باشگاه خبرنگاران جوان: بسیاری از اپلیکیشنهای فیلترشکن، شبکههای اجتماعی و پیامرسانها از سرویس دامین فرانتیگ (domain fronting) گوگل و آمازون استفاده میکردند تا بدین ترتیب، امکان دسترسی آزادانه کاربران به اینترنت و محتوای آنلاین و همچنین دور زدن فیلترینگ برخی از دولتهای جهان را فراهم آورند.
در روزهای گذشته کمپانی گوگل سرویس «App Engine» خود را به روز رسانی کرده و طی آن امکان استفاده اپلیکیشنها از قابلیت «domain fronting» جهت دور زدن محدودیتهای فیلترینگ را از بین برده است.
پیش از این برخی اپلیکیشنها همچون پیام رسان Signal برای آن که بتوانند محدودیتهای اعمال شده جهت دسترسی به سرویسهای خود در برخی کشورها را دور بزنند اقدام به استفاده از شبکه گسترده گوگل با استفاده از روش domain fronting میکردند، اما با آپدیت جدید دیگر هدایت ترافیک اپلیکیشنها از این طریق ممکن نخواهد بود.
حالا شرکت آمازون نیز به پیروی از اقدام گوگل، با انتشار پیامی اعلام کرد که قصد دارد سرویس دامین فرانتیگ خود را مسدود و غیرفعال کند. آمازون علت این اقدام خود را مبارزه و مقابله با انتشار بدافزارهای اینترنتی از طریق برخی از نرم افزارهای فیلترشکن و VPNهای نامعتبر عنوان کرده است.
این شرکت بزرگ و فعال در حوزه تکنولوژی که دفتر اصلی آن در ایالات متحده آمریکا مستقر است، در ادامه پیام خود افزوده است: بسیاری از مجرمان سایبری و هکرها از طریق این تکنیک و دامنه سوءاستفاده میکردند تا بتوانند به اسم ارائه فیلترشکن یا دور زدن فیلترینگ، بدافزار و باج افزارهای خطرناک و متعددی را منتشر کنند و قربانیان بی گناه اینترنتی بسیاری را با مشکلات و خسارات جبران ناپذیری مواجه سازند.
تا به امروز ترفند domain fronting به سرویسهای اینترنتی اجازه میداد تا از سرورهای گوگل و آمازون به عنوان یک پراکسی (proxy) استفاده کنند و بدین ترتیب ترافیک آنها جزوی از شبکه گوگل و تحت دامنه Google.com محسوب میشده است. گفته شده تا به امروز اپلیکیشنهای مختلفی برای خلاصی از محدودیتهای فیلترینگ در کشورهای مختلف از ابزار مذکور استفاده کرده اند.
علاوه بر پیام رسان Signal، سرویسهای دیگری، چون GreatFire.org، تلگرام و Psiphon از ابزار مورد اشاره استفاده میکرده اند. علاوه بر این گفته شده برخی حملات هکری در دو سال گذشته نیز از domain fronting برای پنهان سازی رد پاها استفاده نموده اند.
دیدگاه تان را بنویسید