داریوش کاردان: مردم می‌فهمند چه کسی ادای مجری‌گری را درمی‌آورد

کد خبر: 906472

مجری «صندلی داغ» و بازیگر «سال‌های مشروطه» اعتقاد دارد صداوسیما برای جذب مخاطب پا روی اعتقاداتش می‌گذارد و اتفاقاتی که در گذشته حرام بوده امروز به آن‌ها پرداخته می‌شود.

داریوش کاردان: مردم می‌فهمند چه کسی ادای مجری‌گری را درمی‌آورد

خبرگزاری تسنیم: قبل از اینکه به جبهه برود از طریق نوشتن با رادیو و تلویزیون همکاری داشت. چرا که به عنوان افسر وظیفه در عملیات فتح‌المبین و شکست محاصره آبادان و آزادی خرمشهر شرکت کرد. او همان مجری تلویزیونی است که در زمان رحلت امام خمینی (ره) به مدت ۴۰ شب در صداوسیما ماند و در قبال اجرای برنامه‌های مختلف رادیویی، پولی هم دریافت نکرد.

داریوش کاردان به خاطر صدای زیبایش در دوبلاژ هم فعالیت کرد. در این زمینه می‌توان به دوبله برنامه "دیدنی‌ها"، سریال "جنگجویان کوهستان"، "دوقلو‌های افسانه‌ای"، "این خانه دور است"، "جنگ سرد" و "آتیه" اشاره کرد. اجرای برنامه جنجالی و جذاب «صندلی داغ» شبکه دو را در سال ۸۴ انجام داد. کمی بعد، مجموعه طنز «شبکه سه و نیم» را در شبکه سه به راه انداخت.

در سال ۸۸ در سریال تلویزیونی «نردبام آسمان» به کارگردانی محمدحسین لطیفی در نقش مسعود طبیب-پدر غیاث‌الدین جمشید کاشانی- ظاهر شد و پس از آن، در نقش میرزا آقاخان نوری در سریال «سال‌های مشروطه» به کارگردانی محمدرضا ورزی بازی کرد. بعد‌ها در نقش "هویدا" جلوی دوربین "معمای شاه" محمدرضا ورزی قرار گرفت و این روز‌ها هم پلیس سریال «بی‌قرار» شبکه دو سیماست.

با او گپ و گفت: کوتاهی درباره تولید برنامه‌های بدون پژوهش با اجرای بدون مطالعه مجریان تلویزیون، کمرنگ بودن در اجرا و وضعیت تلویزیون امروز با داریوش کاردان داشتیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

خود را بزرگ‌دیدن بلای جان مجریان جدید ماست

داریوش کاردان در پاسخ به این سوال که چرا امروز آنقدر برنامه‌ها بدون پژوهش و اندیشه‌ورزی تولید و مجریان هم مطالعه نکرده روی آنتن می‌روند، تصریح کرد: مجریان ما مطالعه نکرده روی آنتن می‌روند، چون عرصه را ساده گرفته‌اند. ساده تصور کردن بیننده و مخاطب و خود را بزرگ‌دیدن این بلا را سر ما آورده است. وقتی چند نفر برای ما دست می‌زنند و همواره ما را تحسین می‌کنند این توهم ایجاد می‌شود شرایط بر وفق مراد است. حتی به خودشان اجازه می‌دهند هرچیزی را زیر سوال ببرند.

میزبان هم در بی‌ادبی با مهمان همراهی می‌کند

وی افزود: انتقاد چیز خوبی است حتی انتقاد‌ها تند هم خوب است. اما اینکه مجری ما نتواند ادب را رعایت کند که متأسفانه اخیراً این اتفاقات را در صداوسیما شاهد هستیم. اگر مهمانان برنامه بی‌ادبی کنند باید توسط مجریان مدیریت شوند، اما میزبان هم بی‌ادبی می‌کند این جای تأسف دارد. «ای کشته کرا کشتی تا کشته شدی زار؟ تا باز کجا کشته شود آنکه تو را کشت؟» چرا که روش، روش غلطی است و هرچیزی لوازم خاص خودش را می‌خواهد.

مردم می‌فهمند چه کسی ادای مجری‌گری را درمی‌آورد

کاردان با اشاره به مخاطب بر همه‌چیز آگاه است، تأکید کرد: گویندگی و اجرا فقط به آرایش ظاهری نیست که فلان مجری به تیپ و قیافه خودش بیش از محتوا اهمیت می‌دهد. بخواهیم یا نخواهیم مخاطبین امروز بیش از گذشته به همه مسائل آگاهند که چه کسی راست می‌گوید و کاربلد است و چه کسی این کاره نیست و ادای اجرا را درمی‌آورد، این‌ها چیزی نیست که پنهان بماند. کسی که بدون لوازم و ابزار وارد یک عرصه‌ای باشد شاید یک مقطعی سر و صدا به پا کند، اما به یک باره محو و پنهان می‌شود.

داریوش کاردان: مردم می‌فهمند چه کسی ادای مجری‌گری را درمی‌آورد

داریوش کاردان در مراسم ترحیم سیدضیاء الدین دری

تلویزیون سه شبکه داشته باشد، اما پرمحتوا!

وی در پاسخ به این سوال که چرا امروز برنامه‌ها و سریال‌های تلویزیون کمتر می‌تواند برای مخاطب نوستالژی ایجاد کند، گفت: یک موقعی صداسیما رقیبی نداشت و با چند شبکه رادیویی و تلویزیونی فعالیت می‌کرد. البته بیننده هم چاره‌ای جز دیدن و شنیدن نداشت. اما امروز با تعدد شبکه‌های ماهواره‌ای، اینترنت و فضای مجازی، فضای رقابت باز شده و جلویش را هم نمی‌توان گرفت. با یک گوشی می‌توان کلی فیلم دید و در جریان همه‌چیز قرار گرفت. در این شرایط رقابتی، صداوسیما درگیر اضافه کردن شبکه هم بشود تا مخاطب را از دست ندهد اتفاقی نمی‌افتد جز اینکه کمیت را بالا برده و کیفیت را از دست داده است. به نظرمن سه شبکه باشد، اما پرمحتوا!

صداوسیما به خاطر مخاطب پا روی اعتقاداتش گذاشته است

کاردان، اظهار کرد: صداوسیما باید با ابزار رقیب جلو برود و یا خودش را اثبات کند. با نفی دیگران نمی‌توان به جایی رسید؛ همواره بگوییم موسیقی بد است یا ماهواره رویکرد درستی ندارد. حالا رادیو و تلویزیون خودشان به جایی رسیده‌اند که برای جذب مخاطب پا روی عقاید خودشان بگذارند و نکاتی که در قبل حرام بوده امروز در صداوسیما به آن‌ها پرداخته می‌شود. یادم نمی‌رود که ما زمانی بیچاره می‌شدیم یک فیلم درست کنیم، اما الان خیلی چیز‌ها آزاد شده، ولی دیر است.

داریوش کاردان: مردم می‌فهمند چه کسی ادای مجری‌گری را درمی‌آورد

نمایی از بازی "داریوش کاردان" در نقش هویدای "معمای شاه"

صداوسیما باید از نصیحت کردن دست بردارد

وی بیان کرد: امروز همه‌چیز به راحتی در دسترس مردم است و شما نشان هم ندهید مردم می‌بینند. موسیقی پخش نکنید مردم به واسطه مدرنیته رسانه، به راحتی گوش می‌کنند. بهتر است پا به پای مردم حرکت کنیم و از بزرگتر بودن، نصیحت کردن و اینکه خودمان را مالک مردم بدانیم و بگوییم ما باید مردم را هدایت کنیم، دست برداریم. در این شرایط نمی‌توان اجرا کرد، چون هم سطح پژوهشی و اندیشه‌ای برنامه‌ها پایین آمده است که فقط می‌خواهیم تولید کنیم.

این مجری تلویزیونی از حذف دیالوگ‌هایش در اجرای برخی از برنامه‌های تولیدی، گفت: نمی‌خواهم اجرا کنم، چون حرف‌هایم در زمان پخش درمی‌آید. من که معاند و دشمن کشور نیستم با من اینگونه رفتار می‌شود. البته اگر بخواهم اجرای برنامه‌ای را برعهده بگیرم ترجیحم اجرای برنامه زنده است. چون جان کلام من در آنجائیکه حرف می‌زنم از بین می‌رود. وقتی بخشی از حرف‌هایم حذف می‌شود احساس می‌کنم بیهوده‌گویی شده است.

صداوسیما در قبال نماینده سراوان هم رسالت دارد

وی با اشاره به اینکه تلویزیون بایستی بلافاصله بعد از رفتار نماینده مردم سراوان در مجلس کار ویژه‌ای می‌کرد، افزود: صداوسیمای ما بایستی بلافاصله بعد از رفتار ناپسند و هتاکی نماینده سراوان در مجلس کار ویژه‌ای انجام می‌داد. مثلاً میزگردی برگزار می‌کرد و این موضوع به خوبی آسیب‌شناسی شود. باید کارشناسان درباره این اتفاق صحبت می‌کردند تا دیگر شاهد چنین رفتار‌هایی نباشیم. چرا که او به چه حقی این لفظ زشت را به عنوان یک نماینده مجلس از دهان خودش بیرون آورده و باید نسبت به این کار خود پاسخگو باشد. این کار انجام نمی‌شود و بعد تلویزیون ما فقط دشمن خارجی را بازخواست می‌کند. رسالت صداوسیمای ما اخلاق‌مداری است و باید به احیای معنویت و اخلاق در جامعه بیشتر کمک کند.

داریوش کاردان: مردم می‌فهمند چه کسی ادای مجری‌گری را درمی‌آورد

بازی "داریوش کاردان" در نقش پلیس سریال «بی‌قرار»

«بی‌قرار» عین زندگی است

کاردان در پاسخ به این سوال که سریال‌های تلویزیون چه شرایطی دارند، خاطرنشان کرد: اگر یک سریالی مثل «بی‌قرار» ساخته شود من همیشه حاضرم بازیگر آن سریال باشم. چرا که جنس مشکلات مردم را مطرح می‌کند و اصلاً زندگی واقعی مردم این است. زندگی مردم نداری است، زندگی مردم ندانسته در کار خلاف افتادن است. زندگی مردم یک کفاشی است که با رنج، فرزند خودش را بزرگ می‌کند. در زندگی واقعی، پلیسی وجود دارد که حق ندارد یک درگوشی به متهم بزند. این‌ها همه در «بی‌قرار» نشان داده می‌شود. البته برخی اوقات حقیقت خیلی عریان هم نباید نمایش داده شود تا کاری تلخ و سیاه بیرون بیاید.

گفتنی است، داریوش کاردان این روز‌ها جلوی دوربین احمد کاوری برای سریال «بهترین سال‌های زندگی ما» قرار دارد و البته به گفته خودش در دو سریال دیگر هم که ۱۵ روز آینده کلید خواهند خورد، بازی خواهد کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت