روزنامه ایران: طبق آمار، 300 میلیون نفر در دنیا مبتلا به آسم هستند و هر سال 250 هزار نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند. اخیر در دانشگاه ولز بانوی محققی (Katherine Kawecki) که خود مبتلا به آسم است، یک دستگاه استنشاقی آئروسل را از نو دوباره طراحی کرده و به همراه آن قطعه هوشمندی ساخته است که به راحتی میتوان این بیماری را مدیریت کرد. این نخستین دستگاه هوشمند تنفسی در جهان به شمار میرود که تاکنون طراحی و ساخته شده است.
قطعه هوشمند مینیاتوری دستگاه استنشاقی آئروسل Respia نام دارد. این قطعه به دم و بازدم و خس خس صدای تنفس بیمار بسیار حساس است و حتی صدای تنفس بیمار را از سایر صداهای اطراف بخوبی تشخیص میدهد . این قطعه دستگاه هوشمند مجهز به سنسور، قابل شست وشو و از جنس سلیکونی و نرم است و روی سینه بیمار مبتلا به آسم میچسبد و از طریق بلوتوث و وایرلس به تلفن همراه متصل میشود و از طریق اپلیکیشنی که بر روی تلفن همراه نصب است، میتوان دادهها را مشاهده و مدیریت کرد. به عبارتی این قطعه صدای حمله آسم را تشخیص داده و به کاربر هشدار میدهد. آسم یکی از بیماریهای التهابی تنفسی است که موقع حمله بیمار را دچار وحشت میکند و دلیل بیشتر آن عوامل زیست محیطی و نگرانی است بنابراین کاربر با آگاهی از شروع حمله، میتواند به سرعت آسم خود را مدیریت کرده و داروی استنشاقی خود را مصرف کند.
گفته میشود نه تنها جامعه پزشکی این دستگاه هوشمند تنفسی را ستوده، بلکه دوبار جایزه طراحی دنیا را (Young Australian Design Award 2016 و (Red Dot Design Concept Award 2016 را از آن خود کرده است. گفتنی است بیماران آسمی از طراحی و ساخت این دستگاه بسیار استقبال کردهاند و منتظر ورود آن به بازار هستند. به گفته طراح و سازنده این دستگاه، Respia در مرحله بازبینی نهایی و یافتن حمایتکننده مالی خوب برای تولید انبوه است تا وارد بازارشود.
دیدگاه تان را بنویسید