واتساپ را هک کنید! / نقش حکومت در حفظ حریم خصوصی کاربران تا کجاست؟

کد خبر: 460708

گاهی راه حل های کوچک بسیار کارآمد هستن و می توانند بدبد بخورند، برایم بسیار جالب بود که بدانم چگونه می شود بدون ثبت شماره تلفن از سیستم های ارتباطی برای گفتگو استفاده کرد. با توجه به اختلالاتی که در دستور کار استفاده از تلگرام قرار گرفته احتمال اینکه بزودی همگی کاربر ها به وایبر و یا Whatsapp بر گردند کم نیست و هنوز گروه ها و افرادی از این مسنجر استفاده می کنند. با هم به بررسی راهی اتصال به این مسنجر بدون ثبت شماره تلفن خواهیم پرداخت.

واتساپ را هک کنید! / نقش حکومت در حفظ حریم خصوصی کاربران تا کجاست؟

سرویس فناوری فردا: پیامی در گروه‌ها منتشر می‌شد که ما می‌توانیم واتس آپ را هک کنیم. برخخی نیز در دوران محدودی جواب می‌داد. اما با پیشرفت تکنولوژی عمده این راه‌ها بسته شده است و امکان آن فراهم نیست.

به عنوان مثال با جعل پیامک تایید تلاش می‌کردند تا ورود کاربر را تسهیل کنند و به عبارتی واتس‌آپ را فریب دهند. این باگ مشهور به سرعت توسط واتس آپ مسدود شد ولی سرو صدای بسیاری بهه پا کرد.

یکی از کاربران در این باره نوشته بود:

«گاهی راه حل های کوچک بسیار کارآمد هستن و می توانند بدبد بخورند، برایم بسیار جالب بود که بدانم چگونه می شود بدون ثبت شماره تلفن از سیستم های ارتباطی برای گفتگو استفاده کرد. با توجه به اختلالاتی که در دستور کار استفاده از تلگرام قرار گرفته احتمال اینکه بزودی همگی کاربر ها به وایبر و یا Whatsapp بر گردند کم نیست و هنوز گروه ها و افرادی از این مسنجر استفاده می کنند. با هم به بررسی راهی اتصال به این مسنجر بدون ثبت شماره تلفن خواهیم پرداخت.»

او در راه‌حل خود این کار را به وسیله spoof text message برای گوشی های اندرویدی و در آیفون ها Fake a message انجام داده بود.

هکرها هرروز در کمین هستند تا حریم خصوصی کاربران را هک کنند و به آن دسترسی پیدا کننند. و هر روز شرکت‌های فناوری در جنگی مستمر با آنها هسستند. روزی غلبه با هکرهاست و روزی با دولوپرها. باید دید این جنگ دائمی در آینده چگونه می‌تواند مردم را در برابر این حملات آسیب‌پذیر کند و آیا دولت‌ها می‌وانند اعمال حاکمیت بیشتری بر فضای مجازی داشته باشند؟

حریم خصوصی؛ هرروز نحیف‌تر از دیروز!

محمد صالح مفتاح کارشناس فضای مجازی می‌گوید: «دو ملاک برای حریم خصوصی و تعریفش وجود دارد یکی ملاک شخصی و دیگری ملاک نوعی است. ملاک شخصی‌‌ همان محدوده‌ای است که فرد نمی‌خواهد دسترسی دیگران به آن را ممنوع کند. ملاک نوعی مجموع اطلاعاتی است که نوعا افراد نمی‌خواهند در اختیار افراد قرار بگیرد. در واقع حریم خصوصی را در همه جا می‌توان تعریف کرد. آن چیزی که سبب شده مفهوم حریم خصوصی تغییر کند دو مسئله است: یکی امکان پذیری محدودسازی در دسترسی افراد به اطلاعات خصوصی افراد است و دیگری تحول در نگرش هاست. برای مثال قبلا افراد علاقه نداشتند که عکس شخصی خودشان را به دیگران نشان دهند اما اکنون با توجه به تحولاتی که در ذهن افراد رخ داده خیلی راحت این عکس‌ها را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند! به عبارت دیگر مفهوم جدیدی در رابطه با حریم خصوصی شکل گرفته است.»
او معتقد است گسترش فضای مجازی تهدیدات بسیاری را برای کاربران ایجاد کرده است. نقش حاکمیت و بخش عمومی در نظارت و آموزش سواد فضای مجازی به کاربران می‌تواند تا حدودی مانع گسترش یا ایجاد آسیب در فضای مجازی باشد.
از سوی دیگر نهادهای حاکمیتی مثل افتا باید به فکر سیاست‌گذاری برای نظارت بر اپلیکیشن‌هایی باشند که در اختیار مردم است تا مردم ناخواسته در معرض حمله یا تهدیدات سایبری واقع نشوند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت