روایتی متفاوت از دفاع مقدس در «تنگه ابوقریب»
با عبور از اکران نوروزی و مشخص شدن فیلمهای اکران دوم نوروز اهالی سینما در انتظار اکران فیلمهایی هستند که در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمدند. فیلمهایی که با اکرانشان تنوع بیشتر و بهتری به چرخه اکران سینمای ایران خواهند داد.
خبرگزاری میزان: با عبور از اکران نوروزی و مشخص شدن فیلمهای اکران دوم نوروز اهالی سینما در انتظار اکران فیلمهایی هستند که در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمدند. فیلمهایی که با اکرانشان تنوع بیشتر و بهتری به چرخه اکران سینمای ایران خواهند داد.
سینمای ایران در سال ۹۷ تاکنون اکران سراسری چهارده فیلم را پشت سر گذاشته که از این میان سهم سینمای کمدی شش فیلم بوده و مابقی آثار اکثراً در ژانرهای اجتماعی بوده اند.
حال با عبور از اکران نوروزی و مشخص شدن فیلمهای اکران دوم نوروز اهالی سینما در انتظار اکران فیلمهایی هستند که در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمدند. فیلمهایی که با اکرانشان تنوع بیشتر و بهتری به چرخه اکران سینمای ایران خواهند داد.
فیلم سینمایی "تنگه ابوقریب" به کارگردانی "بهرام توکلی" سال گذشته در بخش سودای سیمرغ سی و ششمین جشنواره فیلم فجر قرار گرفت و توانست جوایز معتبری همچون بهترین فیلم و بهترین کارگردانی را از آن خود نماید.
"تنگه ابوقریب" موضوعی گم شده در تاریخ دفاع مقدس است. ۵ روز قبل از آتش بس میان ایران و عراق گروهی از شیرمردان ایرانی در دفاع از خاک وطن در تنگهای به نام ابوقریب دشمن را با نثار جانشان زمین گیر میکنند تا رژیم بعث عراق نتواند وارد خوزستان شود که اگر این اتفاق میافتاد پیروزی رژیم بعث ۵ روز پیش از تصویب آتش بس قطعی بود. رویدادی که در دل تاریخ دفاع مقدس باز نشد و حتی گم شده بود و اقدام کارگردان جوان این فیلم که جنگ را ندیده است برای روایت این رویداد مهم تحسین برانگیز و قابل احترام است.
این فیلم جزو آثار دفاع مقدسی سینمای ایران است که در جشنواره امسال با سایر فیلمها به رقابت پرداخته و از نگاه بسیاری از منتقدان یکی از شانسهای اصلی سیمرغ بلورین در بخشهای فیلمنامه، کارگردانی و بازیگری محسوب میشود.
در ۲۱ تیرماه ۱۳۶۷، حمله وسیعی سراسر جبهه جنوب را درگیر میکند، یکی از نقاط حساسی که دشمن قصد عبور از آن و رسیدن به شهرها و جادههای کلیدی ایران را دارد تنگه ابوغریب است، تنگهای که نام و خاطره اش در میانه تاریخ رسمی روزهای پایانی جنگ گم شده تنگهای که محل مقاومت افراد گردان عمار بود.
جواد عزتی، امیر جدیدی، حمیدرضا آذرنگ، علی سلیمانی، قربان نجفی و مهدی قربانی از جمله بازیگران اصلی هستند که در فیلم "تنگه ابوغریب" به ایفای نقش پرداخته اند.
بهرام توکلی متولد ۱۳۵۵ تهران، دارای مدرک کارشناسی ارشد فیلمنامه نویسی از دانشگاه تربیت مدرس است. وی فعالیت سینمایی را با کارگردانی فیلمهای کوتاه آغاز کرد. از دیگر فعالیتهای او میتوان به طراحی پوستر اشاره کرد.
توکلی تا به حال در کارنامه فیلمسازی خود اثری موفق به نام "پابرهنه در بهشت" را میبیند. وی برای این فیلم توانست سیمرغ بلورین بیست و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر (بخش مسابقه فیلمهای اول) را از آن خود نماید.
بیگانه، من دیگو مارادونا نیستم، برف سرخ، نزدیک تر، آسمان زرد کم عمق، پرسه در مه، اینجا بدون من، پابرهنه در بهشت و عقل سرخ نام ۹ اثر سینمایی است که توکلی تاکنون کارگردانی آنها را بر عهده داشته است.
علی سلیمانی
علی سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی "تنگه ابوقریب" درخصوص دلیل محبوبیت این فیلم میان نوجوانان گفت: در ابتدا مهمترین نکته درباره تنگه ابوقریب همانطور که بهرام توکلى کارگردان هم اشاره کرده است تنگه ابوقریب فیلم نسل آینده است.
وی در همین راستا ادامه داد: نسل دهه هشتاد به بعد باید با سینمای دفاع مقدس آشنا شود. این نسل باید بداند چه اتفاقاتی برای رزمندگان هشت سال دفاع مقدس افتاده است. نسل جدید وقتی این نوع فیلمها را ببیند کاملاً متوجه خواهد شد که برای آرامش حال حاضرمان چه رشادتهایی شده است.
مهدی پاکدل
مهدی پاکدل بازیگر فیلم سینمایی "تنگه ابوقریب" درخصوص نخستین دلیل مقبولیت و موفقیت این اثر در بین تماشاگران گفت: از نظر من آنچه باعث شد تماشاگران در درجه اول با فیلم "تنگه ابوقریب" ارتباط برقرار کنند عدم شعار زدگی در فیلم بود و خود من هم در ابتدا و بعد از خواندن فیلمنامه آن را به همین دلیل قبول کردم.
وی درباره مضمون فیلم جدید بهرام توکلی افزود: فیلم سینمایی "تنگه ابوقریب" روایت ایثار و دلدادگی مردمان ایران اسلامی است. روایتی که نشان میدهد انسانهای آزاده بسیاری برای این مرز و بوم از جان و مال خود گذشتند تا ایران همچنان ایران باقی بماند.
بازیگر فیلم "چهارراه استانبول" درباره تجربه بازی در فیلم تنگه ابوقریب تاکید کرد: در ابتدا اینکه آرزو داشتم با بهرام توکلی کار کنم و خوشبختانه این همکاری در چنین اثری ممکن شد. به شدت در فیلم تنگه ابوقریب احساس همذات پنداری داشتم و در بسیاری از صحنهها متاثر میشدم. اکثر عوامل گروه ما در زمان جنگ حضور داشتند و تجربه آنها در درک فضای آن زمان به شدت به بازیگران کار کمک میکرد.
دیدگاه تان را بنویسید