مهمان دزدی تلویزیونی‌ها در روز روشن!/ خداحافظی با بابای زخم‌های بی‌شمار/ از رویای فرانسوی تا خوب، بد، جلف

کد خبر: 762333

تکرار جنجال‌ها بر سر اکران یک فیلم سینمایی، حواشی حضور ناصر ملک مطیعی در دو برنامه تلویزیونی و شهادت حاج علی خوش‌لفظ راوی کتاب تحسین شده «وقتی مهتاب گم شد» از جمله مهمترین اتفاقات فرهنگی هفته‌ای بود که گذشت.

مهمان دزدی تلویزیونی‌ها در روز روشن!/ خداحافظی با بابای زخم‌های بی‌شمار/ از رویای فرانسوی تا خوب، بد، جلف

سرویس فرهنگی فردا: ماجرای جلوگیری از اکران فیلم توقیفی «عصبانی نیستم» یکی از اتفاقاتی بود که آخرین هفته پاییز 96 را تبدیل به یکی از دوره‌های سخت مدیریت سیدعباس صالحی در وزارت ارشاد کرد. با این همه در این هفته اتفاقات دیگری نیز به وقوع پیوست که از جنس حاشیه‌های پرسروصدای پیرامون یک فیلم توقیفی نبود و مهمترین آن‌ها را باید شهادت علی خوش‌لفظ راوی کتاب «وقتی مهتاب گم شد» و انتشار تقریظ خواندنی حاج‌قاسم سلیمانی بر کتاب حسین روح‌الامین دانست.

دردسرهای ناتمام یک فیلم بی‌اعصاب

فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» دومین ساخته سینمایی رضا درمیشیان بود که حضور آن در جشنواره فجر سال 92 باعث ایجاد حاشیه‌هایی بسیاری برای جشنواره و مسئولان آن شد. فیلمی که قصه آن به شکلی صریح به اتفاقات سال 88 می‌پرداخت، حجم بالای متلک‌پرانی‌های سیاسی موجود در آن باعث شد که در نهایت با خروج اثر از بخش داوری جشنواره کمی از شدت اعتراض‌ها کاسته شود.

اما در ادامه اصرار سازندگان اثر برای اکران آن باعث شد که موضوع نمایش عمومی این یلم تبدیل به یکی از دردسرهای عجیب و غریب وزارت ارشاد شود و تقریبا هر سال بحث فراهم شدن مقدمات اکران عمومی این اثر از سوی برخی از مسئولین مطرح شود، اما باز هم سرنوشت آن در هاله‌ای از ابهام باقی بماند. موضوعی که طرح دوباره آن در سال جاری باعث اعتراض برخی از نمایندگان مجلس و انتشار نامه‌ای تندوتیز از سوی بسیج دانشگاه امام صادق(ع) خطاب به وزیر ارشاد درباره عواقب اکران این اثر شد تا باز هم وزارت ارشاد از خیر نمایش عمومی این اثر بگذرد.

واکنش تند حمید فرخ‌نژاد به تعویق اکران یک فیلم +عکس

هرچند که دراین میان بحث‌هایی درباره صحت نامه منتشر شده از قول بسیج دانشگاه امام صادق(ع) مطرح شد ولی در نهایت آنچه که اهمیت داشت این بود که مسئولین وزارت ارشاد راضی شده بودند که فعلا قید اکران این فیلم پرحاشیه را بزنند تا کمی از جومنفی ایجاد شده پیرامون این نهاد به واسطه تصمیم برای اکران یک یلم توقیفی و مدافع فتنه 88 کاسته شود.

۵ اتفاق فرهنگی مهم هفته، از مهمان دزدی تلویزیونی‌ها تا خداحافظی با مهتاب

از رویای فرانسوی تا خوب، بد، جلف

این هفته سینمایی‌ها یک خبر جالب توجه دیگر نیز داشتند، بهروز افخمی نسخه سریالی «خوب، بد، جلف» را می‌سازد! در شرایطی که برخی از رسانه‌ها در هفته‌های گذشته با انتشار خبری مدعی شده بودند که بهروز افخمی مجری سابق برنامه هفت و کارگردان جنجالی سینمای ایران قصد دارد یک فیلم کمدی به نام «رویای فرانسوی» را با همکاری سیدمحمود رضوی تهیه‌کننده سینما تولید کند ماهنامه نزدیک با انتشار خبری مدعی شد افخمی قرار است نسخه سریالی فیلم سینمایی «خوب، بد، جلف» را کارگردانی کند.

پیش از این خبرهایی در ارتباط با کارگردانی نسخه سریالی این اثر توسط حمید فرخ‌نژاد نیز منتشر شده بود که حالا و با انتشار خبر حضور افخمی احتمالا حضور فرخ‌نژاد به عنوان بازیگر نیز در این اثر در هاله‌ای از ابهام باشد.

سرنوشت نامعلوم سریال شهید چمران

سرنوشت نامعلوم سریال شهید چمران یکی دیگر از موضوعاتی بود که این هفته مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. در شرایطی که از مدتی پیش خبر تصمیم جلیل سامان برای ساخت سریال تلویزیونی شهید چمران منتشر شده بود، این هته مهدی چمران، برادر شهید مصطفی چمران در گفتگو با فارس سرنوشت این پروژه را در هاله‌ای از ابهام بیان کرد.

چمران در این گفتگو در ارتباط با وضعیت فعلی این سریال گفت: مدتی قبل جلیل سامان مشغول نگارش این سریال بود، اما سازمان صداوسیما نتوانست بودجه لازم را برای تولید این سریال مهیا کند و سامان هم دست از نگارش کشید. ما تقریبا هفته‌ای یک الی دو بار با هم جلسه داشتیم و تا جایی که به نگارش درآمده بود من در جریان بودم و با هم درباره این سریال صحبت می‌کردیم. حتی برخی متن‌ها را در اختیارم قرار می‌داد و من نیز نظراتم را به صورت مکتوب می‌نوشتم. چمران در ادامه با بیان توقف فعلی این سریال بیان داشت: فکر می‌کنم تولید سریال متوقف است، ‌اما خوشحال می‌شوم که دوباره به جریان بیفتد.

۵ اتفاق فرهنگی مهم هفته، از مهمان دزدی تلویزیونی‌ها تا خداحافظی با مهتاب

مهمان دزدی تلویزیونی‌ها در روز روشن!

تلویزیونی‌ها البته این هته یک حاشیه دیگر هم داشتند. حاشیه‌ای که به واسطه یک بی‌اخلاقی به وجود آمد و یک اشتباه داخلی و درون سازمانی در رسانه ملی را تبدیل به یک جنجال خبری کرد. ماجرا از آنجا آغاز شد که برنامه «من و شما» شبکه شما برای ویژه برنامه یلدای خود به سراغ دعوت از ناصر ملک‌مطیعی بازیگر فیلم‌های سینمایی قبل از انقلاب می‌رود و مجوز حضور او در این برنامه را می‌گیرد و برنامه هم با حضور ملک‌مطیعی و علی پروین ضبط می‌شود ولی در این میان عوامل برنامه دورهمی با اطلاع از این اتفاق تصمیم می‌گیرند تا افتخار اولین حضور این بازیگر سرشناس در یک برنامه تلویزیونی در سال‌های پس از انقلاب را به نام خود بزنند و با تغییر برنامه اصلی خود، برنامه‌ای را با حضور ملک‌مطیعی ضبط می‌کنند.

چرا پخش برنامه «من و شما» ناگهان قطع شد؟

اما با انتشار خبرهایی در ارتباط با ویژه برنامه یلدای دورهمی که قرار است با حضور ملک‌مطیعی در آن حضور داشته باشد، سازندگان برنامه «من و شما» تصمیم می‌گیرند تا آن‌ها هم به سازندگان دورهمی رو دست بزنند و برنامه‌شان را خارج از کنداکتور مرسوم، چهارشنبه شب روانه آنتن شبکه شما کنند. خلاصه اینکه نتیجه این نزاع عجیب و غریب تلویزیونی‌ها با هم این شد که برنامه شبکه شما تنها دقایقی پس از پخش با درج زیرنویس‌هایی در ارتباط با ایراد فنی در برنامه، قطع شد و ویژه برنامه دورهمی که با حضور ملک‌مطیعی ضبط شده بود نیز پخش نشد تا یکی از معدود فرصت‌های حضور ملک‌مطیعی در تلویزیون در طی این سال‌ها، به خاطر یک بی‌اخلاقی از دست برود.

۵ اتفاق فرهنگی مهم هفته، از مهمان دزدی تلویزیونی‌ها تا خداحافظی با مهتاب

خداحافظی با بابای زخم‌های بی‌شمار

اما تلخ‌ترین اتفاق فرهنگی این هفته را باید انتشار خبر شهادت حاج علی خوش لفظ راوی کتاب تحسین شده «وقتی مهتاب گم شد» دانست. جانباز سرافرازی که پس از سال‌ها تحمل مرارت‌های ناشی از عوارض گازهای شیمیایی و درد و رنج‌های آن به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

خوش‌لفظ که امسال مدتی را نیز برای درمان شیمیایی خود به کشور آلمان سفر کرده بود، راوی کتاب تحسین شده «وقتی مهتاب گم شد» است که سال پیش انتشار تقریظ مقام معظم رهبری بر این کتاب توجه بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر را به این اثر جلب کرد. البته خاطرات حاج علی‌آقای خوش‌لفظ خوانندگان دیگری نیز داشت؛ حاج قاسم سلیمانی نیز یکی از خوانندگان این کتاب بود که در یادداشتی جلب توجه و منحصر به فرد خطاب به حاج علی خوش‌لفظ نوشت: «عزیز برادرم علی عزیز! همه شهداء و حقایق آن دوران را در چهره‌ی تو دیدم. یکبار همه خاطراتم را به رخم کشیدی. چه زیبا از کسانی حرف زده‌ای که صدها نفر از آنها را همینگونه از دست دادم و هنوز هر ماه یکی از آنها را تشییع میکنم و رویم نمی‌شود در تشییع آنها شرکت کنم. ده روز قبل بهترین آنها را -مراد و حیدر را- از دست دادم، اما خودم نمی‌روم و نمی‌میرم، در حالی که در آرزوی وصل یکی از آن صدها شیر دیروز له‌له می‌زنم و به درد «چه کنم» دچار شده‌ام. امروز این درد همه وجودم را فراگرفته و تو نمکدانی از نمک را به زخم‌هایم پاشاندی. تنهای تنهایم. عکست را بروی جلد بوسیدم ای شهید آماده رفتن و دوست ندیده‌ام که بهترین دوستت را در کنارم از دست دادی. امیدوارم سربلند و زنده باشی تا مردم ایران در زمین همانند دب اکبر در آسمان نشانی خدا را از تو بگیرند و به تماشایت بنشینند. برادر جامانده‌ات.»

مقام معظم رهبری در پیامی شهادت حاج علی خوش لفظ را این‌گونه تبریک و تسلیت گفتند: «جانباز عزیز آقای علی خوش لفظ به لقاءالله پیوست و اجر دهها سال درد و رنج جانبازی را به جایگاه والای شهادت فی سبیل‌الله پیوند زد. سلام و رحمت خدا بر این شهید عزیز که در هنگام زندگی نیز شهید زنده نامیده شد و درنگ سالها پس از دفاع مقدس، پاداش عظیم صابران را به او هدیه کرد. به روان پاک او درود میفرستم و به بازماندگان گرامی‌اش تبریک و تسلیت میگویم.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت