اعتیاد اعضای پارلمان انگلیس به تلفن همراه

کد خبر: 597067

در زمان کار استفاده از تلفن همراه می‌تواند یک اتفاق مخرب باشد. این فرآیند یک اتفاق خود-درگیری و ضد فرهنگی تعبیر می‌شود. قانون اصلی این است که پیش از حضور در جلسات کاری تلفن همراه خاموش شود. ولی کسی از این قانون پیروی نمی‌کند.

روزنامه ایران: در زمان کار استفاده از تلفن همراه می‌تواند یک اتفاق مخرب باشد. این فرآیند یک اتفاق خود-درگیری و ضد فرهنگی تعبیر می‌شود. قانون اصلی این است که پیش از حضور در جلسات کاری تلفن همراه خاموش شود. ولی کسی از این قانون پیروی نمی‌کند.

در نظرسنجی سال 2013 که توسط دانشگاه کارولینای جنوبی انجام شد، سه‌چهارم بزرگان سیاسی و اقتصادی بریتانیا اعلام کردند استفاده از گوشی هوشمند در طول جلسات کاری هیچ کاربردی ندارد.

سردبیر دیلی تلگراف: آیا این اتفاق شرم‌آور نیست؟ نمایندگان بی‌ادب مجلس ‌نمی‌توانند در طول جلسه دستگاه‌های الکترونیکی خود را کنار بگذارند. آیا این اعتیاد نمی‌تواند دردسرهای فراوانی را به همراه داشته باشد؟ ////////////////////////////// چند روز قبل «مجلس عوام انگلستان» جلسه‌ای ویژه برگزار کرد تا به کمک اعضای خود اثرات طرح خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (Brexit) را تحلیل کند و شرایط اقتصادی این منطقه پس از استقلال کامل را مورد بررسی قرار دهد. ولی صبح روز بعد از جلسه، روزنامه‌ها به جای تحلیل موارد مطرح شده، عکس‌های مختلفی را منتشر کردند که نشان می‌داد تقریباً همه اعضای مجلس عوام انگلستان در حال کار کردن با گوشی خود هستند و توجهی به موضوعات مطرح شده ندارند. روزنامه‌ها برای آنکه شدت این مسأله را نشان دهند، در هر یک از این تصاویر یک دایره زرد دور گوشی‌ها کشیدند تا بدرستی مشخص شود بخش اعظم اعضای پارلمان بدون توجه به اهمیت جلسه، برنامه‌های شخصی خود را در گوشی هوشمند پی می‌گیرند. در یکی از این عکس‌ها که «جان مک‌دانِل» از سیاستگذاران حزب کارگر انگلستان در حال سخنرانی بود، نیمی از 42 عضو این حزب پشت سر او مشخص بودند و دور از چشم رئیس حزب با گوشی هوشمند کار می‌کردند. این مسأله دولت انگلستان را شرمنده کرد تا برای جلوگیری از این قضیه به فکر راه چاره باشد.

صبح روز بعد از جلسه مجلس عوام انگلستان «جودیت وودز» سردبیر روزنامه دیلی‌تلگراف در یادداشت اصلی خود نوشت: «آیا این اتفاق شرم‌آور نیست؟ نمایندگان بی‌ادب مجلس ‌نمی‌توانند در طول جلسه دستگاه‌های الکترونیکی خود را کنار بگذارند. آیا این اعتیاد نمی‌تواند دردسرهای فراوانی را به همراه داشته باشد؟» او در ادامه یادداشت خود با زبان طنز نوشت که بخش تنظیمات اعضای مجلس انگلستان باید به حالت تنظیمات کارخانه برگردد و آنها رفتارهای مربوط به زمانی که هنوز گوشی هوشمند تا این اندازه باب نشده بود را دنبال کنند.

مک‌دانل پس از دیدن این تصاویر، انتقادات شدیدی را در این زمینه مطرح کرد و در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ITV گفت: «این اصلاً خوب نیست. ولی متأسفانه این اتفاق صورت می‌گیرد.»

«سارا چمپیون» یکی از اعضای حزب کارگر انگلستان که در عکس یاد شده حضور دارد، از سیاستمداران دیجیتالی هم‌حزبی خود دفاع کرد و توضیح داد: «این افراد در تلاش بودند آخرین اتفاقات صورت گرفته را به صورت مستقیم به دیگران انتقال دهند و اخبار را به طور مستقیم مخابره کنند. آنها بازی «کندی کراش» انجام نمی‌دادند.»
او همچنین با انتشار یک توئیت، عکسی را نشان داد که در آن «جاناتان آشوُرث» یکی دیگر از اعضای پارلمان در حال به اشتراک گذاشتن خبری در مورد عدم حضور نماینده مرکز خدمات بهداشت ملی انگلستان (NHS) است.

چمپیون که در صفحه اختصاصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر بیش از 20 هزار دنبال‌کننده دارد، اظهار داشت: «توئیت کردن یک راه مستقیم برای من محسوب می‌شود تا از این طریق بتوانم پیام‌های خود را به صورت گسترده‌تر به گوش مردم برسانم. با این روش می‌توانم مدت کوتاهی پس از هر جلسه بیانیه‌های خود را به صورت عمومی منتشر کنم. از طریق همین صفحه باید اعلام کنم اعضای حزب از گوشی هوشمند خود در جهت انتشار اخبار مربوطه استفاده کردند.»

مشکلات پارلمانی

عکس‌العمل‌ها نسبت به تصاویر در خارج از پارلمان انگلستان به اشکال مختلف منتشر شد. مرکز غیرانتفاعی Debrett's نسبت به تصاویر عکس‌العمل تندی نشان داد. در بیانیه این مرکز انگلیسی گفته شد: «در زمان کار استفاده از تلفن همراه می‌تواند یک اتفاق مخرب باشد. این فرآیند یک اتفاق خود-درگیری و ضد فرهنگی تعبیر می‌شود. قانون اصلی این است که پیش از حضور در جلسات کاری تلفن همراه خاموش شود. ولی کسی از این قانون پیروی نمی‌کند.»

این مسأله از مدت‌ها قبل برای مقامات بلندپایه انگلستان مشکل‌ساز شده بود. در نظرسنجی سال 2013 که توسط دانشگاه کارولینای جنوبی انجام شد، سه‌چهارم بزرگان سیاسی و اقتصادی بریتانیا اعلام کردند استفاده از گوشی هوشمند در طول جلسات کاری هیچ کاربردی ندارد. با این وجود «مونیدیپا طرفدار» از مدیران دانشگاه لنکستر گفت مدیران باید دائماً در دسترس باشند و به همین خاطر روشن بودن گوشی هوشمند آنها در طول جلسات مهم هم الزامی به نظر می‌رسد.

او گفت: «زمان‌هایی در جلسات کاری وجود دارد که هیچ کس صحبت نمی‌کند و استفاده کوتاه از دستگاه الکترونیکی می‌تواند اهمیت داشته باشد. این اتفاق می‌تواند در حد پاسخ دادن به یک ایمیل مهم باشد که حاضران در جلسه می‌توانند آن را انجام دهند. من فکر می‌کنم مشکل اصلی زمانی شروع می‌شود که مردم با استفاده از دستگاه الکترونیکی خود در جلسات مهم، اختلال ایجاد می‌کنند.»

راهکار نهایی

مجلس عوام انگلستان در سال 2007 میلادی قانونی را تصویب کرد که به موجب آن استفاده از تلفن همراه در جلسات این مرکز آزاد اعلام شد و البته در آن زمان گفته شد در طول جلسات، اعضای پارلمان فقط اجازه دارند از سرویس پست الکترونیکی بلک‌بری استفاده کنند. در ماه مه همان سال «جان برکو» سخنگوی مجلس یکی از اعضای پارلمان به نام «جرِمی هانت» را بشدت مورد انتقاد قرار داد و با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد او با استفاده از تلفن همراه خود در جلسه مهمی که برگزار شد، به مردم بی‌احترامی کرده است. همین اتفاقات باعث شد «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلستان در سال 2010 میلادی استفاده از تلفن همراه در جلسات کابینه را ممنوع کند. «ترزا مِی» نخست‌وزیر کنونی و رئیس حزب محافظه‌کار انگلستان هم‌اکنون اصلاحات بیشتری در این زمینه اعمال کرده است و حتی می‌گوید استفاده از ساعت مچی هوشمند در جلسات کاری پارلمان و کابینه ممنوع است.

طی چند سال اخیر انگلیس بیش از همیشه در مورد حضور گوشی‌های هوشمند در جلسات دولتی نگران بوده است. با این تأکید زیاد، سال گذشته «نیگل میلس» از اعضای حزب محافظه‌کار که در یک جلسه کاری مهم با کمیته حقوق بازنشستگی در حال انجام بازی «کندی کراش ساگا» بود، از همه مردم عذرخواهی کرد.

به هر حال اعضای پارلمان انگلستان و احزاب مختلف در این کشور زیر بار نمی‌روند تا پیش از ورود به جلسات کاری، گوشی هوشمند خود را خاموش کنند. خبرهای رسیده نشان می‌دهد که این اتفاق در دیگر کشورها هم به همین شکل دنبال می‌شود؛ به نحوی که خانم «ارنا سولبرگ» نخست‌وزیر نروژ چند روز قبل در یک جلسه کاری در حال انجام بازی «پوکیمون گو» توسط دوربین خبرنگاران شکار شد. او با انتشار یک توئیت در این خصوص گفت: «زنان می‌توانند به صورت همزمان چند کار را باهم انجام دهند.» با تمامی موارد ذکر شده باید گفت این روزها بریتانیا و دیگر کشورهای اروپایی به دنبال راهکاری می‌گردند تا ورود گوشی‌های هوشمند به جلسات کاری مهم را مدیریت کنند و باید اعتراف کرد هنوز هیچ قانون مشخصی در این زمینه عملیاتی نشده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت