چرا هنوز سریالهای تاریخی محبوبیت دارد؟
بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون معتقد است مخاطب به نظاره شکوه از دست رفته خود سریالهای تاریخی را دنبال میکند؛ وقتی سریال تاریخی میبیند به طور ناخواسته از کهن و زیباییهای مقاطع گذشته انرژی مثبت میگیرد.
خبرگزاری تسنیم: سالانه سریالهای بسیاری از شبکههای مختلف تلویزیون پخش میشود که کیفیت بالای محتوای این سریالها مخاطبان زیادی را جذب میکند. دنبال کردن سریالهای جذابی که بارها از تلویزیون پخش میشود لذت خاصی دارد و به نظر میرسد یکی از دغدغههای اکثر عاشقان سریالها این است که اوقات فراغت خود را با کدام سریال پُر کنند. پیام دهکردی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون که در سریالهایی چون «شهریار»، «مدار صفر درجه» و «گذر از رنجها» ایفای نقش کرده به نقد سریال تاریخی رمضان تلویزیون (از یادها رفته) پرداخته است.
پیام دهکردی بازیگر سریال «شهریار» در خصوص دلایل استقبال مردم از سریالهای تاریخی گفت: فارغ از کیفیت ساخت که نقش مهمی را ایفا میکند، زیباشناسی هم یکی از علتهای ترغیب مردم به تماشای سریال تاریخی است. هرچقدر به عقب برمیگردید زیباییها بیشتر بوده و واقعیت غیرقابل انکار است چراکه از نظر حفظ منابع طبیعی، معماری و حتی حوزه لباس هویت گذشته قابل واکاوی است و مخاطب به نظاره شکوه از دست رفته خود در این سریالها مینشیند و وقتی سریال تاریخی میبیند به طور ناخواسته از کهن و زیباییهای مقاطع گذشته انرژی مثبت میگیرد و به دلیل مدرن شدن جامعه امروز، حس نوستالژی پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: مدرن شدن جامعه امروز باعث شده مخاطب همچنان به دنبال زیبایی در بستر تاریخی باشد و بسیاری از مناسبات فرهنگی و اجتماعی از جمله احترام به پدر و مادر، روابط خانوادگی و دید و بازدید را که الان شاهد نیستیم در سریالها پیدا کند. دلیل دوم به کیفیت ساخت برمیگردد که طبیعتاً مردم به دنبال اثر خوب هستند و اگر زیبایی، مضامین خوب و نگاه هنرمندانه توام با انصاف و خرد را به مردم نشان دهیم حتماً از آن استقبال میکنند.
بازیگر سریال «مدار صفر درجه» تصریح کرد: دستیابی به آرامش و تعادل سومین دلیل استقبال است. امروزه در جامعهای زندگی میکنیم که فارغ از سیاه نمایی، حجم زشتیهای رفتاری و دیداری افزایش یافته و مخاطب وقتی در این سریالها رنگ و لعاب، قاب بندیها و قصه خوب میبیند و موسیقی خوب میشنود، در واقع حلقه مفقوده در روحش را ناخوداگاه با تماشای این سریالها به دست میآورد.
دهکردی با اشاره به انتخاب موضوع براساس قصه یا واقعیت افزود: در واقع نگارش قصه براساس شخصیت واقعی یا خیال انگیز فرقی نمیکند؛ مهم این است که خوب پرداخته شود و باید فرزند زمانه خودش باشد؛ یعنی در حین حال که باید نگاه هنرمندانه داشته باشد، حرف جامعه امروز را روایت کند.
بازیگر سریال «گذر از رنجها» در خصوص میزان اثرگذاری بازیگر در موفقیت یک سریال اظهار داشت: با وجود همه مشکلات، جامعه ایران رشد عجیبی کرده است و مردم دنبال اثر خوب است. اگر سریال خوب بدون حضور بازیگران چهره بسازیم، مردم استقبال میکنند. تجربه آن را هم در سریالهایی که در این چند سال اخیر پخش شده دیدهایم؛ همانند سریال «روزگار قریب» که از چند بازیگر جدید استفاده کرد و هنوز هم مخاطب از شبکههای مختلف آن را میبیند. با وجود اینکه سریال غمگین و پر استرسی بود، اما مردم آن را دوست دارند.
دهکردی در خصوص سریال «از یادها رفته» گفت: مردم سریال «از یادها رفته» را پیگیری میکنند و دوست دارند. این سریال قاببندی و کارگردانی خوبی دارد و بهرام بهرامیان بسیار جسورانه و شجاعانه به سمت یک سری میزانسنها رفته است که فضای تئاتری آن را بالا میبرد. همچنین سیما تیرانداز خلاقانه و خوب بازی میکند و در این چند سال اخیر بازی تمیز و دقیقی است که میتواند برای نسل امروز الگو باشد.
دیدگاه تان را بنویسید