پاسخ مدیرعامل سابق همشهری به انتقادات

کد خبر: 737857

مهدی ذاکری مدیرعامل سابق موسسه «همشهری» در پاسخ به انتقادات اخیر نسبت به کارنامه مالی این موسسه مطبوعاتی تأکید کرد: در تمام این سال‌ها از نظر اقتصادی کاملا مستقل بوده‌ایم.

پاسخ مدیرعامل سابق همشهری به انتقادات

مهدی ذاکری

خبرگزاری مهر: مهدی ذاکری مدیرعامل سابق موسسه مطبوعاتی همشهری در واکنش به انتقادات مطرح شده درباره عملکرد اقتصادی و اجرایی خود در این مجموعه توضیحاتی را مطرح کرد.

متن یادداشت ذاکری که جهت انتشار در اختیار ما قرار گرفته به شرح زیر است؛

اگرچه درباره همشهری حرف و حدیث زیاد مطرح می‌شود و تا حدی هم بخاطر تغییر رویکرد و مدیریت این مطالب طبیعی به نظر می‌رسد اما باتوجه به تکرار برخی ادعاها که نادرست است، لازم دیدم که بدون مجادله و صرفا از باب روشنگری چند نکته را توضیح دهم.

۱- برخی افراد و یا رسانه‌ها بدلیل عدم آشنایی با نحوه هزینه کرد و درآمدزایی موسسه همشهری در مواردی مثلا انتقاد از انتشار برخی نشریات گفتند که نباید عوارض مردم اینگونه هزینه شود. این در حالی ست که موسسه همشهری از سال ۱۳۸۴ تاکنون نه ریالی از عوارض مردم که احتمالا منظورشان بودجه شهرداری است، دریافتی داشته و نه از یارانه کاغذ معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد بهره ای برده است. یعنی همشهری در این مدت به لحاظ اقتصادی کاملا مستقل و روی پای خودش ایستاده است.

۲- درخصوص انتقادات به مدیریت دهه گذشته در حوزه‌های مالی و توسعه ای هم پاسخ به این سوال همه چیز را روشن می‌کند که میزان سرمایه ثابت موسسه همشهری در سال ۱۳۸۴ چقدر بوده و در سال ۱۳۹۵ چه تغییری یافته است؟ مطابق اسناد، ۲۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۸۴ و ۲۲۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۵ یعنی در دهه گذشته این سرمایه ۱۱ برابر شده است. مضافا آنکه دستگاه و مجموعه ای که یک ریال کمک و بودجه عمومی‌ندارد، وقتی در همه ابعاد اعم از تعدد و تنوع خروجی، راه اندازی سه مجموعه چاپخانه عظیم، ساختمان اصلی، حقوق پرسنل، امکانات رفاهی و ... توسعه و گسترش پیدا می‌کند و در عین حال سرمایه ثابتش هم یازده برابر می‌شود، یعنی اتفاقا برخلاف انتقادات مطرح شده، عملکرد مثبت بوده است! و حالا این سوال مطرح می‌شود که این درآمدزایی موسسه همشهری قبل از سال ۱۳۸۴ کجا هزینه می‌شده است؟ چون نه چاپخانه ای خریداری یا تجهیز شده، نه ساختمان‌ها متمرکز شده، نه مجموعه محصولات جدیدی منتشر شده و نه سرمایه گذاری انجام شده است. البته مطابق اسناد در دوره ١٢ سال قبل از سال ٨٤ تقریبا کل در آمد همشهری به مصرف هزینه‌های جاری رسیده است.

۳- در طول ١٢ سال اخیر سالیانه٢٠ درصد سود موسسه تقسیم وبه شهرداری تهران پرداخت شده است ومابقی به مصرف سرمایه گذاری رسیده است اما درخصوص کاهش سود در سال آخر چنانکه تراز مالی نشان می‌دهد دلیل شفاف و روشنی وجود دارد و آن هم اینکه موسسه همشهری مطابق تصمیم هیات مدیره بدلیل حمایت از مخاطب در این وضعیت اقتصادی، برخلاف سال‌های گذشته، قیمت فروش و آگهی‌ها را دو سال تمام افزایش نداده است. این در حالی است که در همین زمان بزرگترین مرکز نشر را در ساختمان عظیمی‌دقیقا روبروی دانشگاه تهران مجهز کرده که در آستانه افتتاح قرار دارد و بهره برداری از آن به تصمیم مدیریت جدید بستگی دارد.

۴- درباره ادعای استخدام‌های جدید در ماه‌های آخر مدیریت گذشته هم مطالب کذبی مطرح شده در حالی که در سال پایانی منتهی به تغییر مدیریت، هیچ تفاوت فاحشی در جذب یا تعدیل نیروی انسانی وجود نداشته است صرفا تغییر وضعیت همکاران مطابق بخشنامه شهرداری تهران بوده که از دو سال پیش مطرح و در سال ۹۵ ابلاغ شد. این کار نیز همسو با سیاست‌های شورای عالی اشتغال جهت تامین امنیت شغلی خبرنگاران و کارکنان صورت گرفته است این ضوابط به شیوه عادلانه برای همه پرسنل دارای شرایط بدون درنظر گرفتن هیچ اعمال سلیقه‌ای، اجرا شده است چنانکه مثلا ۳۴ نفر از این افراد با ٢٠ سال سابقه قراردادموقت داشته اند وهر سال نگران تمدید قرار داد خود بودند

۵- در زمینه عملکرد حرفه‌ای هم سه سال پیاپی در طرح رتبه‌بندی دولت فعلی، همشهری در رتبه اول قرار گرفت و از منظر مردم هم مستند به نتایج طرح افکارسنجی همین معاونت، روزنامه همشهری با اختلاف زیاد در صدر قرار دارد.

۶- در خصوص واگذاری آگهی‌های روزنامه به بخش خصوصی هم این تصمیم از سوی معاون محترم مطبوعات وزارت ارشاد دولت فعلی و مدیرعامل وقت موسسه همشهری به درستی اتخاذ شده و در دوره مدیریت بعدی نیز صرفا تمدید شده است. این واگذاری به عنوان الگوی موفق اقتصاد رسانه از سوی معاون مطبوعاتی منتشر شده است. از منظر ارزیابی کافی ست منتقدین سری به اساتید خود در این حوزه بزنند و درباره مدیریت بخش خصوصی آگهی‌های روزنامه همشهری سوال کنند تا پاسخ خود را دریافت کنند. در موضوع توزیع نیز به همین ترتیب قراردادهای پیشین تمدید شده است. بی‌رقیب بودن همشهری در این دو حوزه بدون هیچ رانت و بودجه عمومی، خود دلیل روشنی ست که همه صرفه و صلاح موسسه در این واگذاری‌ها اندیشیده شده است.

۷- سطح و میزان حقوق و مزایای مدیران ارشد موسسه مستقیم از سوی شهرداری مرکز تعیین می‌شد و منطبق با روال پرداخت به همه مدیران در شهرداری تهران بوده است.

۸- عملکرد حرفه‌ای این موسسه در حالی ارزیابی می‌شود که علی رغم گسترش فضای مجازی و اقبال کمتر مخاطبان به نسخه مکتوب این موسسه همچنان روزنامه اش با اختلاف پرتیراژترین روزنامه کشور است و همچنین با پشت سرگذاشتن تحولات اقتصادی سال‌ها ۸۹ و ۹۰ که موسسه همشهری را با بحران کمبود کاغذ روبرو کرده بود، اکنون به ذخیره بیش از شش ماه رسیده است. ضمنا گزارش مقبول حسابرس و بازرس قانونی و حسابرسی‌های مکرر حسابرسان منتخب شورای اسلامی شهر و بازرسی‌های موردی و دوره‌ای دستگاهای نظارتی و آمادگی این موسسه جهت ورود به بورس اوراق بهادار شفافیت عملکرد این نهاد را به خوبی نشان می دهد.

امیدوارم که افراد و رسانه‌ها اولا با درنظر گرفتن اخلاق و احترام و ثانیا با بررسی دقیق اسناد و دلایل نسبت به همه موضوعات موضع گیری و اظهار نظر کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت