چه کسانی کمیته ۶۵‌هزار نفری استقبال از امام را سامان دادند؟

کد خبر: 779047

با حتمی شدن بازگشت امام و مشخص شدن روز ورود ایشان، نیروهای انقلاب به منظور مقدمات ورود امام به فکر سازماندهی امور افتادند، لذا در جلسه‌ای که در مدرسه رفاه برگزار شد، پس از رای‌گیری میان اعضا ، شهید مطهری به عنوان رییس کمیته استقبال از امام خمینی(ره) انتخاب شد.

چه کسانی کمیته ۶۵‌هزار نفری استقبال از امام را سامان دادند؟

سرویس فرهنگی فردا؛ سمانه کرمیان: هنوز مدت كوتاهی از رفتن شاه نگذشته بود كه رهبر انقلاب اعلام كرد كه بزودی به وطن باز خواهد گشت.

شهید محلاتی از درباره اقدامات اولیه برای تشکیل کمیته استقبال چنین می‌گویند: «یک روز صبح بعد از اذان در منزل در حال استراحت بودم. تلفن زنگ زد، مرحوم مطهری بود، گفتند: دیشب احمد آقا از پاریس تلفن کردند و گفتند، امام تصمیم گرفته‌اند بیایند ایران، شما رفقا را خبر کنید و به منزل ما بیایند. من به بعضی از افراد تلفن کردم و رفتم صبح اول آفتاب منزل مرحوم شهید مطهری، ایشان پیام امام را به ما ابلاغ کردند و بعد فرمودند، باید اول فکر محلی برای استقرار امام باشیم و سپس کمیته استقبال از امام را تشکیل بدهیم... از منزل شهید مطهری تلفن کردیم به مرحوم شهید بهشتی که بیایند آنجا، گفتند که بعضی از دوستان اینجا هستند و دارند مذاکره می‌کنند، دیدیم که دو تا کار می‌شود کرد... برای اینکه هماهنگ کنیم به اتفاق مرحوم مطهری رفتیم منزل شهید بهشتی و بقیه افراد جامعه روحانیت مبارز را هم خبر کردیم و همگی در منزل شهید بهشتی جمع شدیم و پس از ارائه نظرات، شورای مرکزی کمیته استقبال تشکیل شد».

چه کسانی کمیته ۶۵‌هزار نفری استقبال از امام را سامان دادند؟

با حتمی شدن بازگشت امام و مشخص شدن روز ورود ایشان، نیروهای انقلاب به منظور مقدمات ورود امام به فکر سازماندهی امور افتادند. بر همین اساس کمیته استقبال با تاکید بر حضور نمایندگان اقشار مختلف مردم تهران تشکیل شد تا مراسم استقبال را هرچه باشکوه‏تر برگزار کند.

اعضای مرکزی کمیته استقبال چه کسانی بودند؟

اولین جلسه کمیته استقبال از امام در مدرسه رفاه در اواخر دی ماه 1357 تشکیل شد. در این جلسه افراد مشروحه زیر به عنوان اعضای ستاد مرکزی کمیته استقبال از حضرت امام انتخاب شدند ۱- شهید بزرگوار آیت‌الله مطهری، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط با شورای انقلاب ۲- شهید گرانقدر دکتر مفتح، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط روحانیت مبارز ۳- شهید آیت‌الله فضل‌الله محلاتی، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط روحانیت مبارز ۴- آقای هاشم صباغیان، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط نهضت آزادی ۵- آقای اسدالله بادامچیان، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط هیأت‌های مؤتلفه اسلامی ۶- آقای کاظم سامی، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط جاما ۷-آقای حسین شاه حسینی، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط جبهه ملی ۸- آقای تهرانچی، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط بازار ۹- آقای علی دانش منفرد، عضو ستاد مرکزی کمیته استقبال و رابط انجمن اسلامی معلمان

پس از معرفی این افراد، اعضای جلسه‌ای در تاریخ 1/11/1357 به صورت رسمی در مدرسه رفاه تشکیل دادند و در این جلسه آیت‌الله شهید مرتضی مطهری به عنوان رییس کمیته استقبال از امام خمینی انتخاب شد و آقای صباغیان به عنوان معاون کمیته برگزیده شد. سپس بعد از آن شاخه‌ها و گروه‌های کاری کمیته کمیته تشکیل شد که شامل گروه‌های؛ تبلیغات، انتظامات، تدارکات مالی، ‌برنامه ریزی و تشریفات، برنامه ریزی داخلی و پذیرایی، روابط عمومی، اطلاعات، درب ورودی و دو واحد به صورت واحد شهرستان‌ها و واحد خبرنگاران داخلی و خارجی ترسیم و طراحی گردید.

چه کسانی کمیته ۶۵‌هزار نفری استقبال از امام را سامان دادند؟

مهیا کردن مقدمات ورود امام خمینی ۱- انتظامات و امنیت مهم‌ترین وظیفه کمیته استقبال، حفاظت از جان امام از مسیر فرودگاه مهرآباد تا بهشت زهرا و هم چنین حفظ امنیت جانی امام در مدرسه رفاه بود. از جمله فعالیت‌های صورت گرفته در این راستا، می‌توان به تهیه کروکی فرودگاه مهرآباد، تهیه ماشین ضدگلوله جهت انتقال امام، به‌گونه‌ای که برای مسافت 33 کیلومتری به سمت بهشت زهرا، نزدیک به 65 هزار نفر شناسایی شده بود تا انتظامات را به عهده گیرند، شناسایی این افراد از طریق هیأت‌های مذهبی و معتمدان و یا از میان افرادی که در راهپیمایی‌های مهم نهضت حضور داشتند، انجام گرفت از اقدامات دیگر این گروه میتوان به کنترل ترافیک مسیر و ... اشاره کرد.

۲-تدارکات از دیگر مأموریت‌هایی که کمیته استقبال از امام برعهده داشت؛ تدارکات مراسم بود که پس از برنامه‌ریزی‌ها و جلسات متعدد و تقسیم کار بین افراد، هر یک عهده‌دار بخشی از امور شدند. از جمله کارهایی که بر عهده این بخش بود میتوان به تدارکات لازم برای آماده نمودن محل سخنرانی امام در بهشت زهرا ، ساماندهی میهمانان امام، اقامت ایشان در مدرسه رفاه ، آماده نمودن تجهیزات برقی، مخابراتی و روشنایی، پذیرایی از انتظامات مراسم و برقراری سیستم صوتی و رادیویی اشاره کرد.

۳-تبلیغات مسئولیت و محدوده کاری این شاخه عبارت بود از انجام کلیه امور تبلیغات از جمله تکثیر اعلامیه‌ها، حضور در راهپیمایی‌ها، ابلاغ نقطه نظرات لحظه‌ به لحظه امام و کمیته استقبال به مردم و تهیه شعارها بود که مسئولیت آن بر عهده مهدی سعیدمحمدی قرار گرفته بود.

4-فعالیت‌های کمیته استقبال در مدرسه رفاه امام ساعت 2بعدظهر در قطعه 17بهشت زهرا ، جایی که شهدای17شهریور دفن هستند وارد شد. ابتدا در محل استقرار، قرآن تلاوت شد و پس ازآن سرود «برخیزید ای شهیدان راه خدا»خوانده شد. سپس امام به ایراد سخنرانی « من دولت تعیین می‌کنم! من تو دهن این دولت می‌زنم! من دولت تعیین می‌کنم! من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین می‌کنم! من به واسطۀ اینکه ملت مرا قبول دارد......» پرداخت. سخنرانی بعدی امام در جمع اعضای کمیته استقبال در مدرسه رفاه بود. ایشان رمز پیروزی را وحدت کلمه دانستند و تاکید کردند که اختلاف ها را کنار بگذارند، امام همچنین در سخنرانی خود وحدت حوزه و دانشگاه را بزرگترین پیروزی دانستند. در نهایت با استقرار امام در مدرسه رفاه، بخش بزرگی از بار مسئولیت محوله بر دوش اعضای ستاد مرکزی کمیتة استقبال به خصوص شهید مطهری در مقام رأس کمیته، به سلامت بر زمین گذاشته شد اما از آن پس نیز این کمیته به سبب ضرورت شرایط خاص انقلابی و با نظر مساعد امام خمینی به فعالیتش ادامه داد تا این که چند روزی پس از پیروزی انقلاب، به آرامی از فعالیت افتاد و به حیاتش پایان داده شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد