با این چند نکته ساده از دام کلاهبرداران اینترنتی نجات پیدا کنید.

کد خبر: 1114553

کلاهبرداری اینترنتی

 به نقل از ایسنا ، حدود 30 درصد جرائم ثبت شده مربوط به کلاهبرداری های اینترنتی هستند که در طی دو سال اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا و شروع دوران قرنطینه رواج بیشتری پیدا کرده است.

بنابر گفته  سرهنگ علی محمد رجبی روند جرایم مرتبط با کلاهبرداری در فضای مجازی همواره رو به افزایش بوده است،  وی خاطر نشان کر: در سال‌ های اخیر ضریب نفوذ اینترنت در کشور، پهنای باند، توسعه خدمات و پلتفرم‌ ها رشد بسیار زیادی داشته‌ اند و اگر آن‌ ها را نسبت به رشد جرائم اینترنتی مقایسه کنیم، چند صد درصد رشد بیشتر داشته است.

به همین سبب تیم تحریریه فردا نیوز ، جهت مساعدت در پیشگیری از وقوع جرم در فضای مجازی و کمک به کاربران در انجام یک خرید اینترنتی بی خطر و امن ، نکات ساده و مهمی را تدارک دیده که مطالعه آن را به هر کاربرد تازه کار و حتی حرفه ای توصیه می کنیم.

بنابر فرموده سرهنگ رجبی، کلاهبردار زمانی می‌ تواند جرمی انجام دهد که خریدار، کاربر و بزه دیده غفلت کرده باشد زیرا راه دیگری برای کلاه برداری اینترنتی وجود ندارد. در همین راستا در مرداد سال جاری پویش "خرید امن" را طراحی و در سراسر کشور توسط پلیس‌ فتا پیاده سازی و اجرا شد. اما نکات ساده ای که قبل از خرید اینترنتی به کمک شما خواهند امد، به صورت خلاصه در ادامه این خبر قید شده اند.

نکته اول : خرید از فروشگاه های معتبر 

بیشتری جرایم در هنگام پرداخت انلاین اتفاق می افتد، بنابراین بهتر است قبل از خرید به نماد اعتماد الکترونیک فروشگاه و سابقه آن توجه کنید و از واقعی و معتبر بودن آن اطمینان حاصل کنید. فروشگاه های با سابقه و مطرح را برای خرید انتخاب کنید.

همچنین هنگام مراجعه به درگاه آنلاین برای خرید، به آدرس درگاه توجه کنید که حتما به صورت (https://shaparak.ir) درج شده باشد.

نکته دوم : از رمز دوم یکبار مصرف استفاده کنید.

حتما رمز پویای کارت عابر بانکی خود را فعال کنید و در هر خرید اینترنتی جزئی یا کلی از ان استفاده کنید، این رمز مانع از پیشگیری هر گونه جرم احتمالی مربوط به مرحله پرداخت می شود.

نکته سوم : کالاهای با کیفیت و به درد بخور را شناسایی کنید

شاید بسیاری از خریداران به این نکته توجه نمی کنند و از روس احساس تصمیم به خرید اینترنتی می گیرند، دقت کنید بسیاری از کالاها دارای مشابه تقلبی یا همان فیک هستند، بنابراین مطالعه در مورد بهترین کالاها و انتخاب محصول با کیفیت و به درد بخور ، مانع از دردسرهای آتی مربوط به مرجوعی کالا خواهد شد.

در کشورهای خارجی سایت هایی وجود دارند که بهترین و پر فروش ترین محصولات آمازون ، علی بابا ، علی اکسپرس و ... را بررسی می کنند و کاربران را برای انجام یک خرید اگاهانه و بدون ضرر راهنمایی می کنند. به عنوان مثال در سایت trendomax انواع محصولات علی اکسپرس بررسی می شوند و بهترین و با کیفیت ترین آنها جهت خرید به کاربران معرفی می شود.

به عنوان نمونه می توان به پست بهترین هندزفری های علی اکسپرس این سایت اشاره کرد که به صورت موشکافانه و بدون تعصب بهترین ها را معرفی می کند. سایت های ایرانی زیادی نیز به همین شکل فعالیت می کنند، از مقالات و پست های انها نیز می توانید کمک بگیرید

نکته چهارم : به مسئولیت پذیری فروشگاه توجه کنید

شاید معتبر ترین فروشگاه اینترنتی نیز مسئولیت مرجوعی برخی از کالاها را بر عهده نگیرد، بنابراین قبل از خرید به صفحه قوانین و مقررات فروشگاه مراجعه کرده و از دستورالعمل های پذیرش کالاهای معیوب مطلع شوید. به عنوان مثال ، دیجی کالا از مرجوع کردن کالاهای مصرفی و خوراکی که توسط خریدار باز شده اند، خودداری می کند.

نکته پنجم : قیمت ها را بررسی کنید

کلاهبرداری فقط به خالی کردن کارت بانکی و یا فروش کالای معیوب و کارکرده مربوط نمی شود. فروشگاه های گران فروش نیز از عدم اگاهی خریدار سو استفاده می کنند و کالاها را با قیمتی بسیار بالاتر می فروشند. بنابراین هر خریداری بایستی قبل از خرید، قیمت کالاهای مورد نظر خود را در فروشگاه های معتبر و مسئولیت پذیر محتلف بررسی کرده و در نهایت منصف ترین فروشگاه یا فروشنده را برای خرید انتخاب کند.

نکته ششم : یک تلفن همیشه در دسترس !

بسیاری از فروشگاه های اینترنتی غیر معتبر، شماره تماسی دارند که هیچ کس پاسخگو نیست. برای اینکه از اعتبار فروشگاه و کیفیت پشتیبانی و مسئولیت پذیری ان مطلع شوید، حتما قبل از خرید با شماره درج شده در سایت تماس گرفته و به هر بهانه ای از کیفیت پاسخگویی انها مطلع شوید. توجه به این نکته به ظاهر ساده ، از بسیاری از دردسرهای آتی جلوگیری خواهد کرد.

نکته هفتم : از اینستاگرام پیدا کنید ولی از سایت بخرید !

اینستاگرام هیچ یک از موارد گفته شده فوق را شامل نمی شود، بنابراین بهترین مکان برای کلاهبرداری اینترنتی است. پس اگر کالایی را برای خرید در پلتفرم اینستاگرام انتخاب کرده اید، حتما قیمت آن را در فروشگاه های معتبر جستجو کنید و بهترین فروشگاه را برای خرید انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر به دنبال هندزفری مناسب مکالمه هستید، کالای مورد نظر را در اینستاگرام پیدا کنید و از طریق سایت صاحب پیچ (در صورت معتبر بودن) و یا سایر سایت های معتبر سفارش دهید.

البته ناگفته نماند که بسیاری از صفحات اینستاگرام معتبر هستند و از طریق مشاهده سابقه فروش فروشنده می توان به صداقت او پی برد اما دقت در خرید اینستاگرامی را بیشتر از سایت توصیه می کنیم.

/ انتهای پیام

 

۲

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت