نحوه اطلاع رسانی حوادث مهم در تلویزیون

کد خبر: 875128

پیمان جبلی معاون برون مرزی صداوسیما و فتحعلی فاخری قائم مقام شبکه خبر درباره نحوه اطلاع رسانی در بحران‌های طبیعی و امنیتی توضیحاتی را ارایه کردند.

نحوه اطلاع رسانی حوادث مهم در تلویزیون

خبرگزاری مهر: پیمان جبلی معاون برون مرزی صداوسیما و قائم مقام شبکه خبر درباره پوشش وقایع امنیتی و بحران‌های طبیعی در بخش‌های خبری تلویزیون و شبکه خبر توضیحاتی ارائه کردند.

جبلی که در حوزه خبر نیز تخصص دارد و زمانی به عنوان معاون خبر فعالیت داشت درباره نحوه پوشش اخبار حوادث مهم مثل اطلاع رسانی درباره واقعه تروریستی در اهواز به خبرنگار مهرگفت: در شرایط امنیتی محدودیت‌ها برای پوشش خبری، تصویری و اطلاع رسانی بیشتر می‌شود و خبرنگاران مجبورند از این محدودیت‌ها تبعیت کنند.

وی افزود: تصور کنید قرار شود که مراسم رژه نیرو‌های نظامی کشور با دوربین و به صورت زنده نمایش داده شده و حین آن یک واقعه تروریستی نیز رخ دهد مسلما اجازه پوشش چنین اتفاقی داده نمی‌شود، در همه جای دنیا هم این محدودیت‌ها وجود دارد. به طور مثال اگر یک عملیات تیراندازی در آمریکا اتفاق بیفتد شما تصویر حتی یک کشته را در رسانه‌های تلویزیونی نمی‌بینید چراکه بلافاصله منطقه حصار کشیده می‌شود و به خبرنگاران اجازه تصویربرداری نمی‌دهند؛ بنابراین در همه جا محدودیت‌ها برای رسانه‌ها در زمان وقوع اتفاقات امنیتی وجود دارد.

معاون برون مرزی صداوسیما اظهار کرد: این نکته که از نظر شما شبکه خبر و بخش‌های خبری داخلی برای مردم مرجع هستند و باید اطلاع رسانی کنند نکته درستی است. این انتظار نیز بجاست که شبکه خبر باید به موقع اطلاع رسانی کند، اما همچنان که گفته شد دلایلی برای این محدودیت‌ها وجود دارد.

وی با اشاره به واقعه اهواز عنوان کرد: همانطور که شاهد بودید در اولین دقایق وقوع این حادثه، شبکه خبر اطلاع رسانی کرد و خبر در قالب «خبر فوری» زیرنویس شد.

یکی از ضعف‌ها در کشور ما موقع وقوع بحران‌های طبیعی و امنیتی این است که در این شرایط، مدیریت بحران بر عهده یک نفر یا یک نهاد مسئول گذاشته نمی‌شود جبلی درباره مداوم نبودن این اطلاع رسانی ها، توضیح داد: یکی از ضعف‌ها در کشور ما موقع وقوع بحران‌های طبیعی و امنیتی این است که در این شرایط، مدیریت بحران بر عهده یک نفر یا یک نهاد مسئول گذاشته نمی‌شود. به طور مثال در یک حادثه طبیعی یا غیرطبیعی آمار کشته شده‌ها و یا مجروحان توسط سازمان‌های مختلف ممکن است متفاوت ارایه شود پس شبکه خبر به کدام یک از این مراجع باید استناد کند؟

معاون برون مرزی صداوسیما افزود: شبکه خبر به عنوان شبکه‌ای که مورد وثوق مردم است اگر تعداد کشته شده‌ها در یک واقعه را به نقل از یک مقام ۲۹ نفر عنوان کند و بعد در خبر دیگری این تعداد کم شود دیگر کسی به این شبکه اعتماد نمی‌کند؛ بنابراین مسئولان شبکه ناچار هستند در اطلاع رسانی نسبت به این اخبار کمی تأمل داشته باشند.

در ادامه فتحعلی فاخری قائم مقام شبکه خبر نیز درباره رویکرد این شبکه نسبت به اطلاع رسانی وقایع ناگهانی به خبرنگار مهر اظهار کرد: قطعاً در این موارد سیاست گذاری‌هایی وجود دارد و ما براساس این سیاست گذاری‌ها اطلاع رسانی می‌کنیم.

وی یادآور شد: ممکن است احساس کرده باشید که شبکه خبر در چنین وقایعی ابتدا اطلاع رسانی می‌کند بعد دچار یک سکته می‌شود. مساله این است که ما ابتدا اطلاع رسانی می‌کنیم، اما مباحث تحلیلی و تشریحی پیرامون حادثه نیازمند سیاست گذاری‌های درون سازمانی و برون سازمانی است تا تصمیماتی گرفته شده و بعد اطلاع رسانی‌های تکمیلی صورت بگیرد.

قائم مقام شبکه خبر درباره انتظار مردم نسبت به دائمی بودن اطلاع رسانی نسبت به وقایع مهم و ناگهانی، تصریح کرد: ما همان روز در فاصله چند دقیقه با خبرنگار اهواز ارتباط تصویری برقرار کردیم و توضیحاتی در رابطه با این حادثه داده شد، اما مسلماً در چنین حوادثی ابهام‌های بسیاری وجود دارد و خود ما تا ظهر همان روز در حال پیگیری برای پیدا کردن این ابهامات بودیم.

گر یک عملیات تیراندازی در آمریکا اتفاق بیفتد شما تصویر حتی یک کشته را در رسانه‌های تلویزیونی نمی‌بینید چراکه بلافاصله منطقه حصار کشیده می‌شود و به خبرنگاران اجازه تصویربرداری نمی‌دهند این مقام مسئول اظهار کرد: در اطلاع رسانی چنین وقایعی باید منابع و مراجع مشخص باشد تا ما بتوانیم اطلاع رسانی را مدیریت کنیم. به طور مثال در واقعه پلاسکو ما قدرت مانور زیادی داشتیم و توانستیم ۱۰ شبانه روز اخبار را به صورت زنده پوشش دهیم و باعث فروکش کردن شایعات شویم.

وی اضافه کرد: در زلزله‌ها نیز به سرعت گزارشگران خود را به مناطق زلزله زده رساندیم تا پیگیری مراحل زلزله را برای مخاطبان اطلاع رسانی کنیم.

فاخری در پایان عنوان کرد: اینکه شبکه خبر باید سرعت بیشتری داشته باشد شکی نیست، اما بالاخره هر خبر، گزارش و یا انتشار تصویر نیاز به تحلیل‌هایی دارد. در حادثه اهواز ما ابتدا اخبار اهواز را به صورت فوری زیرنویس کردیم و بعد از آن هم در قالب اخبار دیگر منتشر کردیم و به هیچ وجه خبر حذف نشد. در هر صورت رسالت شبکه خبر اطلاع رسانی با سرعت و دقت برای جلوگیری از شایعات است که ما خود را ملزم به اجرای این تعهدات می‌دانیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت