دلایل عمده استقبال مردم از پیام‌رسان‌ها

کد خبر: 895304

علل عدم مهاجرت مردم به پیام‌رسان‌های داخلی عصر امروز با حضور کارشناسان این حوزه و مدیران پیام رسان‌های داخلی و به همت اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بررسی شد.

دلایل عمده استقبال مردم از پیام‌رسان‌ها

خبرگزاری فارس: نشست خبری بررسی «علل عدم مهاجرت مردم به پیام‌رسان‌های داخلی» عصر امروز به همت اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و با حضور حمید فتاحی معاون وزیر ارتباطات، مهدی داوری مدیر عامل پیام رسان بیسفون، محسن غفاری مدیرعامل پیام رسان ایتا، ایمان عیسی زاده مدیر فنی پیام رسان سروش واحسان قاضی زاده هاشمی رئیس فراکسیون فضای مجازی مجلس برگزار برگزار شد.

در این نشست کارشناسان و مدیران مسئول در این حوزه به بحث و گفتگو پیرامون عدم مهاجرت مردم به سمت پیام رسان‌های داخلی را بررسی کرده و مدیران مسئول پیام رسان‌های داخلی خواستار حمایت بیشتر وزارت ارتباطات از پیام رسان‌های داخلی شدند.

* نگارش متن اولیه طرح حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی در مجلس

احسان قاضی‌زاده هاشمی رئیس فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی در این نشست به کمبود قانون موجود در ساماندهی پیام‌رسان‌های داخلی اشاره کرد و گفت: ما تنها چهار قانون اختصاصی در عرصه فضای مجازی داریم و در صورت نیاز به سایر قوانین فرهنگی یا تجاری استناد می‌شود.

این نماینده مجلس در ادامه با بیان اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، کمیسیون مرتبط با خود را در مجلس شورای اسلامی ندارد، تصریح کرد: تنها یک کمیته زیر نظر کمیسیون فرهنگی شکل گرفته، اما با تشکیل فراکسیون فضای مجازی، ۷۱ نماینده، قوانین مورد نیاز فضای مجازی را تهیه خواهند کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به نگارش متن اولیه طرح حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی در مجلس اشاره کرد و گفت: برای بهبود این طرح نیازمند اعلام نظر کارشناسان پیام‌رسان‌های داخلی هستیم و انشالله تا پایان مجلس دهم نگارش طرح حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی به پایان برسد.

این نماینده مجلس حمایت ۱۰۰ درصدی از پیام‌رسان‌های داخلی را صلاح ندانست و ادامه داد: پیام‌رسان‌های داخلی باید به فعالیت خود به دیده یک کسب‌وکار تجاری نگاه و برنامه ریزی کنند.

وی در ادامه در مورد سایر پیام‌رسان‌های خارجی یا سرویس‌های خدماتی فعال در فضای مجازی، هم افزود: همانطور که می‌بینیم آن‌ها بدون دریافت حمایت دولتی، به راحتی در فضای اقتصادی ایران فعالیت می‌کنند.

هاشمی با تاکید بر لزوم نگاه فنی به فضای مجازی و ضمن انتقاد از نگاه سیاسی به مسائل فنی گفت: در صورت حاکم شدن نگاه سیاسی صرف، آسیب کلانی به کشور وارد خواهد شد.

این نماینده مجلس با تاکید بر لزوم وجود اعتماد در حوزه پیام رسان‌های داخلی ادامه داد: پیام‌رسان‌های داخلی باید برای جلب اعتماد عمومی از ابزار‌های بازاریابی و فنی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات باید از پیام‌رسان‌های داخلی حمایت یکسانی انجام دهد، گفت: نباید از بین همه پیام‌رسان‌های داخلی، تنها به دو پیام‌رسان نگاه ویژه کنیم.

* بنگاه‌های رسانه‌ای فضای ضد تبلیغ نسبت به پیام‌رسان‌های داخلی را هدایت می‌کنند

حمید فتاحی عضو هیأت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در این نشست با بیان اینکه از پیام‌رسان‌های داخلی از گپ و نوا استفاده می‌کند، گفت: بنگاه‌های رسانه‌ای فضای ضد تبلیغ نسبت به پیام‌رسان‌های داخلی را هدایت می‌کنند.

وی ضمن انتقاد از عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در قبال پیام‌رسان‌های داخلی افزود: این وزارتخانه وظایف خود را در قبال پیام‌رسان‌های داخلی انجام داده، اما هنوز توپ در زمین وزارت و دولت قرار دارد.

فتاحی با اشاره به تصویب صنعت ساماندهی و حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی در شورای عالی فضای مجازی یادآور شد: این موضوع گام مؤثری برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی به‌شمار می‌رود و وزارت ارتباطات وظایف محوله خود را به‌صورت کامل اجرا کرده است.

عضو هیأت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت فتوای مقام معظم رهبری در عدم انتشار اطلاعات کاربران را گام مفید و مثبتی برای اطمینان خاطر کاربران در استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی دانست و ادامه داد: سایر سازمان‌ها و دستگاه‌های متولی نیز باید وظایف خود را در این خصوص به‌صورت کامل اجرا کنند.

فتاحی اظهار داشت: امنیت اطلاعات، صرفه اقتصادی و سهولت استفاده، سه دلیل عمده استقبال مردم از پیام‌رسان‌ها است و پیام‌رسان‌های داخلی می‌بایست در اجرای این سه شرط اصلی تلاش خود را به‌کار گیرند.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه اعلام کرد: وزارت ارتباطات در پاسخ به میزبانی سرور‌های ایرانی از هاتگرام و تلگرام طلایی هیچ خدمات رایگانی ارائه نمی‌دهد و اعلام سکوت وزارت ارتباطات، بازی رسانه‌های خارجی برای تخریب پیام‌رسان‌های داخلی است.

وی حضور هاتگرام و تلگرام طلایی را در مهاجرت نکردن مردم به‌سمت استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی مؤثر دانست.

فتاحی خاطرنشان کرد: اقدامات اولیه برای شکل گرفتن یک پیام‌رسان داخلی موفق انجام شده است و وزارت ارتباطات حمایت‌های خود را روی دو پیام‌رسان گپ و سروش متمرکز خواهد کرد.

* دشمن عامل عدم مهاجرت مردم به پیام‌رسان‌های داخلی

ایمان عیسی زاده مدیر فنی پیام رسان سروش در نشست خبری بررسی علل عدم مهاجرت مردم به پیام‌رسان‌های داخلی که عصر امروز در اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد، جو روانی دشمن را یکی از مهم‌ترین علل عدم مهاجرت مردم به پیام رسان‌های داخلی دانست و گفت: سروش از نظر فنی توان میزبانی از کاربران داخلی و خارجی را دارد، اما جوسازی برخی از رسانه‌های خارجی در کاهش اعضای این پیام‌رسان تأثیرگذار بود.

وی ادامه داد: متاسفانه در ساماندهی فضای مجازی، عزم ملی وجود ندارد و شاهد برخورد‌های سلیقه‌ای در حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی هستیم.

عیسی زاده در ادامه با اشاره به فعالیت هاتگرام و تلگرام طلایی گفت: برخلاف بعضی از اخباری که منتشر شده هاتگرام امکان جدا شدن از بستر‌های تلگرام را در کوتاه‌مدت ندارد.

وی با بیان اینکه تأمین زیرساخت‌های سخت‌افزاری در توان پیام‌رسان‌های داخلی نیست، افزود: در این مورد وزارت ارتباطات باید زیرساخت‌های موردنیاز را فراهم کند که در این صورت پیام‌رسان‌های داخلی امکان پرداختن به امکانات فنی و سهولت استفاده کاربران را خواهند داشت.

وی تشکیل نهاد‌های موازی را باعث ایجاد مشکلات بیشتر برای پیام‌رسان‌های داخلی دانست و گفت: انجام بعضی از اقدامات سلبی به پیام‌رسان‌های داخلی کمک نمی‌کند و باعث بی‌اعتمادی مردم هم نسبت به این پیام‌رسان‌ها خواهد شد.

* انتقاد از عملکرد مرکز ملی فضای مجازی

محسن غفاری مدیرعامل پیام‌رسان ایتا نیز در این نشست با انتقاد از عملکرد مرکز ملی فضای مجازی افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید نقش بیشتری در نظارت بر فعالیت‌های این مرکز ایفا کند.

وی مراحل انتخاب دو پیام‌رسان برای حمایت‌های ویژه را دارای اشکالاتی دانست و گفت: کارشناسان این مرکز از امکانات فنی پیام‌رسان ایتا هم بازدید نکرده‌اند.

* برخورد‌های سلیقه‌ای هم در حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی

مهدی داوری مدیرعامل پیام‌رسان تیسفون هم در ادامه این نشست تصریح کرد: متاسفانه در ساماندهی فضای مجازی، عزم ملی دیده نمی‌شود و برخورد‌های سلیقه‌ای هم در حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی هم از مسائلی است که دیده می‌شود. تاکنون هم هیچ مسئول دولتی از پیام‌رسان تیسفون بازدید نکرده و ارزیابی مرکز ملی فضای مجازی دارای اشکالات فراوانی است.

وی با بیان اینکه تعریف مشخصی از پیام‌رسان‌های داخلی وجود ندارد، گفت: تعدادی از شرکت‌ها از این خلأ قانونی استفاده کرده و به اسم پیام‌رسان داخلی، اما با استفاده از قالب پیام‌رسان‌های خارجی فعالیت می‌کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد