سرویس فرهنگی فردا: آرزو گراوندی، یکی از اکران کنندگان مردمی فیلمهای جشنواره عمار در شهرستان «باغملک» خوزستان است که همراه با دیگر فعالان فرهنگی این شهر، بیش از 170 نوبت، در نقاط مختلف همانند مساجد، مدارس، پایگاهها و... اکران فیلم داشتند. موجب شد تا پای صحبتهای او بنشینیم و گفتگویی درباره سختیها و خوشیهای این اقدام فرهنگی داشته باشیم. خودتان را معرفی کنید؟ آرزو گراوندی هستم، 25 سال سن دارم و در رشته مهندسی نرم افزار کامپیوتر تحصیل کردهام. الان ضمن تدریس در آموزشگاه کامپیوتر، در پایگاه مقاومت بسیج هم فعالیت فرهنگی میکنم. چگونه با جشنواره عمار آشنا شدید؟ آذرماه سال گذشته با کمک یکی از دوستان با جشنواره عمار آشنا شدم و از آن زمان تا امروز، فیلمهای آن را در نقاط مختلف باغملک نمایش میدهم. از اولین اکرانتان بگویید؟ مجموعه انیمیشنهای «بختک»، نخستین کاری بود که برای بچههای شهرستان باغملک نمایش دادم. البته به دلیل اینکه عضو حلقه های صالحین هستم اغلب فیلمها را در مساجد و پایگاههای بسیج اکران میکنم. محل ثابتی هم بری اکران دارید؟ مسجد امام حسن مجتبی (ع) باغملک، محل ثابت نمایش فیلمهای عمار است. غالب
مخاطبان اکرانهای ما هم جوانان و نوجوانان هستند، برای جذب آنها در کنار آثار جشنواره، کلیپهای کوتاهی هم نمایش میدهیم. البته معمولا پیش از اکران، توضیحاتی هم درباره آثار و موضوعشان میدهیم تا مخاطبان بهتر بتوانند در جریان فیلم قرار گیرند. مشکلی برای اکران در مسجد ندارید؟ مسجد امام حسن مجتبی (ع)، ویدئو پروژکتور دارد اما چون در اختیار آقایان است نمیتوانیم از آن استفاده کنیم، به همین خاطر، با لپتاپ شخصی، فیلمها را اکران میکنیم. مهمترین مشکل ما در اکران فیلمهای جشنواره عمار، نداشتن ستاد است. اگر ستاد مشخصی داشتیم با مشکلات کمتری در نمایش فیلمها روبرو میشدیم. هزینهها را چطور تأمین میکنید؟ هزینهها را معمولا به طور شخصی و با کمک بسیج خواهران فراهم میکنیم. متأسفانه این موضوع، همیشه یکی از مشکلات اکرانکنندهها است. چطور اطلاعرسانی میکنید؟ برای اطلاعرسانی اکران فیلمهای عمار، معمولا از تریبون نماز جمعه، به عنوان یکی از موثرترین روشها استفاده میکنیم. بعد از نمایش فیلمها هم برگههایی درباره برنامههای آینده در اختیار مخاطبان قرار میدهیم. از فضای مجازی هم کمک گرفتید؟ بله. کانال تلگرام «باغملک
نیوز» که اخبار شهرستان را پوشش میدهد، حدود پنج هزار نفر عضو دارد، به همین خاطر، برای تبلیغات و اطلاع رسانی برنامههایمان از آن کمک میگیریم. بهترین محل اکران فیلم را کجا میدانید؟ مساجد به خاطر فضای معنویشان، بهترین محل برای نمایش فیلمهای جشنواره عمار هستند. مدارس هم با توجه به طیف سنی یکسانی که دارند، اهمیت زیادی دارند البته در این مورد، باید با دقت، فیلمها را انتخاب کرد تا بیشترین تأثیر را روی دانشآموزان داشته باشد. توجه جشنواره عمار به مسجد، چه ضرورتی دارد؟
مسئولان جشنواره عمار و فیلمسازان باید توجه ویژهای نسبت به سوژه مسجد در ساخت فیلمها و مستندهای خود داشته باشند، زیرا عملکرد درست آنها جذب هر چه بیشتر جوانان به سمت مساجد را در پی دارد.
پیشنهاد دیگرم هم این است که فیلمهای بیشتری با موضوع حجاب بسازند. البته تا امروز چنین فیلمهایی ساخته شده است ولی جا دارد کارهای بیشتری هم تولید شود. پیشنهادی برای حضور همه در مساجد دارید؟
با تمهیداتی مانند طرح موضوعات سیاسی در کنار فیلمهای جشنواره، میتوان زمینه حضور هر چه بیشتر افراد مختلف به خصوص جوانان را در مساجد فراهم کرد.
جوانان و نوجوانان بیشترین قشر حاضر در مساجد در زمان اکران فیلم هستند. اگر زمینه حضور و فعالیت آنها در هیدت امنا فراهم شود، قطعا به برنامه ریزیهای بهتر فرهنگی مساجد برای جوانان منتهی میشود.
دیدگاه تان را بنویسید