دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی عملی شد

کد خبر: 587214

روز گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات پاسخگوی خبرنگاران بود. او در نشست خبری توضیحاتی در خصوص تعرفه فروش تلفن ثابت، برنامه دولت در خصوص آزاد‌سازی پهنای باند، قرار داد MTN با اپراتور فیبرنوری، برخورد با جرایم اپراتورهای تلفن همراه و ثابت، کاهش قیمت اینترنت، پرداخت از طریق تلفن همراه و... ارائه کرد.

روزنامه ایران: روز گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات پاسخگوی خبرنگاران بود. او در نشست خبری توضیحاتی در خصوص تعرفه فروش تلفن ثابت، برنامه دولت در خصوص آزاد‌سازی پهنای باند، قرار داد MTN با اپراتور فیبرنوری، برخورد با جرایم اپراتورهای تلفن همراه و ثابت، کاهش قیمت اینترنت، پرداخت از طریق تلفن همراه و... ارائه کرد.
آزاد‌سازی پهنــــای بانــــد در گرو تصمیم مجلس و شورای امنیت
هفته گذشته رئیس کارگروه فناوری اطلاعات و ارتباطات مجلس خبر از بررسی طرح آزادسازی واردات پهنای باند با مشارکت بخش خصوصی در جلسه اخیر کمیسیون صنایع با وزارت ارتباطات داد و اعلام کرد با این طرح گام‌های اولیه برای رقابت بیشتر و افزایش کیفیت اینترنت در کشور برداشته خواهد شد. محمود واعظی وزیر ارتباطات، در پاسخ به سؤال روزنامه ایران در خصوص این طرح و اینکه وزارت ارتباطات از سال 93 خبر از برگزاری مناقصه برای آزادسازی پهنای باند را داده بود، گفت: «مسأله واردات پهنای باند براساس آنچه به وزارت ارتباطات ابلاغ شده اجرا می‌شود. در حال حاضر در خصوص پهنای باندی که در داخل کشور تولید می‌شود آزادی کامل برای فعالیت بخش خصوصی وجود دارد اما واردات پهنای باند نیاز به طی کردن مراحل مختلفی دارد که به غیر از وزارت ارتباطات نهادهای دیگر نیز در این خصوص درگیر هستند.»وی در خصوص اینکه با توجه به اینکه چند ماه بیشتر به پایان عمر دولت یازدهم باقی نمانده آیا وزارت ارتباطات تصمیم جدیدی برای تغییر واردات پهنای باند به کشور دارد یا خیر تأکید کرد اگر قرار باشد در این خصوص تغییراتی ایجاد شود این تصمیم باید توسط مجلس و شورای امنیت ملی گرفته شود.
نهایـــی شـــدن 90 درصــــدی قرارداد 4 اپراتور مجازی
از جمله طرح‌هایی که وزارت ارتباطات وعده اجرای آن تا پایان سال را داده، شروع فعالیت اپراتورهای مجازی تلفن همراه یا MVNO است. براساس مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی(رگولاتوری) اپراتورهای اصلی تلفن همراه کشور باید تا 3 آبان ماه سال 95 نخستین قرارداد خود با یکی از 24 دارنده موافقتنامه اصولی اپراتور مجازی را نهایی و قرارداد را برای بررسی تقدیم رگولاتوری کنند. همچنین تا 3 آذرماه سال‌جاری نیز اپراتورهای تلفن همراه باید دومین قرارداد خود را با سایر دارندگان موافقتنامه اصولی پروانه MVNO نهایی کنند. این درحالی است که نزدیک به 14 روز از زمان نهایی شدن نخستین قرارداد‌های اپراتورهای تلفن همراه می‌گذرد و براساس اخبار تنها رایتل یک قرارداد با یکی از دارندگان موافقتنامه اصولی اپراتور مجازی نهایی کرده است. وزیر ارتباطات در پاسخ به سؤال دیگر روزنامه ایران در خصوص وضعیت اپراتورهای مجازی با توجه به پایان زمان اولیه اعلام شده از سوی رگولاتوری گفت: «از ابتدا که رگولاتوری مصوبه فعالیت اپراتورهای مجازی را تصویب کرد نزدیک به 50 شرکت تقاضا برای دریافت موافقتنامه اصولی در این زمینه را تقدیم سازمان کردند که درنهایت بعد از بررسی‌های صورت گرفته 21 درخواست مورد قبول رگولاتوری قرار گرفت. براساس آخرین خبرهایی هم که دارم 4 اپراتور مجازی 90 درصد قرارداد خود با سه اپراتور تلفن همراه کشور را نهایی کرده‌اند.» او تأکید کرد که مراحل قانونی فعالیت اپراتورهای مجازی در کشور در حال پیشروی است و در این خصوص جای هیچ نگرانی نیست.
برخورد با تخلفات اپراتورهای ثابت و همراه

محمود واعظی در ادامه در پاسخ به سؤالی در خصوص تخلف شرکت مخابرات ایران هنگام فروش یک خط تلفن ثابت گفت:«براساس مصوبه خاص در این زمینه مخابرات باید یک خط تلفن ثابت را که قیمت آن 200 هزار تومان است در دو مرحله از مشتریان دریافت کند. یعنی در مرحله اول 100هزار تومان باید از سوی مشترک پرداخت و 100 هزار تومان بعدی در 36 قسط از او دریافت شود.» وی اعلام کرد: البته ممکن است در این زمینه توافق‌هایی بین مشترک و مخابرات صورت بگیرد و مشترک بخواهد کل پول را یکجا پرداخت کند اما اینکه مخابرات مشترک را مجبور به پرداخت تمام پول در مرحله اول کند کاملاً تخلف است و اگر در این زمینه گزارش و شکایتی ثبت شود حتماً با شرکت مخابرات برخورد خواهیم کرد.

وی در خصوص نحوه برخورد با تخلفات اپراتورهای تلفن همراه و اینترنتی گفت: در این زمینه تخلفات مختلفی وجود دارد که رگولاتوری این تخلفات را شناسایی و جریمه‌هایی هم برای آن در نظر می‌گیرد. به گفته واعظی تمام تلاش واحد نظارت رگولاتوری این است که تخلفی انجام نشود اما اگر اپراتوری در زمینه فروش خدمات خود جرمی مرتکب شود بهتر است کاربران آن را در سامانه 195 ثبت کنند تا ما با آنها برخورد کنیم.
ارتباط با کیفیت در اربعین

وزارت ارتباطات از ماه‌ها پیش خبر از فراهم کردن زیرساخت ارتباطی برای برقراری ارتباط امن و بدون مشکل زائران در روز اربعین را داده بود. وزیر ارتباطات در نشست خبری خود در خصوص آخرین فعالیت‌های وزارتخانه‌اش در این خصوص گفت: «تمام تلاش وزارت ارتباطات این است که در این روز زائران ایرانی بدون مشکل ارتباطات مورد نیاز خود از تماس تلفنی تا برقراری اینترنت را داشته باشند. در همین زمینه مذاکرات مثبتی با وزارت ارتباطات عراق داشته و توانسته‌ایم در مسیر نجف به کربلا به صورت نقطه به نقطه اینترنت با کیفیت در اختیار مردم بگذاریم.

همچنین امکان دسترسی به اینترنت در اطراف حرم نیز فراهم شده است.»محمود واعظی همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه هنوز با توجه به اجرای مصوبه 237 کاربران طعم کاهش قیمت اینترنت را نچشیده‌اند، گفت: «در دو سال گذشته در دونوبت قیمت اینترنت را کاهش داده‌ایم که قطعاً مردم طعم کاهش اینترنت را چشیده‌اند. در مرحله اول 20 درصد قیمت اینترنت کاربران نهایی را کاهش دادیم و امسال هم بین 17 تا 33 درصد قیمت اینترنت کاهش پیدا کرده است.» واعظی تأکید کرد که وزارت ارتباطات در این خصوص به وعده خود عمل کرده است.
دسترسی آزاد مردم به اطلاعات

در ادامه این نشست سؤال‌هایی در خصوص برنامه و تصمیم دولت در خصوص رفع فیلتر توییتر و فیس بوک نیز مطرح شد که محمود واعظی اعلام کرد که فیلتر شدن این سرویس‌ها توسط کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه صورت گرفته و بنابراین رفع فیلتر آن هم باید به دستور این کمیته باشد.

محمود واعظی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که اعلام کرد دولت در شرایطی دسترسی کاربران ایرانی به شبکه‌های اجتماعی را محدود کرده است گفت:«آنچه ما از ابتدای دولت یازدهم وعده انجام آن را داده بودیم دسترسی آزاد مردم به اطلاعات و سرویس‌های اینترنتی بوده چرا که معتقدیم سرویس‌هایی که باعث افزایش آگاهی مردم می‌شوند نمی‌توانند مشکلی برای جامعه به همراه داشته باشند و در حال حاضر هم مردم بدون مشکل در حال استفاده از شبکه‌های اجتماعی هستند و سیاسی کردن این موضوع درست نیست.»وزیر ارتباطات تصریح کرد که دسترسی آزاد مردم به اطلاعات از جمله اولویت‌های اصلی دولت بوده و ما هم از ابتدای کار این دولت با جدیت به دنبال کاهش محدودیت دسترسی کاربران به سرویس‌های اینترنتی بوده‌ایم.

وی در خصوص استفاده مردم از شبکه‌های اجتماعی بومی اعلام کرد: «وزارت ارتباطات موافق استفاده مردم از شبکه‌های اجتماعی بومی است اما تا زمانی که سرویس‌های با کیفیت و قابل رقابت با نمونه‌های خارجی تولید نشده نمی‌توان مردم را از دسترسی به سرویس‌های خارجی محدود کرد.»

همچنین وی در خصوص برخی انتقاد‌ها در خصوص محدود کردن کاربران به کمک شبکه ملی اطلاعات تأکید کرد که این شبکه نه تنها کاربران اینترنتی را محدود نخواهد کرد بلکه به آنها کمک می‌کند تا به محتویات داخلی با سرعت و کیفیت بهتر و تعرفه کمتر دسترسی داشته باشند.

اما محمود واعظی در پایان این جلسه مطبوعاتی در خصوص سرنوشت قرارداد MTN با اپراتور فیبرنوری گفت:«در این زمینه مذاکره‌ها در حال پیشروی است اما به دلیل اینکه دو خواسته MTN و اپراتور فیبرنوری از سوی طرفین تأمین نشده، نهایی شدن این قرارداد سرمایه‌گذاری طولانی شده است.»به گفته واعظی در این خصوص میزان سهامی هم که قرار است در اختیار طرف خارجی قرار بگیرد نهایی نشده اما در حال حاضر و براساس مذاکرات اگر هم قرار باشد سرمایه‌گذاری صورت بگیرد بیش از 50 درصد سهام در اختیار اپراتور فیبرنوری و تنها 49 درصد سهام در اختیار MTN قرار خواهد گرفت.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت