نداده اید، شما می‌خواهید از این افراد استفاده کنید و برنامه شما را این تیم تهیه کرده است.

علی خضریان در مخالفت با وزیر پیشنهادی از ارتقای اصلاح طلبان در دانشگاه فرهنگیان انتقاد کرد و گفت: در انتخابات گذشته شما ریاست ستاد خبری یکی از نامزد های اصلاح طلب را داشته اید ارتباط شما با اصلاح طلبان در شهرستان تان به چه دلیل است؟

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به مخالفت رهبر انقلاب با خصوصی سازی آموزش و پرورش گفت: بلافاصله بعد از این اظهار نظر رهبر معظم انقلاب، معاون شما طی نامه ای اعلام کرد که در سطح هر منطقه آموزش و پرورش کمیته ای برای دریافت کمک های خارج از آموزش و پرورش برای اداره مدارس تشکیل می شود که به معنی خصوصی سازی است و دقیقا به معنی مخالفت با فرامین رهبر انقلااب است.

وی یادآور شد: چرا در برنامه شاد با جریانات تشکیلاتی خاتمی برنامه زنده اجرای کردید؟مگر آقای نوری به خاطر ضعف در اجرای قانون رتبه بندی معلمان و پرداخت حقوق ها برکنار نشد؟ با مسئولان مسبب این وضعیت چه کردید؟

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: ما نگران تیم ضعیف اطرافیان شما هستم؛ وزارت آموزش و پرورش در دوره ۸ ماهه مسمومیت دانش آموزان معاونت سلامت و بهداشت نداشت؛ هنوز هم ندارد.

وی خاطرنشان کرد: از ۱۴ فروردین امسال سرپرست وزارت آموزش و پرورش شده اید اما آنقدر سرگرم رایزنی شدید که از مشکلات وزارت آموزش و پرورش اطلاع ندارید امتحانات نهایی دانش  آموزان با ۳۰ دقیقه تأخیر برگزار می شود آن هم آزمونی که در کنکور امسال تأثیر ۴۰ درصدی دارد.

خضریان با اشاره به مدیریت صحرایی در یک آموزشگاه زبان انگلیسی که با کانون زبان ایران ارتباط دارد، گفت: در این آموزشگاه کلاس ها مختلط و بعضا بی حجاب برگزار می شود، شما در اینستاگرام خود از خوانند طرفدار فتنه حمایت کردید و پست گذاشتید.

خضریان ادامه داد: شما رئیس ستاد انتخاباتی نماینده اصلاح طلب یکی از شهرستان ها بودید و بعد از رأی آوردنش رئیس بنیاد شهید آن شهرستان شدید.

وی تأکید کرد: علت قوت گرفتن جریان لیبرال در دوره ریاست شما بر دانشگاه فرهنگیان چیست؟ چرا در دانشگاه فرهنگیان بابلسر با حضور شما همایش جریان لیبرال برگزار شد؟

عضو فراکسیون انقلاب خاطرنشان کرد: افراد نزدیک به اصلاحات در دوره شما در دانشگاه فرهنگیان قوت گرفته اند آیا رئیس سازمان نوسازی مدارس را شما مسئول رایزنی با نمایندگان کرده اید؟ چرا از امکانات دولتی برای لابی و رایزنی با نمایندگان استفاده کرده اید؟

موسوی: صحرایی برنامه راهگشایی برای اجرای طرح رتبه‌بندی ارائه نکرده است

در ادامه علی موسوی نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با برنامه و صلاحیت رضامراد صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار کرد: سوابق آقای صحرایی مربوط به آموزش و پرورش نبوده و وی از بدنه این وزارتخانه نیست لذا نمی تواند درک جامعی از مسائل و مشکلات معلمان داشته باشد.

وی با بیان اینکه البته سوابق وزیر پیشنهادی درخور تحسین است افزود: وی به عنوان رئیس دانشگاه فرهنگیان عملکرد قابل تحسینی داشته اما مدیریت وزارت آموزش و پرورش نیازمند تجربه به مراتب بیشتری است که در سوابق آقای صحرایی وجود ندارد.

موسوی اضافه کرد: به رئیس جمهور توصیه می کنم در خصوص معرفی وزیری که شباهت بسیاری به آقای نوری وزیر سابق آموزش و پرورش دارد تجدیدنظر کند تا آموزش و پرورش درجا نزند.

وی یادآور شد: اجرای قانون رتبه بندی معلمان مهم ترین اولویت وزارت آموزش و پرورش است ولی در برنامه های وزیر پیشنهادی جایی ندارد. به نظر می رسد ایشان قصد دارد همان بی برنامگی قبلی را ادامه دهد. برنامه پیشنهادی وزیر پیشنهادی کلی و به دور از حوزه اجرا است.

موسوی با برشمردن مسائل و مشکلات آموزش و پرورش نظیر تکریم جایگاه معلمان، کاربردی کردن سند تحول، تقویت مدارس دولتی، افزایش فعالیت های تربیتی، بازنگری در کتب درسی، جبران کمبود معلم، اهتمام به ارتقاء کیفیت آموزش به ویژه در مناطق محروم و شهریه های نجومی مدارس غیردولتی، عنوان کرد: در این مسائل انتظار داشتیم برنامه کاربردی تری ارائه می شد.

نماینده مردم ملکان در مجلس یازدهم تاکید کرد: در زمینه توسعه مدارس غیردولتی نیز وزیر پیشنهادی باید راهکار خود را به صورت شفاف بگوید که آیا موافق طبقاتی شدن آموزش در کشور بوده یا خیر.

موسوی افزود: متاسفانه وزیر پیشنهادی در طول دوره سرپرستی خود نتوانسته که با بدنه آموزش و پرورش ارتباط خوبی بگیرد و این نبودِ محبوبیت کار را برای ایشان سخت خواهد کرد لذا با تمام احترامی که برای شخصیت علمی و پژوهشی آقای صحرایی قائل هستم قوه عاقله دولت محترم می توانست گزینه مناسب تری معرفی کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: برای اینکه التزام عملی خود را به ولایت فقیه نشان داده باشم تشخیص مخالفت یا موافقت خود را به عهده همکاران می گذارم و ایرادات بی مورد نمی گیرم.

مظفری: سزاوار نیست که معلمان چند شغله باشند

عبدالعلی رحیمی مظفری نماینده مردم سروستان در مجلس در مخالفت با رضا مرادی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: در حکومت جمهوری اسلامی که فقط نباید مسائل مادی را در بدنه آموزش و پرورش و معلمان به عنوان دغدغه بدانیم؛ یک بار باید برای همیشه این مشکل رفع شود.

وی افزود: اگر امروز ناهنجاری های اجتماعی داریم، بخش مهمی آن به آموزش و پرورش برمی گردد شما چه برنامه ای برای رفع آن دارید؟

مظفری ادامه داد: آنچه در بدنه آموزش و پرورش می گذرد، آیا واقعا دغدغه علم است؟ آنچه در کلاس و بیرون کلاس دغدغه است، علم است؟ نه به علم توجه می شود نه تربیت اسلامی؛ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دائم در مسیر شعار مانده است.

وی گفت: آقای صحرایی برنامه اجرایی بدهید که چه برنامه ای برای آموزش و پرورش دارید؛ شما در بحث محتوا یکی از افرادی بودید که دخیل بودید رهبر انقلاب گفتند بحث رزمندگان ما باید در جایی آموزش داده شود؛ شما چه برنامه ای برای معرفی فتح الفتوح های ما و قهرمانان ما دارید؟

نماینده مردم سروستان در مجلس گفت: چه طور می خواهید دغدغه معلمان را کاهش دهید امروز سزاوار نیست که معلم ما چند شغله باشد آیا رئیس جمهور قول داده تا شما هم مانند وزیر قبل فدایی رئیس سازمان برنامه نشوید؟

بابایی کارنامی: تکلیف صندوق ذخیره فرهنگیان و قانون رتبه‌بندی چه می‌شود؟

در ادامه علی بابایی کارنامی در مخالفت با رای اعتماد به وزیر پیشنهادی با بیان اینکه مخالفتم از جنس مخالفت با جریان حاکم بر جریان فکری آموزش و پرورش نیست افزود: این وزارتخانه توانسته در مسیر درست مقابله با جریانی که غربگراها دنبال کردند، حرکت کند اما نگرانی‌هایی به جهت وجود ابهامات در برنامه پیشنهادی وزیر داریم.

وی یادآور شد: وضعیت مدارس، معلمان و ارتباط بین معلم و دانش‌آموز و همچنین معلم و خانواده‌ها بسیار حائز اهمیت است و آقای صحرایی باید برای تقویت این روابط برنامه خود را ارائه دهد. البته برخی سوالات و ابهامات نیز درباره بیمه تکمیلی فرهنگیان، نحوه جذب فرهنگیان برای خرید خدمات آموزشی، نوسازی مدارس فرسوده و فوق‌العاده ویژه فرهنگیان وجود دارد که باید شفاف و روشن شود.

بابایی کارنامی در ادامه به قانون رتبه‌بندی معلمان اشاره کرد و گفت: این قانون از افتخارات مجلس یازدهم و دولت سیزدهم است و وزیر پیشنهادی باید توضیح دهد که آیا اهتمام جدی برای اجرای کامل این قانون دارد یا خیر و آیا قرار است این موضوعات در حد شعار مطرح شود یا دولت و معاون اول رئیس جمهور نیز اراده‌ای برای حمایت از برنامه‌های وزیر پیشنهادی دارد. صندوق ذخیره فرهنگیان و ارتباط آن با فرهنگیان یا فرزندان آنها یا موضوع مدارس غیردولتی و قرارداد معلمان نیز از دیگر ابهاماتی است که در برنامه‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش وجود دارد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش باید به سؤالات و نگرانی‌های نمایندگان پاسخ دهد، مجلس محل تضارب آراست و وزیر نباید بگوید که اختیاراتی ندارم یا دولت و یا مجلس همکاری نمی‌کنند. وزارت آموزش و پرورش باید متناسب با دغدغه‌های مقام معظم رهبری مدیریت شود.

نماینده مردم ساری در مجلس افزود: مجلس یازدهم نه تنها شعار نمی‌دهد بلکه تعارف هم ندارد، همه ما در یک کشتی برای اجرای برنامه‌های انقلاب و مصلحت نظام و منافع ملی مردم نشستیم و امیدوارم تصمیم نهایی امروز مجلس بر اساس برنامه وزیر اتخاذ شود./ایرنا

حجم ویدیو: 28.59M | مدت زمان ویدیو: 00:06:52 دانلود ویدیو
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها