آیا تنها بندر اقیانوسی ایران به «سی‌پِک» متصل می‌شود؟

کد خبر: 1061176

چابهار نقطه‌ای استراتژیک در همکاری‌های بلندمدت ایران و چین است و جایگاهی ویژه در سند راهبردی دو کشور دارد و احتمالاً به‌زودی به پروژه اقتصادی پاکستان ـ چین (سی‌پِک) متصل می‌شود.

آیا تنها بندر اقیانوسی ایران به «سی‌پِک» متصل می‌شود؟

خبرگزاری تسنیم: سی‌پک (China-Pakistan Economic Corridor- CPEC) یک پروژه اقتصادی راهبردی میان چین و پاکستان است که کمربندی از طرح‌های عظیم اقتصادی از راه‌ها و پالایشگاه‌ها، مناطق صنعتی، خطوط لوله نفت، بنادر و نیروگاه‌ها را شامل می‌شود.

از 45 تا بیش از 80 میلیارد دلار اعداد و ارقامی است که چین برای سرمایه‌گذاری در این پروژه عظیم در نظر گرفته و عمده تمرکزش در آن دسترسی به اقیانوس هند، انتقال انرژی و تبادلات تجاری گسترده با آسیای میانه است.

چین بارها پیشنهاد اتصال این پروژه را به چابهار مطرح کرده است تا دسترسی‌اش به مناطق مورد هدفش را تسهیل کند؛ حالا با سند همکاری‌های ایران ـ چین، احتمالاً به‌زودی چین "سی‌پِک" را به چابهار متصل می‌کند.

چابهار به‌گواه بسیاری از کارشناسان یک دروازه ملل است، نقطه‌ای استراتژیک در حوزه اقیانوس هند برای اتصالی ایمن و اقتصادی به کشورهای آسیای میانه، قفقاز و شرق اروپا؛ هند با انتقال چهار جرثقیل استراتژیک سرمایه‌گذاری خود طبق سند دالان تجاری مشترک را شروع کرد و  چین هم حالا با اتصال چابهار به "سی‌پک" سرمایه‌گذاری‌اش را شروع می‌کند.

چابهار با مشارکت راهبردی دوستان ایران و طرح‌های استراتژیک سواحل مکران آینده جمهوری اسلامی ایران را رقم می‌زند.

حجم ویدیو: 10.56M | مدت زمان ویدیو: 00:03:24 دانلود ویدیو
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت