برای سالگرد ثریا حکمت؛ او یکی از «فراموش‌شدگان» سینما بود

کد خبر: 652756

یک سال از درگذشت ثریا حکمت گذشت، بازیگری که خود را جزو فراموش شدگان سینما می‌دانست و معتقد بود: «امثال من در سینما زیاد هستند، ما فراموش‌شدگان هستیم و حمایت شما رسانه‌ها می‌تواند ما را به زندگی بازگرداند».

روزنامه آرمان: یک سال از درگذشت ثریا حکمت گذشت، بازیگری که خود را جزو فراموش شدگان سینما می‌دانست و معتقد بود: «امثال من در سینما زیاد هستند، ما فراموش‌شدگان هستیم و حمایت شما رسانه‌ها می‌تواند ما را به زندگی بازگرداند». ‌ این بازیگر که صبح روز ۲۰ فروردین سال گذشته از این دنیا رخت بربست و به دیار باقی شتافت، ۱۳ مرداد سال ۹۳ بعد از اینکه دیگر تاب تحمل مشکلات را نداشت در تماسی با بیان اینکه در وضعیت مالی خیلی بدی به سر می‌برد، گفته بود: بعد از ۳۵ سال کار و ۶۱ سال سن، من را به‌عنوان پیشکسوت قبول ندارند.
درنتیجه از چندی دیگر در چادر زندگی می‌کنم. صاحبخانه ودیعه اجاره را بالا برده که از توان من خارج است و تصمیم دارم اثاث‌هایی را که برایم باقی مانده بفروشم و با پول آن دخترم را به خوابگاه بفرستم و خودم هم در خیابان چادر بزنم.وی با بیان اینکه در سال گذشته هم سه روز در چادر زندگی کرده است،یادآور شده بود: آن موقع هم به‌دلیل اینکه اجاره خانه‌ام عقب افتاده بود، صاحبخانه از پول ودیعه‌ام کم کرده بود که دیگر پولی برای خانه گرفتن نداشتم. بعد از کمک پنج میلیونی ارشاد توانستم جایی را اجاره کنم.این بازیگر با بیان اینکه با مشکلات زیادی زندگی را می‌گذراند، می‌گفت: سال گذشته تصمیم گرفتم دو بار خودم را از بین ببرم و اقدام به این کار هم کردم اما موفق نشدم. الان کل دندان‌هایم را کشیده‌ام و هزینه درمان آن‌ها را ندارم. برای گرفتن بودجه به همه‌جا رفته‌ام. حتی چندی پیش به‌سراغ همسر آقای انصاری که مالک بازار مبل هستند، رفتم اما باز هم اتفاقی نیفتاد و نمی‌دانم این همه بودجه در مملکت جابه‌جا می‌شود، چرا من بعد از این همه سال فعالیت هنری نباید سهمی از آن داشته باشم؟او همچنین می‌گفت: به خانه سینما رفتم، آنجا هم گفتند خودمان ۵۰۰‌میلیون تومان بدهی داریم و نمی‌توانیم کمک کنیم.
خانه پیشکسوتان هنر هم می‌گوید چون به‌عنوان هنرمند درجه دو معرفی شده‌ام، نمی‌تواند کمک کند. در صورتی که در فیلم‌های زیادی نقش اول بازی کرده‌ام. البته با صحبت‌هایی که با آنجا شده قرار است ۱۵۰ هزار تومان به من بدهند. به وزارت ارشاد نامه نوشتم و درخواست کمک کرده‌ام. زمانی آقای انتظامی (عزت‌ا...) به ما کمک می‌کرد اما دیگر خسته شد و الان دیگر جواب تلفن را هم نمی‌دهد. اخیرا آقای ایوبی ماهی ۳۵۰هزار تومان ماهیانه تعیین کرده‌اند و ۱۸۰ هزار تومان هم از طرح تکریم می‌گیرم اما این مبلغ حتی نصف اجاره خانه‌ام هم نمی‌شود.در همان مقطع انعکاس این صحبت‌ها بازتاب وسیعی در رسانه‌ها و بین مردم و مسئولان داشت به‌طوری‌که فردای آن روز حکمت از قول مساعد رئیس سازمان سینمایی برای حل مشکلاتش خبر داد و گفته بود: بعد از انتشار مصاحبه‌ام با ایسنا عزت‌ا... انتظامی اولین نفری بود که با من تماس گرفت و برخلاف تصورم، ضمن اینکه ایرادی از من به خاطر حرف‌هایم نگرفت کاملا حمایت کرد و گفت هرکاری از دستش بربیاید، انجام می‌دهد.
خانم وافری هم از خانه سینما تماس گرفت و آدرس خانه‌ام را گرفت تا وضعیت را بررسی کنند و در صورت امکان در زمینه ودیعه خانه‌ام کمک کنند. او همچنین گفته بود: طبق برنامه‌ای که قبل از مصاحبه داشتم به وزارت ارشاد رفتم و توسط آقای منفرد دستور وزیر را در پای نامه درخواستم گرفتم و بعد پیش آقای ایوبی رئیس سازمان سینمایی رفتم. برای اولین‌بار بود که یک مدیر سینمایی مرا داخل اتاقش راه داد و با احترام زیادی با من برخورد کردند. ایشان مشکلات من را پرسیدند و سه چهار روز برای حل آنها فرصت خواستند. حتی برای معالجه دندان‌هایم هم گفتند اقدام کنم و هزینه را آنها حساب می‌کنند. این بازیگر با اشاره به واکنش مردم بعد از انتشار این مصاحبه می‌گفت: آدمی که در حال غرق شدن است، به هر جا پناه می‌برد. من هم به همه جا رفتم حتی خواستم اگر قرار است بعد از مرگم قبری در قطعه هنرمندان به من بدهند در زمان زنده بودنم آن را بفروشم، که گفتند نمی‌شود. اما مردم محبت بسیاری دارند و نشان دادند اگر مسئولان هنرمندان را فراموش بکنند آنها فراموش نمی‌کنند. افراد بسیاری در زیر مصاحبه ابراز محبت کردند و خواستار شماره حساب برای کمک کردن شدند که از همه آنها سپاسگزارم. چند روز بعد بهاره رهنما هم فرصت را غنیمت شمرد و در تئاتر در حال اجرایش «دورهمی زنان شکسپیر» از این بازیگر فراموش‌شده تقدیر کرد.
ثریا حکمت با نام اصلی آذر مهدی قلی‌خانی متولد ۱۳۳۲ در خوی بود که پس از اخذ مدرک منشی‌گری از اوایل دهه ۵۰ فعالیت بازیگری‌اش را آغاز کرد که تا اواخر دهه ۸۰ ادامه داشت. از جمله فیلم های سینمایی که این هنرمند فقید در آن‌ها نقش‌آفرینی کرده بود می‌توان به آثاری چون «نقطه ضعف»، «تصویر آخر»، «خواستگاری»، «شب شکن»، «سمندر»، «جدال در تاسوکی»، «بهار در پاییز»، «دو همسفر»، «حالا چه شود؟»، «روز دیدنی»، «نیش»، «تهاجم»، «ماه‌پیشونی»، «آواز قو»، «عروسی مهتاب» و فیلم به‌یادماندنی «ای ایران» ناصر تقوایی اشاره کرد.«مرد اول»، «آپارتمان»، «فاصله»، «گزارش»، «خانه به خانه» و «خاطره‌ها» هم از جمله سریال هایی هستند که حکمت در آنها به ایفای نقش پرداخته است.این بازیگر بیش از یک دهه بود که فعالیت بازیگری نداشت و از او یک دختر به‌نام مونا مجتهدی باقی مانده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت