خبرهای کوتاه رادیو و تلویزیون

کد خبر: 911161

برنامه «آن سوی داستان» به تهیه کنندگی قاسم اورنگی در ۲۶ قسمت به معرفی کتاب‌های انقلاب می‌پردازد و سریال جدید نمایش خانگی به کارگردانی فریدون جیرانی از سه‌شنبه هفته آینده به بازار می‌آید.

خبرهای کوتاه رادیو و تلویزیون

خبرگزاری تسنیم: امروز رویدادهای مختلفی روی آنتن رادیو و تلویزیون می‌آید که در این بسته خبری مروری بر آن‌ها داریم:

کتاب‌های انقلاب در سیما مرور می‌شوند

قاسم اورنگی تهیه کننده این برنامه با اشاره به اینکه فصل اول این برنامه به معرفی کتاب‌های دفاع مقدس اختصاص داشت، درباره فصل دوم برنامه گفت: فصل دوم نیز در 26 قسمت به معرفی کتاب های عرصه انقلاب اسلامی خواهد پرداخت. کتاب‌هایی که معمولاً تاریخ شفاهی، خاطره‌نگاری و یا مستند داستانی زندگی مبارزان و انقلابیان هستند.

وی افزود: خاطرات هفدهم شهریور 57، خورشید واره، خاطرات امیر سرتیپ دوم اکبر فتورایی، عبور از شط شب، خاطرات دکتر فرتوک‌زاده، خاطرات ابوالفضل توکلی بینا از جمله این کتاب‌ها هستند.

اورنگی افزود: این مجموعه کتاب‌ها به همت جواد کامور بخشایش، نویسنده کتاب‌های انقلاب و دفاع مقدس، رئیس گروه شخصیت‌های مانا انقلاب و... گلچین شده است.

این تهیه‌کننده با بیان اینکه برنامه دو بخش دارد، به معرفی بخش‌های مختلف آن پرداخت و عنوان کرد: در بخش اول مجری با نویسنده و شخصیت‌های حقیقی کتاب گفتگو می‌کند. به عنوان مثال، برای کتاب رفیق‌دوست، رفیق‌دوست و یکی از همرزمانش که نامش در کتاب آمده به همراه نویسنده به برنامه می‌آیند.

وی گفت: قبل از برنامه 40 جلد از کتاب مورد نظرمان در اختیار 40 نفر از حضار قرار می‌گیرد تا در فواصل برنامه بخشی از کتاب را بخوانند و بعد از خوانش ده خط، مجری ادامه واقعه خوانده شده را از مهمان می‌پرسد.

اورنگی در خصوص بخش دوم نیز بیان کرد: در بخش دوم که نمایش است، چهار بازیگر به همراه مجری دو بخش از جاهای مهم کتاب را به صورت نمایش شده، اجرا می کنند.

او در رابطه با اینکه چنین برنامه‌هایی تا چه اندازه می‌توانند نمایانگر دستاوردهای انقلاب باشند، گفت: از هر برنامه باید به اندازه ظرفیت آن توقع داشت. هدف این برنامه معرفی کتاب در شکل و فرمی کاملاً جدید و مبتکرانه است.‌

به خاطر تقارن با ایام انقلاب تیم تحقیق کتاب‌هایی با این موضوع را انتخاب کردند. این تلاقی نباید هدف اصلی را تحت شعاع قرار دهد، اما موضوع کتاب‌ها برگرفته از خاطرات مبارزان حقیقی علیه رژیم طاغوت در زمان انقلاب است و به همین دلیل در واکاوی تاریخ نگارانه و بررسی برخی از جزئیات حوادث انقلاب به کمک افراد مرتبط به نکات جدید و ارزشمندی اشاره می‌شود.

اورنگی عنوان کرد: این برنامه به طور کامل متکی بر کتاب‌هایی است که گاهی نویسندگان آن‌ها سال‌ها برای آن زحمت کشیدند و روی آن فکر کردند و به همین دلیل ساختار برنامه ما را نیز غنا می بخشد. تیم هنری تلاش کردند این محتوای ارزشمند را با زبان تصویری، به گونه ای خلاق و جذاب در اختیار مخاطب قرار دهد.

گفتنی است این برنامه از بیست و ششم دی تا بیست و دوم بهمن‌ماه از شبکه‌های جام جم و چهار سیما روی آنتن می‌رود.

"بعلاوه چهل" در چهل سالگی انقلاب روی آنتن شبکه یک

در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران، برنامه تحلیلی و گفتگو محور"بعلاوه چهل" با شعار "اندوخته ای برای دهه پنجم"، به تهیه کنندگی حامد شکیبانیا فردا شب روی آنتن شبکه یک خواهد رفت. اجرای این برنامه بر عهده عبدالرضا امیر احمدی است و در هر برنامه میزبان یکی از مسولان نظام در حوزه های گوناگون خواهد بود. فردا سه شنبه هجدهم دی‌ماه این برنامه میزبان منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته می‌باشد و قرار است درباره پیشرفت های صنعت هوایی و فضایی کشور گفتگو کند. بگفته حامد شکیبانیا، رویکرد اصلی بعلاوه چهل این است که با بررسی دستاوردها و داشته هایمان در آستانه 40 سالگی انقلاب، چشم اندازی برای جامعه ایران در دهه پنجم انقلاب ترسیم کنیم.

بعلاوه چهل کاری از گروه فرهنگ، تاریخ و هنر شبکه یک سیما که در26 قسمت 75 دقیقه‌ای، سه‌شنبه‌ها بعد از سریال شبانگاهی روی آنتن می‌رود.

ویژه برنامه "چهل شاهد " از امشب در شبکه آموزش

ویژه برنامه "چهل شاهد " با موضوع بررسی کارنامه 40 ساله فرهنگ و هنر ، در هر قسمت به دیدار یکی از هنرمندان شاخص در رشته‌های مختلف فرهنگ و هنر نظیر، مهدی سجادی فیلمنامه نویس، حمید قدیریان نقاش، طراح صحنه و سینما، داوود وکیل زاده عکاس، شهرام عبدلی بازیگر تئاتر و تلویزیون و ارشیا اقدسی بدلکار و.....می‌رود و آثار و تولیدات هنری رشته‌هایی مانند نقاشی، عکاسی، سینما، تئاتر، شعر و داستان، انیمیشن و... را مرور می‌کند. مهمترین قسمت‌های این برنامه، پخش نمونه‌هایی از آثار شاخص هنری در چهار دهه بعد انقلاب به همراه مستندهایی از کارنامه رشته‌های مورد نظر هنری را می‌توان نام برد.

" چهل شاهد " به همت گروه آموزش‌های عمومی و به تهیه‌کنندگی داوود آجرلو و کارگردانی ابراهیم معماریان و با اجرای فرهود شکرایی و به روایتگری ابوالفضل اینانلو از هفدهم دی‌ماه هر شب ساعت 23 به روی آنتن شبکه آموزش سیما می‌رود.

آغاز پخش برنامه «روزگاری ایران» در شبکه هفت سیما

برنامه « روزگاری ایران » با اجرای خسرو معتضد در 50 قسمت 15 دقیقه‌ای از این هفته هر روز در ساعت‌های 11 ، 16:45 و 22:45 مهمان خانه‌های ایرانی است. خسرو معتضد مورخ پیشکسوت در برنامه «روزگاری ایران» تاریخ ایران از قاجار تا پهلوی را بازخوانی می‌کند. قبل از ظهور ایالات متحده به عنوان یک ابرقدرت در صحنه جهانی و قدرت مسلط در خاورمیانه و خلیج فارس در بعد از جنگ جهانی دوم، انگلستان در ایران حضور و نفوذی قوی داشت. این برنامه نگاهی به عملکرد انگلستان در عصر قاجار و پهلوی اول و دوم خواهد داشت.

برنامه«روزگاری ایران » کاری از گروه مهارت‌های تخصصی و عمومی به تهیه‌کنندگی سیدرامین موسوی ملکی از پانزدهم آبان‌ماه هر روز در ساعت 11:00 ، 16:45 ، 22:45 از شبکه هفت سیما پخش می‌شود.

اعتراضات مردم فرانسه به شبکه پنج رسید

" کریسمس زرد" عنوان مستند تحلیلی - گزارشی با موضوع اعتراضات اخیر شهروندان فرانسه است که امشب (دوشنبه هفدهم دیماه ) ساعت 21 از شبکه پنج سیما پخش می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شبکه پنج سیما، مهدی علی‌پور تهیه‌کننده "کریسمس زرد" درباره این مستند گفت: این مستند تحلیلی با محوریت نمایش اعتراضات اخیر شهروندان فرانسه درباره افزایش مالیات در این کشور است که این موضوع از منظر کارشناسان خارجی بررسی شده است. گپ و گفتگو با شهروندان معترض بخشی دیگری از این مستند است.

علی پور تاکید کرد: موضع گیری رسانه های غربی درباره این اعتراضات نکته مهم و قابل تامل ما در این مستند است که آن را با موارد مشابه بررسی کرده‌ایم.

مستند "کریسمس زرد" کاری از معاونت سیاسی است که امشب ساعت 21 از شبکه پنج سیما به مدت 25 دقیقه روانه آنتن می‌شود.

چهاردهمین برنامه ی«شب شعر» به موضوع «فراز و فرود قالب های شعری(قصیده)» خواهد پرداخت. محمود اکرامی‌فر در این برنامه میزبان دکتر بهرام پروین گنابادی نویسنده و استاددانشگاه و مرتضی امیری اسفندقه شاعر و پژوهشگر خواهد بود. قصیده در شعرِ عرب، حتی بعد از اسلام هم که بر شعر و زبانِ فارسی تاثیر گذاشت، جایگاهی والا داشت و در شعرِ فارسی نیز طبعاً تا حدی چنین جایگاهی را ترسیم می‌کرد. ظهورِ طوفانی سه شاعرِ بزرگِ همچون مولانا، سعدی و حافظ، غزل را ارمغانِ شعرِ فارسی کرد. با ظهورِ این شاعران، تقریبا از قرنِ هشتم به بعد، قصیده‌سرایی در شعرِ فارسی در دوره‌هایی کم‌رونق و در دوره‌هایی حتی منسوخ شد.در دوره‌ی مشروطه بر حسبِ ضرورتِ زمانه، به‌واسطه‌ی بزرگمردی همچون محمدتقی بهار، قصیده شکوهی دیگر گرفت. اگرچه به ظاهر قصیده در روزگارِ ما قالبِ منسوخ‌شده‌ای است، اما اگر قصایدِ برجسته‌ی مهرداد اوستا، موسوی گرمارودی، قادر طهماسبی و امیری اسفندقه را حتی کنارِ همان چند قصیده‌ی اخوان و بامداد و حقوقی بگذاریم، به پیشنهادهایی برای احیای قصیده دست خواهیم یافت.

مجله ادبی «شب شعر» به تهیه کنندگی کوروش انصاری، هر دوشنبه شب در حوزه ادبیات، ساعت 23 روی آنتن شبکه چهار می‌رود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت