با این آموزش سیگنال وای‌فای خانگی خود را تقویت کنید!

کد خبر: 762510

از آن‌‌جایی که محصولات زیادی برای حل این مشکل در بازار موجود بوده، انتخاب بهترین مورد با توجه به نیاز کاربر کمی گیج‌کننده است. توجه داشته باشید که عباراتی چون تقویت‌کننده، تکرار‌کننده و توسعه‌دهنده معمولا حتی به وسیله سازندگان این محصولات نیز به جای یکدیگر به کار می‌روند. اگرچه همه این محصولات از عملکرد کلی مشابهی برخوردار هستند، اما تفاوت‌های جزیی در نحوه عملکرد آن‌ها وجود دارد.

با این آموزش سیگنال وای‌فای خانگی خود را تقویت کنید!

آی تی رسان: احتمالا بسیاری از شما نیز با مشکل نبود سیگنال وای‌فای در بعضی از نقاط منزل خود برخورد داشته‌اید. این مورد می‌تواند تجربه ناخوشایندی را هنگام استفاده از اینترنت برای کاربران رقم بزند، با این وجود به دلیل شایع بودن این مشکل، تاکنون محصولات متعددی برای تقویت وای‌فای تولید شده است.

از آن‌‌جایی که محصولات زیادی برای حل این مشکل در بازار موجود بوده، انتخاب بهترین مورد با توجه به نیاز کاربر کمی گیج‌کننده است. توجه داشته باشید که عباراتی چون تقویت‌کننده، تکرار‌کننده و توسعه‌دهنده معمولا حتی به وسیله سازندگان این محصولات نیز به جای یکدیگر به کار می‌روند. اگرچه همه این محصولات از عملکرد کلی مشابهی برخوردار هستند، اما تفاوت‌های جزیی در نحوه عملکرد آن‌ها وجود دارد.

حال برای اینکه در هنگام خرید محصول موردنظر دچار اشتباه نشوید، در ادامه به بررسی هریک از این محصولات و عملکرد آن‌ها می‌پردازیم.

تقویت‌کننده وای‌فای (Booster)

در برخی مواقع ناچار هستید روتر وای‌فای خود را در مکانی دورتر از اتاق‌تان نصب کنید. در این صورت ممکن است نیاز داشته باشید تا روتر شما شعاع وسیع‌تری را پوشش دهد. در چنین مواقعی یک تقویت‌کننده وای‌فای که با نام تکرار‌کننده (Repeater) نیز شناخته می‌شود، راه حل مناسبی برای رفع مشکل خواهد بود.

یک تقویت‌کننده وای‌فای از دو مولفه اصلی تشکیل شده است. یک مولفه ابتدا به شبکه وای‌فای متصل شده و مولفه دیگر سیگنال وای‌فای دریافتی را به نقاط اطراف منتقل می‌کند؛ بدین ترتیب دستگاه شما می‌تواند به وای‌فای متصل گردد.

محل قرارگیری یک تقویت‌کننده، نقش مهمی در عملکرد مطلوب آن خواهد داشت. لزومی به قرار دادن یک تقویت‌کننده برای هر نقطه‌ کور وجود ندارد، بلکه کافیست روتر را در جایی بین روتر اصلی و نقاط کور مورد نظر قرار دهید تا آن نقاط را پوشش دهد.

اگر قصد دارید تا ناحیه بزرگی را تحت پوشش شبکه وای‌فای قرار دهید، می‌توانید از زنجیره‌ای از تقویت‌‌‌کننده‌ها استفاده کنید، اما به خاطر داشته باشید که با انتقال سیگنال از هر یک از تقویت‌کننده‌ها، کاهش سرعت اتصال، امری اجتناب ناپذیر خواهد بود.

تقویت‌کننده‌های تک باند، از طریق یک رادیو و کانال اقدام به دریافت و ارسال پکت‌ها می‌کنند که این امر باعث محدودیت در پهنای باند این نوع از تقویت‌کننده‌ها می‌گردد. با این وجود تقویت‌کننده‌هایی که از دو باند برای ارسال و دریافت پکت‌ها بهره می‌گیرند، از محدودیت کمتری در این ارتباط برخوردارهستند اگرچه برای خرید آن‌ها لازم به پرداخت هزینه بیشتری است.

توسعه‌دهنده وای‌فای (Extender)

از این دستگاه اغلب برای انتقال سیگنال از نقطه‌ای از ساختمان به منقطه‌ای دیگر استفاده می‌شود؛ اما لزوما احتیاجی به قرارگیری آن در یک شعاع موثر از روتر وجود ندارد.

شاید تاکنون در مورد ارتباط از طریق خط قدرت (Powerline) شنیده باشید. این تکنولوژی از سیم کشی برقی برای انتقال سیگنال اینترنت درون منازل استفاده می‌کند. همچنین آداپتورهای خط قدرت نیز می‌توانند به راحتی با اتصال به خروجی برقی که در کنار روتر شما قرار گرفته، اتصال اینترنت را از طریق خروجی برق در مکانی که نیاز به اتصال به اینترنت دارید، برای‌تان برقرار کند.

البته توجه داشته باشید در سمتی که می‌خواهید دستگاه خود را به اینترنت متصل کنید، باید از طریق اتصال اترنت این کار را صورت دهید. اگر می‌خواهید در مکان مورد نظر از سیگنال وای‌فای بهره‌مند شوید، می‌توانید یک روتر دیگر را در آن ناحیه نصب کنید. البته استفاده از این روش احتمال بروز مشکل double NAT را در پی خواهد داشت. این مشکل هنگامی که هر دو روتر زمان برگردانی آدرس شبکه دچار تداخل با یکدیگر می‌شوند رخ می‌دهد که با قراردادن روتر در حالت Bridged می‌توان آن را رفع نمود.

یکی از مشکلات اصلی توسعه‌‌دهنده وای‌فای اطمینان اتصال پایین آن است. اگرچه امکان برقراری یک ارتباط پر سرعت از این طریق میسر بوده، اما در برخی مواقع شاهد افت کیفیت ارتباطی و حتی عدم برقراری ارتباط از طریق این روش هستیم که این مورد می‌تواند تجربه ناخوشایندی را هنگام اتصال به شبکه اینترنت برای کاربر ایجاد کند. کدام یک از این دو روش مناسب شما خواهد بود؟

از منظر هزینه تفاوت چندانی بین تقویت‌کننده و توسعه‌دهنده وای‌فای وجود ندارد. به هر حال شما نباید بیش از حدود ۴۰۰ هزار تومان برای هرکدام خرج کنید. با این وجود محصولات متنوعی از تولیدکنندگان مختلف موجود بوده که قیمتی از حدود ۱۲۰ هزار تومان دارند.

همان‌طور که اشاره کردیم، به طور کلی تقویت‌کننده وای‌فای باعث گسترش شعاع ناحیه تحت پوشش یک روتر می‌گردد، در حالی که از توسعه‌دهنده وای‌فای اغلب برای انتقال سیگنال از یک ناحیه از ساختمان به ناحیه دیگر آن بهره گرفته می‌شود.

البته توجه داشته باشید که دیوارهای سنگی با ضخامت بالا می‌توانند با سیگنال‌های وای‌فای تداخل پیدا کرده و موجب افت کیفیت در برقراری ارتباط گردند، از همین رو آداپتورهای خط قدرت نتایج بهتری در این موارد در پی خواهند داشت. با این وجود اگر قصد ارسال سیگنال به استخر یا سوله را دارید، تقویت‌کننده‌هایی با قابلیت مقاومت در هوای آزاد نیز در بازار وجود دارند.

نکته مهم دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که استفاده از یک سخت‌افزار می‌تواند نتیجه متفاوتی با توجه به محیط پیرامون خود داشته باشد. نظرات آنلاین کاربران در مورد محصولات مختلف می‌تواند یک راه حل مناسب جهت انتخاب محصول موردنظر شما باشند.

سایر گزینه‌ها

اگر فکر می‌کنید هیچ یک از دو روش مذکور مناسب شرایط شما نیست نگران نباشید چرا که گزینه‌های دیگری نیز وجود داشته که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید.

اگرچه نصب یک پل شبکه (Network Bridge) کار دشوارتری نسبت به نصب تقویت‌کننده و توسعه‌دهنده وای‌فای محسوب می‌شود، اما در شرایط خاص بسیار کاربردی خواهد بود.

به هر ترتیب برخی از راه حل‌های ساده‌تر همچون تغییر مکان قرارگیری روتر، بروزرسانی نرم‌افزاری و حتی اضافه کردن یک آنتن نیز شاید تجربه مطلوب‌تری را در استفاده از اینترنت در اختیار شما قرار دهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت