سرویس فرهنگی فردا؛ احسان سالمی: اخبار سینما همواره نسبت به سایر بخشهای هنر بیشتر مورد توجه رسانهها قرار گرفته و میگیرند. اتفاقی که در این هفته نیز تکرار شد تا ماجرای اظهارنظر مسعود فراستی منتقد برنامه سینمایی «هفت» در ارتباط با یک فیلم در جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تبدیل به داغترین خبر فرهنگی هفته شود.
انتقامگیری سینماییها از منتقدی که مجیز آنها را نمیگفت!
ماجرای جنجالهای گروهی از اهالی سینما در ارتباط با نظرات فراستی از آنجا آغاز شد که فراستی به دعوت نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس، راهی بهارستان شد تا نظراتش را در ارتباط با جشنواره پرحاشیه فیلم فجر امسال با نمایندگان مردم در میان بگذارد. اما او در صحبتهایش به نکاتی در مورد فیلم «گشت 2» اشاره کرد که به مذاق سازندگان این اثرو برخی دیگر از اهالی سینما خوش نیامد تا با بهانه آدم فروشی و طرح مسائل خانواده سینما در محیط سیاسی مجلس، شمشیر از نیام بکشند و به جان دشمن دیرینهای بروند که سالهاست بهشکلی بیرحمانه به نقد ضعفهای سینمای ایران میپردازد.
این اتفاق فرصتی شد تا بسیاری از اهالی سینما که درواقع اصلا در این ماجرا درگیر نبودند، خود را وارد گود کنند بابت همه دلخوریهای قبلی از نقدهای صریح و بدون تعارف فراستی زبان به فحاشی به این منتقد سینما باز کنند که چند مورد از نامههای نوشته شده توسط برخی از این هرنمندان توسط بسیاری از رسانههای حامی جریان شبهروشنفکری سینمای ایران نیز با آب و تاب فراوان بازنشر داده شد!
اما نکته جالب در این میان پاسخ کوتاه و صریح فراستی به این انتقادات بود. پاسخی که نشان میداد فراستی بیدی نیست که با این بادها بلرزد و به اینگونه اعتراضها عادت دارد. او در گفتوگویی در پاسخ به منتقدانش گفت: «آنها سواد ندارند و نمیتوانند جواب نقد را بدهند برای همین دو تا کلمه را میگیرند و روی آن مانور میدهند.»
اعتماد به نفس بالای آقای مدیر در دفاع از عملکرد ضعیفش
اما تنها یک روز پس از آن که فراستی راهی مجلس شد تا در ارتباط با نظراتش در مورد جشنواره امسال سخن بگوید، حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی کشورمان نیز راهی خانه ملت شد تا در مورد دلایل اتفاقات پیش آمده در جریان برگزاری جشنواره فجر امسال و فاجعه داوری در این دوره توضیحاتی را به نمایندگان مردم ارائه کند.
البته ایوبی مثل همیشه با اعتماد به نفس تمام در میان نمایندگان مجلس حاضر شد و با پاسخهایی متناقض تلاش کرد تا اشکالات متعدد جشنواره سیوپنجم فجر را در میان شعارهای تکراری لاپوشانی کند و اوضاع را به نحوی نمایش دهد که گویی تمامی مشکلات جشنواره به واسطه انتقادات برنامه هفت به وجود آمده و هیچکس هم در سینمای ایران به نتایج داوریها اعتراض نداشته و همه چیز در سینمای ایران بروفق مراد است!
نمایندگان مجلس همچنین در ارتباط با وضعیت داوران دوتابعیتی و نظارت بیشتر بر آثار تولید شده در سینما پیش از اکران عمومی آنها نیز صحبتهایی را مطرح کردند که در مورد اول ایوبی با مقایسه حضور داوران خارجی در جشنواره مقاومت به نوعی تلاش کرد تا مثل همیشه از زیربار پاسخگویی شانه خالی کند و در مورد دوم نیز مدعی شده که تماشای آثار پیش از این اکران عمومی توسط نمایندگان مجلس امری فراتر از قانون است و به نوعی شان نظارتی نمایندگان مجلس را بر سینما رد کرده است.
نقی معمولی از یونان تا قبرس!
انتشار اخبار ضد و نقیض در ارتباط با آغاز فیلمبرداری فصل پنجم سریال پایتخت نیز از جمله خبرهای جالب توجه هفتهای بود که گذشت. در ابتدا اخباری منتشر شد که خبر از آغاز فیلمبرداری این اثر با حضور اغلب بازیگران اصلی در شهر آتن یونان میداد اما اندکی بعد این خبر تکذیب شد و یکی از سایتهای خبری اعلام کرد که عوامل این مجموعه هنوز در مرحله پیشتولید هستند و سیروس مقدم کارگردان «پایتخت» نیز این روزها بههمراه برخی از اعضای تیمش در در شهر بوشهر بسر میبرد و مشغول بازدید و انتخاب لوکیشن، تحقیقات میدانی و... برای پروژه تاریخی «هنگام بیداری» است که قرار بود بعد از ساخت پایتخت به سراغ آن برود.
البته در آخرین روزهای این هفته خبرگزاری فارس با انتشار خبری اعلام کرد که تصویربرداری سریال «پایتخت5» از اواخر اسفندماه در کشور قبرس آغاز میشود!
درگذشت گوینده پیشکسوت خبر در غربت
درگذشت «ایران شاقول» گوینده پیشکسوت خبر نیز از جمله خبرهای مهم و البته ناراحتکننده این هفته بود. شاقول که از نسل ابتدایی گویندگان خبر سیما محسوب میشد و با گویندگانی چون محمدرضا حیاتی هم دوره بود؛ از مدتها پیش در خارج از کشور زندگی میکرد و در نهایت نیز در سن 64 سالگی در اثر ابتلا به سرطان روده از دنیا رفت.
درگذشت این گوینده قدیمی خبر سیما بیشتر از آن جهت مورد توجه بسیاری از رسانهها قرار گرفت که او در طی این سالها تقریبا فراموش شده بود و انتشار ناگهانی خبر فوت او در غربت باعث شد تا بسیاری از کاربران فضای مجازی از بیتوجهی به چهرههای پیشکسوت فرهنگ و هنر کشورمان گلایه کنند.
«بوشهر» سومین پایتخت کتاب ایران شد
پایتخت کتاب ایران عنوان طرحی است که بر مبنای آن هر سال شهری به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب میشود. این طرح که بخشهایی از آن با از طرح پایتخت جهانی کتاب الگوبرداری شده است، با توجه به شرایط فعالیتهای فرهنگی در هر کدام از شهرهای کشورمان اجرا میشود. در اولین سال رقابت میان شهرهای ایران برای کسب عنوان پایتخت کتاب، اهواز توانست به عنوان اولین پایتخت کتاب ایران انتخاب شود و در ادامه نیز نیشابور به این عنوان دست پیدا کرد.
اما در سال جاری در شرایطی که شهرهای بسیاری همچون اصفهان، اوز، برازجان، تبریز، تفت، دزفول، دمق، زرند، کاشان، کرمان، کنگان، شبانکاره، شهرری، شهرضا، شهرکرد، شیراز، لاهیجان، ورامین و یزد متقاضی به دست آوردن این عنوان بودند، در نهایت شهر بوشهر توانست در هفته گذشته با استفاده از فعالیتهای گستردهای که در طی سال گذشته در زمینه کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی داشته، این عنوان را به خود اختصاص دهد.
انتشار یک آلبوم تصویری از جدیدترین اثر شجریان
انتشار آلبومهای تصویری «خداوندان اسرار» جدیدترین اثر همایون شجریان نیز از جمله خبرهای خوب و مهم هفته گذشته حوزه موسیقی بود. اتفاقی که نشان از تلاش هنرمندان موسیقی کشور به عرصههای جدید و جذب مخاطب از طریق ایدههایی نو است.
علاوه بر این خبر شجریان در نشست رونمایی از این آلبوم در ارتباط با آخرین وضعیت درمانی پدرش محمدرضا شجریان که این روزها برای درمان بیماری خود در خارج از کشور به سر میبرد نیز سخن گفت: «پدرم در حال حاضر امکان بازگشت به صحنه را ندارد اما امیدوارم مسیر سلامتش به خوبی طی شود و بزودی به صحنه هم بازگردد. در حال حاضر حال پدر نسبت به گذشته بهتر است. 15 جلسه رادیوتراپی سنگین را پشت سرگذاشته و این آسیبهای عصبی به پدر وارد کرده است. سرطان هم در عین حال در کمین است اما کنترل شده است. باید به ایدهآل سلامتی ایشان برسیم تا به مرحله شیمیدرمانی برسیم.»
دیدگاه تان را بنویسید