روزنامه ایران: کودکان مبتلا به فلج مغزی ناشی از تومورها، به دلیل ضعف عضلانی امکان فعالیت و تحرک ندارند و حل این مشکل یکی از دغدغههای پزشکان به شمار می رود.
یکی از روشهای درمان کودکان دارای فلج مغزی که معمولاً با مشکلاتی مانند اوتیسم، تومور مغزی و... روبهرو هستند، تحریک آنها به فعالیت و گفتوگو است. به عبارتی ماهیچههای این کودکان دراثر بیماری از کار میافتد و دچار ناتوانی شدیدی میشود که باید با تحریک آنها از طریق تشویق کودکان به انجام برخی حرکات و فعالیتها به نوعی این مشکلات را کاهش داد.
از اینرو محققان دانشگاه جورجیا برای حل مشکل کودکان مبتلا به فلج مغزی به روباتها روی آوردهاند. آنها روبات کوچکی طراحی و ساختهاند که کودکان مبتلا به فلج مغزی را تشویق به فعالیت و ورزش درمانی میکند. این روبات که «داروین» نام دارد، دارای تعامل اجتماعی است و با انجام و نمایش حرکات میتواند کودکان معلول را به فعالیتهای درمانی تشویق کند.
این روبات کوچک به گونهای طراحی شده است که میتواند در خانه نیز کودکان را به تمرینات ورزش درمانی تشویق کند. به عبارتی اگر کودک حرکات را درست انجام ندهد، داروین با نمایش حرکت درست آنها را به انجام حرکات درست تشویق میکند. این روبات کوچک اکنون درمرحله آزمایش است و درچند درمانگاه و خانههایی که کودکان مبتلا به فلج مغزی هستند با موفقیت آزمایش شده است. البته قرار است ظرفیت های کامل روبات بررسی شود تا بعد به مرحله تجاریسازی برسد.
دیدگاه تان را بنویسید