سرویس فرهنگی فردا: محمدحسین جبلی در گفتگو با «فردا» درباره مستند جدیدش با عنوان «طعم شور» که این روزها در استان مازندران در حال تصویربرداری است، گفت: این مستند درمورد روستایی است که تعداد مبتلایان به سرطان در آن بالاتر از میزان استاندارد سطح کشور است؛ در مستند «طعم شور» دلایل و علل این مسئله را بررسی میکنیم.
وی افزود: از سال 1393 تأکید و مانور زیادی روی موضوع افزایش بیماری سرطان در سطح کشور شروع شده که همچنان ادامه دارد. حتی در مقاطعی این پرداختن فراوان به این موضوع، موجب افزایش نگرانیهای مردم شده بود.
این مستندساز ادامه داد: از طرف دیگر زمانی که به روند پرداختن به بیماری سرطان به دلیل افزایش همهگیری آن تا امروز نگاه میکنیم، متوجه میشویم درباره مسئله درمان این بیماری، کار جدی صورت نگرفته است؛ کارهایی هم که تا امروز انجام شده، بیشتر شعاری بوده است. بیمارستانهایی با عنوان بیمارستان تخصصی درمان سرطان قرار بود احداث شوندشده بودند اما میبینیم سخنان برخی مسئولان درباره این کارها از سال 1393 تا امروز از خاکبرداری ساخت چنین بیمارستانهایی پیش نرفته است.
جبلی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که با وجود اینکه آمار وزارت بهداشت نشان میدهد درصد بیماران سرطانی ایران نسبت به میانگین جهانی پایین است ولی میزان ابتلای 100 هزار نفر در سال به بیماری سرطان نسبت به سال 1393 که 80 هزار نفر بوده با افزایش 20 هزار نفری در سال روبرو بوده است.
وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: علت انتخاب موضوع سرطان برای ساخت مستند «طعم شور»، این بود که میخواهیم یافتههای جدیدی را نشان دهیم تا از این بیماری سخت و مهلک پیشگیری کنیم، البته موضوع مهم پیشگیری است.
این کارگردان یادآور شد: در مستند «طعم شور» به دنبال این هستیم که بگوییم برخی راهکارهای عمومی داریم تا روند پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان صورت گیرد که همین موارد را در قالب مستند به تصویر میکشیم. در این مستند بیش از آنکه بخواهیم به این بیماری بپردازیم موضوع خوراک و مواد غذایی را مورد توجه قرار دادیم زیرا این حوزه آنقدر مهم است که میتواند به پیشگیری از بیماری سرطان کمک فراوانی کند.
جبلی اضافه کرد: در مستند «طعم شور» از این نگاه به سبک زندگی می پردازیم که مخاطبان و مردم توجه لازم و مناسب را به وعده های غذایی خود داشته باشند تا متوجه این موضوع شوند که چه غذایی و خوراکی برای سلامتی آنها مفیدتر است تا در نهایت احتمال ابتلای آنها به بیماری سرطان کمتر و کمتر شود.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: در این مستند، سبک زندگی را از نگاه تغذیهای بررسی میکنیم تا مردم و مخاطبان متوجه این موضوع شوند که چه غذایی برای سلامتی آنها مفیدتر است تا در نهایت احتمال ابتلای آنها به بیماری سرطان کمتر و کمتر شود. البته مواردی مثل وراثت، استرس و ورزش هم عواملی هستند که می توانند شانس ابتلا به سرطان را در افراد بسیار بالا ببرد.
جبلی در ادامه سخنانش تصریح کرد: پیش تولید ساخت مستند «طعم شور» از حدود دو ماه قبل کلید خورد و در حال حاضر مشغول فیلمبرداری در استان مازندران هستیم، پس از آن هم فیلمبرداری این مستند در تهران و روستاهای اطراف آن دنبال میکنیم.
وی اضافه کرد: کار تصویربرداری این مستند احتمالا تا 20 مرداد ماه به پایان میرسد و حدود یک ماه هم برای تدوین و سایر بخش های فنی کار زمان نیاز داریم تا مستند «طعم شور» آماده نمایش شود.
دیدگاه تان را بنویسید