توضیح الیور استون درباره فیلم ضدایرانی اش
الیور استون در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی درباره موضوعاتی چون فیلمسازی در خاورمیانه، جنگ عراق علیه ایران، فیلم جنجالی «اسکندر»، محدودیت هایش در ساخت فیلم «دبلیو» و «اسنودن» و… صحبت کرد.
سرویس فرهنگی فردا: الیور استون، از جمله کارگردانهای سرشناس آمریکاست که تبحر ویژهای در پرداختن به موضوعات و سوژههای تاریخی، چه در قالب فیلم مستند و چه در قالب داستانی دارد. فیلم «جوخه» او که نگاهی شماتتآمیز به جنگ ویتنام دارد، هنوز بهعنوان اثری شاخص مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. وال استریت، جی اف کی، متولد چهارم ژوییه و قاتلین بالفطره، برخی از مهمترین فیلمهای این کارگردان هستند. در فیلم اسکند که در سال 2004 توسط این فیلمساز ساخته شد، تصویری خشن از ایرانیان به نمایش گذاشته شد. این فیلمساز در جشنواره جهانی فیلم فجر به توضیحاتی درباره این اثرش پرداخت.
استون درباره فیلم «اسکندر» گفت: نسخهای که من همه جا تبلیغ میکنم آن است که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد ولی در نسخه اولیه با برادران وارنر برای فیلم به مشکل خوردم و اشتباه کردم که با آنها همکاری کردم. او افزود: اما نکتهای در ایران به سوتفاهم تبدیل شده و آن اینکه داریوش به دلیل مشکل جسمی، جنگ را ترک میکند و بعد «اسکندر» پیروز میشود اما او به جسد امپراتوری پارس احترام میگذارد. اسکندر معتقد بوده یک امپراتوری چند ملیتی تشکیل دهد مثل سازمان ملل متحد امروز، هرچند در پروسه جنگاش با داریوش هم برخی ایرانیان سبب شکست امپراتوری پارس شده بودند.
استون با اشاره به اینکه زمان اکران فیلم «اسکندر» خیلی بد بود و درست زمانی بود که جرج بوش تصمیم گرفت به عراق حمله کند، گفت: تنها انتقادی که درباره حضور من در ایران مطرح شد از سوی برخی رسانههای افراطی اسراییلی بود که همانها هم ماجرای نادرست مصاحبه و ساخت فیلم از احمدینژاد را پخش کردند.
دیدگاه تان را بنویسید