جراح موفقی که سواد خواندن و نوشتن ندارد! +تصاویر
موفقیت یک زن جراح آفریقایی که سواد خواندن و نوشتن ندارد به سوژه رسانهها تبدیل شده است.
باشگاه خبرنگاران: زن بی سواد پابرهنهای که زمانی در منطقهای کوهستانی در اتیوپی زندگی میکرد با وجود آنکه نمیتواند بخواند و بنویسد حالا تبدیل به «امید آینده پزشکی آفریقا» شده است. «مامیتو گاش» ۱۶ ساله بود که در سال ۱۹۶۳ اولین فرزندش را در کلبهای گِلی واقع در روستای مرتفع کوهستانی در اتیوپی به دنیا آورد.
در حالی که او چهار روز درد شدیدی را تحمل میکرد سرانجام فرزندش را مرده به دنیا آورد که باعث ایجاد فیستول زایمان در این زن شد. این یک آسیب ویرانگر بود که هنگام زایمان آسیب زا به وجود آمد. سرنوشت او را برای درمان به آدیس بابا کشاند، جایی که او توسط یک جراح و پزشک ماهر استرالیایی با نام «کاترین هملین» تحت درمان قرار گرفت.
گاش ۷۳ ساله که همیشه خود را وامدار شانس دوم زندگیاش (آشنایی با دکتر هملین) میداند با قرار گرفتن در کنار این جراح بزرگ استرالیایی توانست عمل جراحی فیستول را فرا گیرد. دکتر هملین قبل از مرگش در ۱۸ مارس ۲۰۲۰ در سن ۹۶ سالگی تمام فنون عمل جراحی فیستول را به گاش آموخت. زنی که در تمام این سالها مربی، مادر و دوست دائمی گاش شد و به او برای نجات زنانی که زمانی به عنوان «جذامیان قرن ۲۰» یاد میشدند جراحی فیستول آموخت.
در سال ۱۹۵۷ هملین، بیمارستان آدیس بابا فیستولا که تنها مرکز درمانی جهان برای انجام ترمیم زایمان برای زنان فقیر بودرا افتتاح کرد. تاکنون بیش از ۳۰ هزار زن از سراسر جهان با گرایشهای مذهبی مختلف به صورت رایگان در این بیمارستان پذیرفته شده و تحت درمان قرار گرفتهاند. به علت این منش و روح بزرگ خانم هملین بود که پس از ۷ ماه از سوگ مادرش (هملین)، رئیس بیمارستان آدیس بابا فیستولا او را ترغیب کرد تا به کارش بازگردد.
گاش در سال ۱۹۸۹، مدال طلای جراحی را از کالج سلطنتی جراحان لندن دریافت کرد. در سال ۲۰۱۸ در فهرست «صد زن»، منتخب BBC World که شامل رهبران جهان، پیشگامان صنعت و قهرمانان بود او در رده ۳۲ جای گرفت.
گفتنی است؛ گاش که اکنون ۷۳ سال دارد با وجود آنکه هنوز قادر به خواندن و نوشتن نیست به عنوان امید آینده پزشکی آفریقا بشمار میرود.
دیدگاه تان را بنویسید