لباسهای جنجالی سلبریتیها؛ خوب، بد، جلف! +تصاویر
سلبریتیها هر روز یک جنجال راه میاندازند. گاهی با حرفها، گاهی با اطوارها و گاهی با لباسهایشان. لباسها اما معمولا جنجالیتر است.
خبر فوری: صنعت مُد در دنیا یکی از پردرآمدترین صنعتها و البته یکی از شیکترین آنهاست. هر چند به گفته آنهایی که در این صنعت فعال هستند، دنیای مُد چالشهای خاص خود را دارد، از یک طرف دل میبرد و از طرفی دیگر زهره ! مدلهای دنیای مُد همانقدر که جذابند و جزو خواص به شمار میآیند زندگی سختی دارند، آنقدر دشوار که برخی از آنها خیلی زود دچار افسردگیهای مزمن میشوند. مدلینها باید از رژیم سخت غذایی پیروی کنند و مراودات و معاشرتهایشان هم محدود است. آنطور که از آمار و شواهد برمیآید، فرانسه در طراحی مد و ارائه آن به دنیا حرف اول را در جهان میزند.بعد از آن آمریکا، ایتالیا و اسپانیا قرار دارند.
برای شرکتهای مُد، بازیگران و سلبریتیها، گزینههای خوبی برای معرفی لباسها، جواهرات، کفش و کیف و... هستند و در این میان جشنوارههای سینمایی مکان مناسبی که مانند یک سالن مُد میتواند در اختیار طراحان لباس و ... قرار گیرد.برای همین است که شرکتهای طراحی و تولید لباس و برندهای خاص قبل از برگزاری هر جشنوارهای که بازیگران سرشناس حاضر در این جشنواره تماس گرفته و به آنها پیشنهاد میدهند که برند آنها را تبلیغ کنند، قراردادی نوشته میشود و بازیگران بخصوص بازیگران خانم با لباسهای یک شرکت خاص به جشنواره میروند و مقابل دوربین رسانههای مختلف قرار گرفته و آن برند را تبلیغ میکنند.
در کشور ما مدلینگ و مُد تقریبا حرفی برای گفتن ندارد ! بر خلاف کشورهای اسلامی مانند مالزی و اندونزی و ... که جشنوارههای برگزار میکنند و در کنار تبلیغ لباسهای مختلف، مُدلینهای اسلامی هم به روی استیج میروند در کشور ما برگزار شو لباس تقریبا ناممکن است و به صورت نامحسوس و غیرکارآمد به صورت خصوصی و زیرزمینی برگزار میشود.
چند سالی است که طراحان لباس از فرصت جشنواره فیلم فجر و جشن خانه سینما استفاده میکنند و برخی از مدلهای خود را بر تن بازیگران کرده و به شکل نامحسوسی آنها را تبلیغ میکنند البته لباسهایی که آنها بر تن بازیگران میکنند، نه زیبایی خاصی دارد و نه مردم در انتخاب انها پیشقدم میشوند چون معمولا مانتوهایی را روی استیج و فرش قرمز بر تن بازیگران میکنند که دستدوزی شده است و قیمت خیلی گرانی دارد و مردم و بخصوص خانمها نمیدانند که بعد از سفارش آن مانتو و پرداخت مبلغی بسیار گران آن را کجا باید بر تن کنند. با همه اینها در سالهای اخیر سحر دولتشاهی و آزاده صمدی لباسهای متفاوتتری را در جشنواره فیلم فجر به نمایش گذاشتهاند و در میان بازیگران مرد هم میتوان به نوید محمد زاده و میلاد کیمرام اشاره کرد که با لباسهای خاصی روی فرش قرمز آمدهاند که البته بیشتر باعث مسخره کردن آن لباسها شده تا تبلیغ آنها
جشنوارههای خارجی از شوخی تا جدی
در سالهای اخیر، فیلمهای ایرانی زیادی شانس این را یافتهاند که به جشنوارههای خارجی راه پیدا کنند.اما یکی از ذغدغههای جدی بازیگران زن این فیلمها نحوه پوششان در این جشنوارههاست.آنها هم باید شئونات اسلامی را رعایت کنند که در برگشت به کشور با مشکل روبه رو نشوند و هم باید به اصطلاح لباسی آبرومند بپوشند که در میان آنهمه بازیگر خارجی که دستشان در انتخاب لباس باز است کم نیاورند ! اما واقعیت این است مدلیستها و طراحان لباس در ایران چندان ذوق و سلیقهای برای طراحی لباس بازیگران برای شرکت در جشنوارههای خارجی ندارند.
برای اثبات این ادعا جای دوری نمیرویم و به لباس نیکی کریمی که در جشنواره دبی آن را به تن کرد اشاره میکنیم ! لباسی که خیلی زود به سوژه کاربران شبکههای اجتماعی تبدیل شد و آنها تا جایی که توانستند برای آن جوک ساختند ! لباس عجیبی بود؛ رودوشی که نیکی کریمی روی لباس اصلی پوشیده بود، دستهای او را کاملا مخفی کرده بود و چنان در عکسها نشان میداد که این بازیگر اصلا دست ندارد !نکته جالب اینکه نیکی کریمی تجربه حضور در جشنوارههای خارجی زیادی را دارد و در بیشتر انها به گونهای لباس پوشیده که هیچ وقت مورد توجه قرار نگرفته نه از لباسهای او تعریف و تمجید شده و نه به آن حدی غیر معقول بوده که مسخره شود.لباس او در جشنواره دبی نشان داد که او باید بعد از این در انتخاب طراحان لباس دقت بیشتری کند
سبزی که آبی شد !
سحر دولتشاهی بعد از جدایی از رامبد جوان، تصمیم گرفت آنقدر در حوزههای مختلف پرکار شود و مورد توجه قرار بگیرد که روی رامبد جوان را کم کند و به او ثابت کند که طلاق باعث پیشرفتاش شده است.او همچنان که در حوزه بازیگری روز به روز پرکارتر شد فعالیتش در حوزه مُد را هم وسیعتر کرد.اما واقعیت این است که دنیای مُد خیلی پرچالشتر از دنیای بازیگری است. او که تجربه زیادی در فضای مد نداشت در جشنواره کن 2016 لباس سبز یکدست و بلندی پوشید که خیلی زود سوژه جوکسازی در شبکههای اجتماعی شد.خیلیها او را به کلم و برخی هم او را به خیار تشبیه کردند! اما دولتشاهی در برگشت از جشنواره کن هیچ واکنشی به این رفتارها نشان نداد و انگار نه انگار که او یکی از نمایندههای ایران در آنطرف آب است و بهرحال باید مراعات خیلی چیزها را بکند.دولتشاهی همانطور که در معرفی برندهای پوشاک در جشنوارههای داخلی، دایره فعالیت خود را وسیعتر کرد چند روز قبل به جشنواره دبی رفت و اینبار لباس معقولتری پوشید.لباسی آبی یکدست که هر چند زیبایی خاصی نداشت اما حداقل او به کلم، خیار و ... تبدیل نکرد.اما منقدان صنعت مد بر این باورند که این لباس هیچ زیبایی ویژهای ندارد که مثلا یک خانم آن را سفارش دهد و در یک مهمانی بپوشد!
از سلبریتیهایی که با انتخاب لباسهایشان تقریبا مُد را به مسخره میگیرند میتوان به نوید محمدزاده اشاره کرد که اتفاقا در دو، سه سال اخیر حضورش در جشنوارههای خارجی و داخلی خیلی زیاد شده است.او معمولا لباسها و بخصوص شلوارهایی بسیار مسخرهای میپوشد که نه برازنده خودش است و نه طراحان آن.خیلیها میگویند، نوید محمدزاده هرچند بازیگر خوبی است و تحسینهای زیادی از جانب مردم و داوران جشنوارهها دریافت میکند اما کودک درون چموش و قیامگری دارد که او را مجبور میکند برای خودنمایی بیشتر دست به کارهایی بزند که روانشناسان به آن اقدامات منفی لقب میدهند و از آن به عنوان خودزنی یاد میکنند.
سوشا مکانی هم از آن سلبریتیهای دنیای فوتبال است که با شلوارهای عجیب و غریبش نظرهای را به خود جلب میکند البته سوشا بیشتر از آنکه در قید کودک درون قیامگر باشد در بند کودک درون لوس است که اجازه نمیدهد او معقول و بالغانه تصمیم بگیرد و زندگی کند هر چند در فوتبال استعداد خوبی دارد.
البته این نقدها را نباید به حساب سرککشیدن در زندگی مردم گذاشت چون این چهرههای معروف آنگونه رفتار میکنند که اتفاقا مردم عادی مشتاق شده آنها را ببینند و نقد کنند.
لباسهای فاخر بازیگران دوستداشتنی !
همانقدر که بازیگران معمولی سینمای ایران در انتخاب لباس برای حضور در جشنوارههای خارجی و داخلی ذهن و شعور خود را در اختیار طراحان مد قرار میدهند تا آنها خود ببرند و بدوزند و بر تن آنها کنند ، بازیگرانی که نقشهای طلایی سینمای ایران را بازی میکنند و همیشه در صدر هستند در انتخاب لباسهای خود بشدت دقت میکنند که چیزی را بپوشند که هم برازنده خودشان باشد و هم کشورشان.
لیلا حاتمی یکی از همین بازیگران است که لباسهای ویژهای در کن 2014 پوشید که نظر طراحان و منتقدان لباس این جشنواره به سمت خود جلب کرد یکی از لباسهای او، لباس دستدوزی و سنگ دوزی شدهای بود که طراحان به آن نقدهدوزی میگویند و ریشه آن به دوره هخامنشی برمیگردد.در جشنواره کن 2016 هم لباسهای او نظر خیلیها را جلب کرد و باعث شد که ایرانیها افتخار کنند که چنین بازیگری را در یکی از معتبرترین جشنوارههای جهانی روی استیج و فرش قرمز دارند.
حاتمی سال گذشته هم با لباس بسیار ویژهای به جشنواره فیلم فجر رفت؛ لباسی ابریشم دوزی شده و با رنگها زنده و شاد ! طراح این لباس گفت که برای دستدوزیهای آن حدود 150 متر نخ ابریشم استفاده کرده است.
ترانه علیدوستی یکی از ستارههای دنیای بازیگری و البته یکی از کمحاشیهترین بازیگران ایرانی است.او هر چند معروف است اما زیاد پایبند حضور در جشنوارهها چه داخلی و چه خارجی نیست.او سال قبل برای فیلم فروشنده به جشنواره کن رفت و بارها روی فرش قرمز راه رفت و عکاسان از او عکس گرفتند .لباسهای او در یک کلام هم زیبا بودند و هم در حد بینالمللی قابل پذیرش.یکی از محاسن لباسهای او این نبود که رسانهها را به این سمت ببرد که حساس شوند و او را زیر ذرهبین قرار دهند که یک بازیگر زن ایرانی در یک جشنواره معتبر خارجی چی پوشیده که در برگشت برای او دردسرساز نشود و در عین حال لباسی برازنده و قابل احترام باشد.
انتخاب نوع پوشش و لباس بازیگران در جشنوارههای خارجی قبل از اینکه بازیگری را پررنگ کند و به دیده شدن او کمک کند، به نوعی نشان دهند آداب و تمدن یک کشور هم هست. روزی که بازیگران فیلم« درباره الی» به همراه اصغر فرهادی در جشنواره کن به روی سن رفتند، لباسهای زیبا و سنتی آنها همه را غافلگیر کرد و باعث شده همه محترمانه به آنها نگاه کنند.شاید این نوع پوشش را بتوان الگوی موفقی برای حضورهای جهانی بازیگران ایرانی دانست.
دیدگاه تان را بنویسید