مدیریت تئاتر شهر شورایی می‌شود؟

کد خبر: 811706

حدود دو ماه از شروع کار مدیرکل جدید هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گذشته و دومین مدیر تئاتری این اداره کل هم از کار خود کناره گیری کرد تا احتمالا شاهد شرایط مدیریتی متفاوتی در مهم‌ترین مجموعه تئاتری کشور باشیم.

مدیریت تئاتر شهر شورایی می‌شود؟
خبرگزاری ایسنا: پیمان شریعتی از مردادماه سال ۹۵ با حکم مهدی شفیعی مدیر کل پیشین هنر‌های نمایشی برمسند مجموعه‌ای که از آن به عنوان ویترین تئاتر ایران یاد می‌شود تکیه زد و با حضورش سیستم مدیریتی این مجموعه هم با تغییرات زیاد همراه شد. پیش از او پریسا مقتدی مدیر تئاتر شهر بود که در دوره کاری اش مجموعه‌ای از چند شورای هنری برای هرکدام از سالن‌های تئاتر شهر انتخاب شد و هنرمندان مطرحی در این شورا‌ها حضور داشتند که البته برخی از آن‌ها به پایان راه یک دوره نرسیده از ادامه کار به دلایل متعدد انصراف دادند. در آن زمان سالن‌های تئاتر شهر بر اساس نظر شورا‌های هنری با تعریف خاص و جداگانه‌ای به انتخاب و اجرای آثار نمایشی روآوردند که این وضعیت در نهایت رضایتمندی زیادی را به همراه نداشت چرا که علاوه بر نظرات منتقدانه‌ای که عده‌ای از تئاتری‌ها نسبت به اعمال محدودیت‌ها برای سالن‌ها و نحوه بررسی آثارشان مطرح می‌کردند، شرایط اجرا‌ها و چینش آن‌ها نوعی کم‌فروغی و سوت و کوری را بر این مجموعه که گل سرسبد سالن‌های تئاتری کشور است حاکم کرد و با وجود تلاش برخی هنرمندان جوانی که به دنبال اجرای ایده‌های نو و خلاقانه در تئاتر شهر بودند این روند در نهایت با موفقیت چندانی همراه نشد و در پایان یک دوره برخی دیگر از اعضای شورا‌ها برای اینکه خودشان قصد اجرای نمایش داشتند از حضور دوباره سر باز زدند. البته این شورا‌ها پس از مدتی، دیگر فعالیتی نداشتند چرا که با آمدن پیمان شریعتی کلا بساط این گونه شورا‌های هنری که بار‌ها در حوزه‌های مختلف به ویژه هنر، امتحان ناموفق خود را پس داده بودند برچیده شد و او همانند آنچه در برخی سالن‌های مهم تئاتری دنیا رخ می‌دهد خودش به عنوان مدیر مجموعه تئاتر شهر برای انتخاب آثار تصمیم گیری کرد. نتیجه این شد که پس از مدتی تئاتر شهر دوباره رونق گرفت و حتی بر تماشاخانه ایرانشهری که در سال‌های گذشته با توجه به استقبال بیشتر مخاطبان، مورد توجه خاص بود، پیشی گرفت.
البته ناگفته نماند که این دوره هم با وجود اجرا‌های متنوع تئاتری توسط چهره‌های سرشناس، جوان و همچنین آن‌هایی که گفته می‌شد در سال‌های اخیر برای فعالیت مشکل مجوز داشته اند، با انتقاداتی همراه بود و عده‌ای از تئاتری‌ها با اجرای نمایش‌هایی مثل «اعتراف» به کارگردانی شهاب حسینی در جایی همچون تئاتر شهر آن هم با وجود استقبال زیاد مردم مخالف بودند. با این حال در کنار پیگیری‌های انجام شده در دوره شریعتی برای مسائل ایمنی و زیرساختی تئاتر شهر که انجام مانور آتش نشانی یک نمونه آن است، آنچه اهمیت دارد وضعیت آینده این مجموعه در موضوع انتخاب و اجرای آثار نمایشی است و اینکه آیا روند کار با مدیر جدید به همین صورت ادامه می‌یابد یا به دوران شورایی برمی گردد؟ آنچه از زمان حضور مدیریت شهرام کرمی در مقام مدیرکلی هنر‌های نمایشی از مصاحبه‌ها برمی آید، این است که او اعتقاد شدیدی به پیشبرد امور براساس مشورت و نظر تئاتری‌ها دارد و این مسئله را در گفت‌وگویی با ایسنا هم اعلام کرد که با وجود اینکه در تلاش است از صحبت‌ها و نظرات هر هنرمند تئاتری که با او گفتگو می‌کند استفاده کند، اعضای گروه مشورتی خود را نیز در آینده معرفی خواهد کرد؛ بنابراین ضمن اینکه باید منتظر ماند تا کرمی به زودی اسامی دبیران جشنواره‌های تئاتری از جمله کودک و فجر را اعلام کند که البته شنیده شده هر دو آن‌ها انتخاب شده اند، باید دید مدیر کل هنر‌های نمایشی چه برنامه‌ای برای مدیریت مجموعه تئاتر شهر دارد تا دست کم آن میزان رضایتی که بسیاری از هنرمندان در صحبت‌های رسمی و غیررسمی خود از دوران اخیر این مجموعه داشتند ازدست نرود و همچنین رونق حضور تماشگران بیش از پیش افزایش یابد. پیش از پیمان شریعتی، ارمغان بهداروند مدیر عامل انجمن هنر‌های نمایشی از سمت خود استعفاء داد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت