سرویس فرهنگی فردا: روزنامه جوان در بخشی از گزارش خود پیرامون سریال پایتخت نوشت: بیشتر انتقادهایی که به این سریال تا به امروز شده است بحث جلوهکردن گردشگری کشور ترکیه در بخشهایی از پایتخت ۵ بوده است که البته برخی نیز با این انتقادها مخالفند و معتقدند از گردشگری ترکیه به دامن داعش افتادن که در قسمتهای بعدی سریال دیده خواهد شد به نوعی اشاره به نقش ترکیه در حمایت و پرورش داعش است.
تا اینجا انتقادهایی که به پایتخت شده عمدتاً سیاسی بوده و ناشی از حسادت و رقابت با حامی این سریال است. قطعاً اگر مردم عادی این برنامه را نمیدیدند و مردم استقبال نمیکردند، همین سریال به یک سوژه برای حمله به مجموعههای فرهنگی سپاه تبدیل میشد. کار خوب خودش را هرجا باشد، نشان میدهد. مردم وقتی یک فیلم خوش ساخت هالیوود را میبینند یا مثلاً سری اول شهرزاد و مجموعه قهوه تلخ را سر دست حلوا حلوا میکنند، اساساً کاری به سازنده ندارند. برای رسانه همه چیز مخاطب است. «اوج» در تولیدات سینماییاش نیز نشان داده جسارت پرداختن به موضوعات جدید را دارد و ساخت «پایتخت ۵» هم در راستای ایجاد فضاهای جدید ارتباط با مخاطب بوده است. صداوسیما میتواند با ادامه همکاری با مجموعهای مانند «اوج» زمینه را برای تولید آثاری فراتر از استانداردهای عادی سیما فراهم کند. کشور ترکیه نقش حلقه واصل میان خانواده معمولی و سوریه را ایفا کرد. سفر برای وارد کردن لباس از ترکیه و حضور در کلاسهای داوری «فیلا» باعث شد تا خانواده معمولی به ترکیه بروند و در یک حادثه ناخواسته گرفتار ترویستها شوند. حضور در ترکیه و سفر به شهری توریستی در این کشور، همراه
با پخش موسیقی استانبولی باعث شد تا بینندههای تلویزیون اینگونه برداشت کنند که «پایتخت» به دنبال تبلیغ سفر به ترکیه است. این موضوع در حالی اتفاق افتاد که همزمان در شبکه ۲ سیما، سریال نوروزی «تعطیلات رویایی» با این محور که به جای سفر به ترکیه باید به کیش سفر کرد، پخش میشود؛ سریالی که به خاطر کیفیت پایین ساخت، شاید کممخاطبترین مجموعه نوروزی تلویزیون نام بگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید