اژه‎ای: دست‌بند و پا بند زدن به متهم نباید سلیقه‌ای باشد

کد خبر: 1138685

رئیس قوه قضائیه بر مقوله طبقه‌بندی و تفکیک زندانیان تا حد ممکن با ملاحظه شاخصه‌های گوناگون نظیر سن، نوع جرم و غیره و همچنین گذراندن محکومیت مددجویان در زندان محل سکونت درحد مقدور تاکید کرد.

اژه‎ای: دست‌بند و پا بند زدن به متهم نباید سلیقه‌ای باشد

به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در نشست امروز (دوشنبه ۱۵ فروردین) شورای عالی قوه قضائیه با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، این ماه را یک فرصت استثنایی برای همگان جهت جلب رضایت باریتعالی و بهره‌مندی از تفضلات الهی دانست و اظهار کرد: ماه مبارک رمضان دارای کرامت و شرافت و فضیلت بالایی است و همگان باید در حفظ حرمت این ماه و حریم الهی کوشا باشند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به مقوله «اجرای کامل سند تحول قضائی و تعالی آن» که یکی از اولویت‌های ۱۵ گانه دستگاه قضائی در سال ۱۴۰۱ است، گفت: باید همه ارکان و اجزای قوه قضائیه تلاش کنند تا در سال جاری، مقوله تحول در عدلیه را تعمیق ببخشیم و این مقوله را گسترده و عملیاتی‌تر کنیم تا از این طریق اهداف نظام و مسئولیت‌های مصرح دستگاه قضائی در قانون اساسی و الزامات مندرج در ابلاغ مقام معظم رهبری، عینیت بیشتری پیدا کند.

رئیس دستگاه قضا، «برداشتن گام‌های بلندتر برای تحقق عدالت اجتماعی» را یکی از هدف‌گذاری‌های اصلی عدلیه در سال ۱۴۰۱ دانست و در این زمینه به تأکیدات و تذکرات مقام معظم رهبری و الزامات گام دوم انقلاب اسلامی اشاره کرد و اساس حکومت اسلامی و جمهوری اسلامی را مبتنی بر اقامه‌ی عدل دانست.

«تحقق شعار سال و حمایت کامل و همه‌جانبه از تولیدکنندگان و کارآفرینان و شرکت‌های دانش‌بنیان» یکی از اولویت‌های ۱۵ گانه دستگاه قضائی در سال جاری است که حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جلسه پیشین شورای عالی قوه قضائیه به تشریح و تببین این مقوله پرداخته بود؛ در جلسه امروز نیز رئیس عدلیه مجدداً به مسئولان و بخش‌های مختلف دستگاه قضائی یادآور شد که برای تحقق، عملیاتی شدن و عینیت یافتن هر چه بیشتر شعار سال، کوشش و مساعی مجدانه و پیگیرانه‌ای صرف کنند.

قاضی‌القضات در همین زمینه تاکید کرد: نباید اینگونه باشد که شعار سال فقط در گوشه کاغذ نوشته شود بلکه باید برای پیاده‌سازی آن جهد و تلاش کرد و دستگاه قضائی در تحقق این مهم، به همه بخش‌های کشور و دو قوه دیگر مساعدت خواهد کرد.

رئیس قوه قضائیه «گره‌گشایی از کار مردم» را یکی دیگر از هدف‌گذاری‌های اصلی مجموعه تحت امر خود در سال ۱۴۰۱ دانست و با اشاره به دعای سفارش شده در ماه مبارک رمضان که در آن از خداوند می‌خواهیم «هر گرسنه را سیر، هر غمگینی را دلشاد و هر اسیری را آزاد گرداند»، تصریح کرد: گره‌گشایی از کار مردم، عملی پرفضیلت است و این عمل در گستره اجتماع، فضیلت بیشتری دارد؛ لذا با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان با روزهای آغازین سال ۱۴۰۱، مسئولان و همکاران قضائی باید بیش از پیش در امر گره‌گشایی از کار مردم کوشا باشند.

«تسهیل و تسریع دسترسی مردم به مجموعه قضائی» یکی دیگر از هدف‌گذاری‌های عدلیه در سال جاری است که در جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه مورد تاکید حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای قرار گرفت؛ رئیس دستگاه قضا در همین زمینه گفت: دسترسی مردم به عدالت باید کم‌هزینه‌تر و مطلوب‌تر شود و مواجهه همکاران قضائی با مراجعان باید توأم با خوشرویی باشد و دستگاه قضائی این هدف را در سال جاری مجدانه دنبال خواهد کرد.

رئیس قوه قضائیه در ادامه به مسئولان قضائی توصیه کرد که از ایجاد حاشیه و دنباله‌روی از حواشی ساخته شده توسط دیگران و سرگرمی به آن‌ها به جد پرهیز کنند و صرفاً بر پیشبرد اهداف و اولویت‌ها تمرکز کنند.

پرهیز از تجمل‌گرایی، اشرافی‌گری و رفاه‌زدگی توصیه و تاکید دیگر حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به مسئولان قضائی بود؛ رئیس عدلیه در همین زمینه به زیر مجموعه خود یادآور شد که پرداختن به رفاه و تجمل سبب غفلت از مشکلات و مسائل مردم و چاره‌کردن برای رفع آن‌ها می‌شود.

قاضی‌القضات در همین رابطه، این نکته را نیز به همگان متذکر شد که از هر اقدامی که سبب تحمیل هزینه‌های سیاسی و فرهنگی و مادی به کشور و مردم می‌شود، به جد پرهیز کنند.

در ادامه جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به همه سازمان‌ها و بخش‌های قوه قضائیه دستور داد که هر چه زودتر برنامه‌های عملیاتی و هدف‌گذاری‌های خود را برای سال جاری ارائه کنند؛ وی همچنین معاونت راهبردی قوه قضائیه را نیز مکلف کرد که برنامه‌ها و هدف‌گذاری‌های ارائه شده از سوی بخش‌های مختلف قضائی را منطبق با سند تحول و مقتضیات زمان پایش کند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با تقدیر از سازمان زندان‌ها به سبب ترسیم اولویت‌های ۸ گانه برای سال جاری، بر مقوله «طبقه‌بندی و تفکیک زندانیان تا حد ممکن با ملاحظه شاخصه‌های گوناگون نظیر سن، نوع جرم و غیره» و همچنین «گذراندن محکومیت مددجویان در زندان محل سکونت یا نزدیک‌ترین زندان به محل سکونت خانواده آن‌ها در حد مقدور» تاکید کرد.

«بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی برای بازاجتماعی کردن زندانیان و اشتغال آنها» توصیه دیگر قاضی‌القضات به رئیس سازمان زندان‌ها بود و حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در همین زمینه با اشاره به کمک مالی خیّرین در ماه مبارک رمضان برای آزادسازی زندانیان، به مسئولان سازمان زندان‌ها توصیه کرد که صرفاً به این نوع کمک‌های خیرین اکتفا نکنند و از ظرفیت‌های بالای مردمی در جت ایجاد تحول بیشتر در زندان‌ها بهره گیرند.

رئیس عدلیه در ادامه جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به دستور سال گذشته خود مبنی بر چگونگی استفاده از دستبند و پابند هنگام جلب یا انتقال متهمین و محکومین، به معاونت حقوقی قوه قضائیه دستور داد تا در اسرع وقت با همکاری سایر بخش‌های قضائی و لحاظ همه قوانین و مقررات موجود، نسبت به تدوین دستورالعملی جهت ضابطه‌مندی بیشتر مقوله استفاده از دستبند و پابند برای جلب متهمین و انتقال محکومین از زندان به دادسرا یا دادگاه اقدام کند.

رئیس قوه قضائیه متذکر شد که دستور صادر شده در سال گذشته مبنی بر نحوه استفاده از دستبند و پابند در قبال متهمین و محکومین به صورت کامل و جامع از سوی ضابطین و سایر بخش‌های قضائی اجرایی نشد.

وی افزود: باید توجه داشت که ضرورتی ندارد برای همه متهمین هنگام جلب در مقابل چشمان خانواده یا همکاران و یا همچنین انتقال محکومان از زندان به مراجع قضائی از دستبند و پابند استفاده کرد مگر آنکه این افراد از مجرمان خطرناک باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در پایان ضمن تقدیر از مردم و نیروی انتظامی که در تعطیلات نوروز به ایجاد فضای سرشار از آرامش و امنیت در کشور یاری رساندند، از وقوع تصادفات جاده‌ای ابراز تأسف کرد و بر تلاش همه بخش‌ها و دستگاه‌های ذیربط کشور برای کاهش و از بین بردن تلفات جاده‌ای تاکید کرد.

در بخش دوم جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ضمن قدردانی از رئیس سازمان بازرسی کل کشور به سبب انجام اقداماتی در راستای تحقق شعار سال، متذکر شد: صَرف تلاش و کوشش برای عملیاتی کردن و عینیت بخشی به شعار سال نباید به مکاتبات و نامه‌نگاری منحصر شود بلکه در این راستا باید اقدامات ملموس صورت گیرد؛ همچنین در صورت مشاهده کوتاهی در قبال تحقق شعار سال، نباید صرفاً به ارسال نامه و صدور تذکر اکتفا شود بلکه باید کار را تا حصول نتیجه پیگیری کرد.

خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در این جلسه با اشاره به دستورالعمل این سازمان در راستای حمایت از تولید و شرکت‌های دانش‌بنیان که در نهم فروردین ماه امسال ابلاغ شد، اظهار کرد: در این دستورالعمل تکالیفی برای بخش‌های مختلف سازمان بازرسی کل کشور جهت آسیب‌شناسی و احصاء تکالیف دستگاه‌های اجرایی برای حمایت از تولید و شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین پیگیری عملیاتی شدن این وظایف، آورده شده است.

خدائیان با اشاره به تشکیل کارگروه و دبیرخانه «حمایت از تولید و شرکت‌های دانش‌بنیان» در سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: مقرر گردیده که هر کدام از مراکز سازمان بازرسی در استان‌ها نیز یک کارگروه برای این موضوع تشکیل دهند و به صورت فعالانه مسائل را پیگیری کنند.

وی با اشاره به بازدید ۴ ساعته روز گذشته خود از پارک فناوری پردیس که با همراهی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور صورت گرفت، اظهار کرد: در جریان این بازدید مشخص شد که «طولانی بودن زمان صدور مجوزها»، «عدم خرید محصولات توسط دستگاه‌های اجرایی و تمایل به خرید محصولات خارجی توسط دستگاه‌ها»، «عدم اعمال تخفیف‌ها و معافیت‌های موجود در قوانین و مقررات برای شرکت‌های دانش‌بنیان»، «طولانی بودن زمان تخصیص تسهیلات» و همچنین «عدم پرداخت مطالبات از سوی دستگاه‌های اجرایی»، از جمله مسائل و مشکلات اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.

خدائیان ادامه داد: در سازمان بازرسی کل کشور برنامه ریزی کردیم که هر ماه حداقل یک جلسه با حضور مسئولان شرکت‌های دانش بنیان داشته باشیم و به مسائل و دغدغه‌های آن‌ها رسیدگی کنیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین از انجام بازرسی‌های کشیک بر فعالیت دستگاه‌های خدمت‌رسان در حدفاصل ۲۸ اسفند تا ۱۴ فروردین خبر داد و گفت: هم‌اکنون در حال جمع‌بندی این گزارش هستیم.

رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه: دستگیری ۲ نفر از کارکنان ثبت شهرستان بهبهان که اقدام به تغییر کاربری مسیر یک رودخانه و فروش آن کرده بودند

حجت‌الاسلام والمسلمین عبداللهی رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه نیز در این جلسه از دستگیری ۲ نفر از کارکنان ثبت شهرستان بهبهان که اقدام به تغییر کاربری مسیر یک رودخانه و فروش آن کرده بودند خبر داد.

رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح: انجام قریب به هزار و ۸۶۰ مورد سرکشی از یگان‌های نیروهای مسلح توسط مسئولان سازمان قضائی نیروهای مسلح و دادستان‌های سراسر کشور در حدفاصل ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین سال جاری

حجت‌الاسلام والمسلمین پورخاقان رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح نیز در این جلسه از انجام قریب به هزار و ۸۶۰ مورد سرکشی از یگان‌های نیروهای مسلح توسط مسئولان سازمان قضائی نیروهای مسلح و دادستان‌های سراسر کشور در حدفاصل ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین سال جاری و با هدف نظارت بر حفظ حقوق شهروندی و احیا حقوق عامه خبر داد و گفت: در این ایام ۳۳۸ مورد بازدید از مراکز گشت راهور، ۶۷۱ مورد بازدید از مراکز انتظامی اعم از کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها، ۵۸ مورد بازدید از مراکز حمل و نقل هوایی، زمینی و پایانه‌ها، ۳۹۳ مورد بازدید از بازداشتگاه‌ها، ۴۲ مورد بازدید از مرزهای کشور و همچنین ۳۵۱ مورد بازدید از سایر یگان‌ها اعم از پلیس پیشگیری، آگاهی و مبارزه با مواد مخدر صورت گرفت.

وی همچنین با اشاره به حضور خود در مرکز اطلاعات و کنترل هوشمند ترافیک پلیس راهور ناجا در ابتدای سال جاری گفت: نیروی انتظامی خصوصاً پلیس راهور در ایام تعطیلات نوروز امسال خوش درخشیدند.

بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز در این جلسه با اشاره به وصول ۷۴ هزار میلیارد تومان از معوقات بانک‌ها در واحدهای ثبتی طی سال ۱۴۰۰، از سه برابر شدن این رقم نسبت به سال ۱۳۹۹ خبر داد.

بابایی افزود: در نتیجه تلاش‌ها و اقدامات کارکنان واحدهای ثبتی سراسر کشور طی سال ۱۴۰۰، از تشکیل قریب به یک میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده در دادگستری جلوگیری به عمل آمد.

محمدی رئیس سازمان زندان‌ها نیز در این جلسه با اشاره به بازرسی‌ها و سرکشی‌های صورت گرفته از زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها در روزهای آغازین سال ۱۴۰۰ گفت: در ایام نوروز امسال، ۸ تیم اقدام به سرکشی و بازرسی از ۱۶۹ زندان و بازداشتگاه در سراسر کشور کردند که این بازدیدها تأثیر بسزایی در برقراری امنیت زندان‌ها در ایام نوروز داشت.

منبع: مهر

حجم ویدیو: 5.49M | مدت زمان ویدیو: 00:01:25 دانلود ویدیو
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها